Meer awareness en meer leden met Hunch

CNV is een vakbond die zich inzet voor het belang van werkend Nederland. Met verschillende initiatieven zorgt het ervoor dat werk en inkomen eerlijk worden verdeeld.

+30%

bereik

+20%

klikken

Uitdaging

Omdat CNV altijd op zoek is naar nieuwe leden, is het van belang om de doelgroep goed te informeren. Voor CNV is het targeten van de doelgroep niet gemakkelijk, omdat de doelgroep mensen in veel verschillende beroepen en CAO’s bevat. Aan Traffic Builders de vraag om een strategie te ontwikkelen om met één campagne al deze doelgroepen te bereiken.

Strategie

Om de doelgroep te kunnen informeren en overtuigen kiezen we voor een full funnel always-on campagne, die we opbouwen aan de hand van ons eigen REAN-model. In de Reach-fase informeren we specifieke sectoren met relevante thema’s. In de Engage-fase retargeten we deze sectoren en gebruiken we look-a-like profielen om de doelgroep verder te informeren. Om te converteren retargeten we in de Activate-fase op het web, door het pushen van ledenverhalen.

Oplossing

Voor het genereren van geautomatiseerde en personaliseerde advertenties gebruiken we Hunch. Kleine verschillen in tekst en creatives laden we dynamisch in binnen Hunch, waardoor we sectorspecifieke advertenties creëren, binnen relevante thema’s. Door een eenmalige setup kunnen we in elke fase van de klantreis nieuwe creatives voor advertenties ontwikkelen, met minimale updates, zoals te zien in onderstaande afbeeldingen. We hoeven advertenties dus niet telkens helemaal opnieuw te bouwen.

CNV creatives voorbeelden
Dynamische advertenties door gebruik van Hunch

Resultaten

Het resultaat is een always-on campagne via meerdere kanalen. Voor social media zijn ads ontwikkeld met Hunch die vooral awareness moesten genereren. De resultaten na implementatie van Hunch zijn in september 2022 ten opzichte van september 2021:

  • Impressies: +28%
  • Bereik: +30%
  • Klikken: +20%
  • CPM: -43%
  • CPC: -40%
  • Quality visits website: +717%
  • Klikken op conversion banner: +167%

Robin Meis | Digital Consultant | Social

TikTok, LinkedIn, Facebook, Instagram en Snapchat: als het gaat over social campagnes, YouTube en influencer marketing dan moet je bij social-expert Robin zijn. Wint daarnaast graag de best dressed contest tijdens (Kerst)uitjes.