De markt van online kledingverkoop groeit en de bijbehorende customer journey wordt steeds complexer met meerdere touchpoints. Een omnichannel benadering is nodig om concurrentievoordeel te blijven behalen zodat Score in 2022 top-of-mind is en blijft op het gebied van kleding en jeans. Score maakte al gebruik van full funnel marketing via Search, Shopping, Social en Display met dynamisch ingerichte campagnes via Channable. De uitdaging voor Score en Traffic Builders is om het puzzelstukje te vinden dat deze kanalen samenbrengt.

Strategie

Score onderscheidt drie persona’s: The Middle Men (man, 25-34 jaar), The Business Professional (man, 35-54 jaar) en The Young (man, 18-24 jaar). Om deze doelgroepen te bereiken is het belangrijk om op meerdere plekken in de klantreis aanwezig te zijn. We kozen daarom samen met Score voor een full funnel benadering o.b.v. ons eigen REAN-model, met focus op conversies in de Activate-fase. Om merkbekendheid en -beleving te verhogen zetten we in de Reach- en Engage-fase de kanalen Display, Discovery, YouTube en Social in. In de Activate-fase worden Search en Shopping ingezet om de gebruiker te laten converteren met een krachtige boodschap en call-to-action. Samen met Score kiezen we voor Performance Max als aanvulling op de bestaande kanaalstrategie. Plaatsingen op Search, Display, Discovery, Gmail, YouTube en Maps zorgen daarbij voor verbinding tussen Reach, Engage en Activate.

Voorbeeld Performance Max

Implementatie van Performance Max

Om kanalen te verbinden kiezen we voor een Performance Max campagne gericht op jeans. We hebben samen met Score verschillende stappen ondernomen om het algoritme van Google te voeden en maximaal te benutten. Dit bestond uit het bieden van handvatten m.b.t. itemgroepen, vermeldingsgroepen, content, targeting, doelgroepsignalen en een biedstrategie met target-ROAS. Metingen, attributie en remarketinglijsten waren de basis voor het verzamelen en verwerken van data, waarbij transactiewaarde wordt doorgemeten. In itemgroepen worden de best geteste teksten ingezet gericht op jeans, gevuld met verschillende soorten uitingen, gebaseerd op de drie persona’s. Voor doelgroepsignalen zijn per itemgroep minimaal 22 best practices vanuit Google gebruikt gericht op jeans en de doelgroep, aangevuld met remarketinglijsten en interesses van de doelgroep.

Resultaat

Om het succes van de Performance Max campagne te laten zien vergelijken we de periode van de Performance Max campagne in 2022 met diezelfde periode in 2021:

  • Vertoningen: -17%
  • Klikken: -27%
  • Gem CPC: -8%
  • Conversies: -4%
  • CPA: -30%
  • Conversieratio: +31%
  • Omzetwaarde: +5%
  • Percentage kosten/omzet: -36%
  • ROAS +57%
  • Besteed budget: -33%

Benieuwd naar wat Performance Max voor jou kan betekenen? Neem contact op om het met een van onze specialisten te bespreken!

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners