Mediq is een belangrijke speler in de internationale gezondheidszorg. Iedere dag rekenen miljoenen patiënten én de toegewijde professionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen van Mediq. Mediq heeft leidende marktposities in twaalf landen, met het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft ongeveer 2.500 medewerkers. Zorgprofessionals en patiënten kunnen bij Mediq veel online regelen. 100+ websites, verspreid over 12 landen leveren daarom veel relevante data op. Bijvoorbeeld voor inzichten in klantwensen en het verbeteren van de online ervaring, met als uiteindelijk doel om betere zorg te leveren aan haar patiënten. Doordat deze data nog niet uniform werd gemeten en gebruikt, werd deze bron van inzicht nog niet optimaal benut.

Doelstellingen & KPI’s

Mediq heeft Traffic Builders gevraagd te helpen met het bouwen van een goede fundering voor het meten en gebruiken van data. Zij wilden een uniforme inrichting zodat data consistent op de correcte wijze zou worden gemeten, met het uiteindelijke doel dat hun digitale platformen wereldwijd verder verbeterd zouden worden. De volgend KPI’s zijn hieraan gehangen:

  • Breng de 100+ websites uit 12 landen in kaart en creëer voor allen een uniforme wijze waarop data wordt gemeten
  • Zorg voor een overzichtelijke wijze waarop data kan worden ingezien/ gerapporteerd zodat brede interne kennisdeling mogelijk is
  • Breng individuele databronnen terug naar een overzichtelijke omgeving die voor toegewezen medewerkers van Mediq begrijpelijk is
  • Zorg ervoor dat in de transformatie alle betrokken partijen worden betrokken/ begeleid: partners en development bureaus

Strategie & aanpak

Het Digital Analytics team is aan de slag gegaan met het inzichtelijk maken van alle verschillende websites en databronnen en concludeerde dat binnen Google Analytics en Google Tag Manager verbeteringen aangebracht konden worden. Voor alle websites was al een Google Analytics account in gebruik, maar hier werd maar in beperkte mate mee gewerkt. Om een goede fundering te bouwen voor het meten van data, zijn daarom alle websites goed ingericht in Google Analytics. Daarnaast is in Google Tag Manager uniformiteit aangebracht zodat voor iedere website dezelfde type gegevens wordt gemeten.

Google Tag manager

Vanuit het hoofdkantoor heeft het team inzage gecreëerd in de data van alle websites. Omdat binnen Mediq verschillende typen sites worden gebruikt, zoals informatieve websites, patiënten portalen, webshops, is uitgegaan van 4 account groepen in Google Analytics en Google Tag Manager. Voor alle websites is er een uniform basis implementatie doorgevoerd van Google Analytics en Google Tag Manager, waardoor het voor alle Mediq werknemers makkelijker wordt om kwalitatieve data te verzamelen en te analyseren. Crossdomein tracking is ingesteld om klanten te kunnen volgen als zij van de ene naar de andere website gaan. Voor alle webshops is Enhanced E-commerce ingesteld. Alle websites opereren op verschillende platformen met daarbij eigen development bureaus. Gedurende het traject zijn partners en development bureaus betrokken en is bijvoorbeeld afgestemd dat scripts consistent zijn geplaatst.

Resultaten

Met de nieuwe structuur heeft elke website zijn eigen Google Tag Manager en Google Analytics. Alle landen en businessverantwoordelijke hebben hier beperkt toegang toe. Hierdoor wordt structuur en uniformiteit bewaard en het overzicht over alle websites behouden. Met de uniforme basisinrichting is het daarnaast, vanuit centrale aansturing,  voor de Business Analyst makkelijker om de data te verzamelen en te vergelijken. Zo is er dus vanuit centraal en lokaal perspectief inzage en sturing mogelijk.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners