Uitjes.nl is een onafhankelijk platform waar alle aanbieders van uitjes de leukste uitjes kunnen presenteren. Bezoekers van Uitjes.nl vinden snel en gemakkelijk een leuke activiteit of weekendje weg, inclusief leuke tips en verrassende ideeën voor het beste dagje uit! Uitjes.nl wil zich in 2016 meer gaan focussen op branding en investeert in nieuwe websites voor de verschillende steden en hebben daar onze hulp voor gevraagd. 

Probleemstelling

Uitjes.nl wil zich in 2016 meer gaan focussen op branding. Daarom wil het bedrijf investeren in nieuwe websites voor de verschillende steden. Om dit mogelijk te maken moet er budget vanuit SEA vrijgemaakt worden – zonder verlies van het aantal aanvragen. Traffic Builders stond voor de taak een kostenbesparing te realiseren zonder een daling in het aantal leads dat via de website werd gerealiseerd.

Aanpak

Om budget vrij te kunnen maken, zonder het verlies van aanvragen als gevolg, hebben we het volgende besproken:

  • herstructurering AdWords account
  • uitgebreide keyword analyse
  • concurrentie analyse
  • opstellen bijpassende biedstrategie.

Door een uitgebreide keywordanalyse en herstructurering van het AdWords account door te voeren, kon Traffic Builders beter bijsturen op specifieke (long-tail) keywords en targeting segmenten. Hierdoor werd  beter inzichtelijk welke producten en websites van Uitjes.nl de grootste bijdrage leverden aan het overall resultaat. Aanvullend is een concurrentie analyse uitgevoerd, met als gevolg een uitgebreide biedstrategie die hier op inspeelt.

Resultaat

De nieuwe variant heeft gezorgd voor een significante toename van het aantal aanmeldingen. In totaal heeft de variant met de USP’s 19,2% extra aanmeldingen opgeleverd onder desktop bezoekers. De variant is dan ook kort na de test doorgevoerd op de website.

uitjes.nl business case

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners