Mediq Health Coach: meer dan een app

Mediq is een bedrijf in de zorg gespecialiseerd in het leveren van zorgproducten en -diensten. Ze zijn actief in 13 Europese landen. Met meer dan 2.500 medewerkers zetten ze zich dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals.

+143%

MQL's

+498%

Sessies

Uitdaging

Om mensen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl haalde Mediq het Engelse leefstijlprogramma Liva onder de naam Mediq Health Coach (MHC) naar de Nederlandse markt. MHC, een volledig digitale oplossing, koppelt een Health Coach aan een patiënt en stelt voor diegene een maatwerk programma samen. Eerdere campagnes voor MHC blijven achter wat betreft conversies, door onduidelijkheid over wat het programma inhoudt. De uitdaging is het ontwikkelen een nieuwe strategie om het programma écht goed onder de aandacht te brengen, wat de volgende doelstellingen oplevert:

  • 750 MQL’s van patiënten
  • 150 MQL’s van huisartsen

Strategie

Het combineren van open source data m.b.t. huisartsen (13.000) en huisartspraktijken (5.000) met demografische informatie van Zorgkaart Nederland is de basis voor de geotargeting strategie. Daarnaast definiëren we de patiënten doelgroep verder met (demografische) informatie van het RIVM, CBS en Mediq over overgewicht, rokers, alcoholgebruik en leeftijdscategorieën. We vertalen resultaten, inzichten en targets naar een full funnel strategie die we plotten op ons REAN-model. Het doel is het onder de aandacht brengen van de propositie MHC in combinatie met de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar voor Gecombineerde Leefstijl Interventie.

REAN-model Mediq Health Coach
REAN-model voor Mediq

Oplossing

Het probleem voor Mediq zat in bekendheid, erkenning van de dienstverlening: patiënten eindgebruikers) en huisartsen wisten niet goed wat Mediq Health Coach inhoudt en wat vereisten voor gebruik zijn. Vanwege de knelpunten wat betreft ongezonde leefstijl en aantallen patiënten per huisartsenpraktijk in Zeeland, Noord-Holland en Utrecht ligt daar de focus, waar we minimaal 5 relevante contactmomenten van hoge attentiewaarde wille genereren. We delen de boodschap in samenwerking met nieuwspartner AD.nl via nieuws en radio en we kiezen voor lokale radiostations als RTV Utrecht en NH Media voor een hoog bereik tegen lage kosten.

Aanvullend zetten we Meta in voor het creëren van urgentie bij patiënten en het toelichten van MHC, met daarnaast een laatste zetje met posters in wachtkamers bij huisartspraktijken. Huisartsen bereikten we Op Mobile Web na werktijd en in pauzes door een met Azerion opgestelde gebruikerslijst o.b.v. werklocaties en werktijden. Tot slot werkten we samen met de HuisartsenService via een uitgebreid artikel in het (online) magazine.

Resultaten

Patiënt

  • MQL’s: 798 (doel: 750) + 6,4%
  • Impressies: 1.353K (doel: 1.350K) +0.3%
  • Sessies: 10K (doel 10K)
  • Quality Visits: 4.932 (doel: 1.250) + 295%

Huisartsen

  • MQL’s: 363 (doel: 150) + 143%
  • Impressies: 936K (doel 750K) + 25%
  • Sessies: 8.829 (doel 1.500) +489%

Michael Kloosterhuis | Digital Strategy Consultant

Deze strateeg kent de ins & outs voor het opzetten van een awardwinning full funnel strategie. Lanceerde ooit als stagiair succesvol zelf de dienst DooH binnen Traffic Builders.

Winnaar Best Local Campaign (PPC)

In 2023 wonnen we samen met Mediq een Global Search Award in de categorie Best Local Campaign (PPC).