Rabobank helpt mensen in Nederland met financiële zaken rondom de aanschaf van een huis. Ze helpt starters bijvoorbeeld met hoe zij kunnen sparen, adviseert over financiële zaken en verstrekt hypotheken. Op deze manier is Rabobank betrokken bij starters die hun eerste stappen zetten op de huizenmarkt. Niet alleen als de partij die helpt bij het verkrijgen van een hypotheek, maar ook als adviesorgaan. Rabobank begeleidt in Nederland (potentiële) klanten met het kopen van een huis. Rabobank Almere wilde daar op inspelen met hun eigen persoonlijke communicatie naar de lokale markt. Juist omdat de huizenmarkt in de regio Almere gespannen is en het proces voor veel starters vragen oproept, zocht het lokale filiaal naar een manier om de doelgroep nog beter te bereiken en te kunnen helpen bij dit proces.

Doelstelling & KPI’s

Er komt veel kijken bij de aanschaf van een huis – vooral als het je eerste keer is én de huizenmarkt gespannen is anno 2019. Het is voor veel starters lastig om een huis te kopen en daarom wilde Rabobank Almere deze groep mensen in haar regio meer wegwijs maken in het koopproces. Zij was daarom op zoek naar een manier om klanten regionaal te bereiken en op een persoonlijke wijze te informeren over alle belangrijke onderwerpen omtrent het kopen van een huis. De voglende KPI’s werden geformuleerd: 

 • Verhoog het aantal impressies uit organische posts ten opzichte van de eerdere periode
 • Verbeter de engagementrate ten opzichte van vorige campagnes
 • Verbeter de CTR ten opzichte van vorige campagnes
 • Realiseer een stijging van de impressies en volgers op LinkedIn
 • Introductie van een lokale ambassadeur

Strategie & aanpak

Er is een campagnestrategie bedacht waarbij de Rabobank, als grote financiële instelling, mensen op persoonlijke en laagdrempelige wijze informeert door inzet van een merkambassadeur. In dit geval Daphne Senator. Daphne is financieel adviseur bij de Rabobank (expertrol), maar ook koper van een (nieuwbouw)huis in Almere (doelgroep). Als koper met verstand van zaken, is zij ambassadeur van de campagne geworden, waarin ze mensen uit de regio meeneemt in haar gehele koopproces van begin tot eind. Op deze manier is iemand het gezicht geworden van de Rabobank, waar de Almeerse doelgroep zich goed mee kan identificeren. We hebben de volgende acties uitgevoerd: 

 • Om binnen het thema ‘huizen kopen’ te onderzoeken waar de doelgroep écht naar op zoek was, is een keywordanalyse uitgevoerd. Hierin is gekeken naar zoekvolumes van woorden en thema’s die betrekking hebben op het kopen van een huis in de regio.
 • De uitkomst hiervan vormde de basis van de subonderwerpen die door de campagne heen zijn behandeld.
 • Vanuit creative development, Social Media Marketing en Content Marketing is vervolgens een campagne opgezet waarin brand ambassadeur Daphne via een kick of video en blogs mensen meeneemt in haar koopproces en van advies voorziet.
 • Creative development heeft i.s.m. Daphne een video ontwikkeld waarin ze aankondigt dat ze een reeks blogs gaat schrijven met betrekking tot het kopen van een huis.
 • Vervolgens heeft zij in samenwerking met Content Marketing en Social Media Marketing 8 blogs geschreven (passend bij het begin van het eind in het aankoopproces) die organisch zijn gepubliceerd via social kanalen van Daphne zelf (in dit geval fungeerde zij als micro influencer) en vanuit Rabobank Almere.
 • Kanalen die zijn ingezet zijn YouTube, Twitter en LinkedIn. Traffic Builders creëerde voor Rabobank Almere en Daphne relevante social media posts die aansloten bij de geschreven blogs.
 • Vanuit Social Media Marketing is hiervoor een content kalender gecreëerd wanneer Daphne en de Rabobank bepaalde blogs het beste via social konden delen. Hierbij is vanuit data gekeken naar wanneer mensen online zijn qua dag en tijdstip.

Resultaten

Met de campagne zijn, zonder inzet van mediabudget, bijna 16.000 impressies gerealiseerd op LinkedIn en 6.000 op Twitter. In vergelijking met eerdere periodes is de engagementrate van gemiddeld 1,82% tijdens de campagne gestegen tot 5,9%. De CTR verbeterde ook in de campagneperiode tot gemiddeld 3,1% met uitschieters naar 6,4%. Bijkomend was dat de kick-off video die Daphne verspreidde via haar eigen LinkedIn-profiel 6000 views opleverde, terwijl ze zelf maar een vijfde van de volgers heeft. Een uitzonderlijk bereik en resultaat voor een organische post. Daphne is goed op de kaart gezet als brand ambassadeur en kreeg dit in persoonlijke adviesgespreken binnen Rabobank Almere ook terug. Verschillende (potentiële) klanten die zij adviseerde, refereerde naar haar content. Deze campagne bewijst dat je als grote speler op een persoonlijke wijze je doelgroep kunt bereiken – ook zonder de inzet van mediabudget. Deze multidisciplinaire campagne, waarin focus is gelegd op kwalitatief sterke én relevante content, is hiervan een mooi voorbeeld.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners