Slot Letselschade is een advocatenkantoor met uitgebreide ervaring bij het behandelen van letselschade zaken. Ze treden op tegen de wederpartij (voornamelijk grote verzekeringsmaatschappijen) en nemen mensen veel zorgen uit handen. Zij richten zich op consumenten, specifieker: (familie/vrienden/kennissen van) slachtoffers van letselschade, woonachtig in Utrecht e.o. In de competitieve markt van letselschadespecialisten is leadgeneratie relatief kostbaar. De uitdaging van Slot Letselschade was dat de uitval in de opvolging van leads te hoog was; de leads waren eenvoudigweg van te lage kwaliteit met een slechte marge tot gevolg. Hier vroegen zij de hulp van Traffic Builders bij. 

Doelstellingen & KPI’s

 1. Min. 15 nieuwe cliënten per maand via internet, waarvan 8 via SEA, tegen CPA van max. €312,50.
 2. Verlaging van de effectieve acquisitiekosten per nieuwe cliënt door verbetering van de conversieratio van Marketing Qualified Lead (MQL) naar Sales Qualified Lead (SQL)

Strategie

Verlaging van de kosten per acquisitie van een nieuwe cliënt door structurele verbetering van de leadkwaliteit op basis van kwalitatief onderzoek, met als doel het verbeteren van de conversie van MQL naar SQL.

Toelichting: Leadgeneratie is voor letselschadespecialisten altijd kostbaar. Slot Letselschade had een te hoge uitval in de opvolging van leads; de leads bleken veelal eenvoudigweg van te lage kwaliteit, met veel tijdverlies en een slechte marge tot gevolg. De door Traffic Builders gehanteerde strategie kent als uitgangspunt het sturen op de kwaliteit van leads en de uiteindelijke klantwaarde (CLV) binnen SEA, in plaats van sturen op meer traditionele KPI’s als leadaantallen en CPL.

Aanpak

Slot Letselschade kwalificeert door Traffic Builders gegenereerde leads op basis van een aantal criteria en kan tevens de status van de lead, de conversie naar cliënt en de verwachte klantwaarde aangeven. Deze gegevens worden bijgehouden in een gedeeld Google Sheets document.

Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van Google Tag Manager, een API-koppeling via Zapier en een GA-plugin, worden conversiegegevens en andere relevante Google Analytics data volledig geautomatiseerd in een Google Sheets document geüpdatet. Zo wordt inzicht verkregen in de leadkwaliteit a.d.h.v. de metrieken:

 • MQL > SQL ratio
 • SQL > Cliënt ratio
 • Klant/case waarde (equivalent van CLV)

Door deze aanpak hebben zowel Slot Letselschade als Traffic Builders doorlopend inzicht in de werkelijke effectiviteit van Paid Search en andere kanalen. De automatisering van koppeling bespaart veel tijd en geeft bovendien meer inzicht en daarmee greep op de Return on Investment. Slot Letselschade bespaart zo vele duizenden euro’s per maand aan marketingbudget en opvolging van kwalitatief slechte leads met deze creatieve, out-of-the-box aanpak.

De inzichten die zijn opgedaan zijn inmiddels ook succesvol toegepast ter verbetering van  o.a. de display retargeting campagnes, waar nu ook meer wordt gestuurd op voornoemde metrieken dan de al dan niet ondersteunende conversiewaarde van bezoeker naar lead.

Ingezette tools

 • Google Analytics (analytics)
 • Google Sheets (ETL & reporting)
 • Zapier.com (Automation)
 • Google Tag Manager (Automation & Analytics)

Resultaten & evaluatie

Kwantitatief:

 • Stijging van aantal SQL’s met 149% (verbetering kwaliteit van leads)
 • Verlaging van de CPL (op MQL niveau) van 44%
 • Toename van het aantal MQL’s van 50% tegen 15% lagere kosten
 • Afname van 13% van het aantal MQL’s met slechte conversie naar SQL

Kwalitatief:

 • De opdrachtgever heeft meer inzicht in en greep op het leadgeneratieproces
 • De aanpak heeft bewezen de samenwerking te intensiveren; we doen het écht samen
 • Slot Letselschade is een beter betrokken en geïnformeerde opdrachtgever en neemt zo betere beslissingen

Eén van de beoogde vervolgstappen is het automatiseren van de SQL en cliëntdata vanuit Google Sheets in Google Analytics. Hierdoor kan Google Analytics als volwaardig platform gaan fungeren voor campagnemanagement en –rapportage/dashboarding doeleinden i.c.m. Google Data Studio.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners