Woonboulevard Poortvliet XXL is een van de grootste woonwinkels in Nederland, met 31 shop-in-shops en meer dan 500.000 m2 winkeloppervlakte. In de winkel vind je alles wat je nodig hebt voor woningdecoratie. Van designer items tot populaire accessoiremerken. Poortvliet XXL opende zeven websites voor shop-in-shops, inclusief sub-labels voor tuinmeubels, keukens en kinderslaapkamers.

Doelstelling

Woonboulevard Poortvliet XXL heeft Traffic Builders gevraagd te helpen bij het verhogen van de instore traffic bij de woonboulevard en shop-in-shops, alsmede meer online aankopen te genereren in de webshop. Gemiddeld spenderen bezoekers in de winkel €400 per keer. Om 1000% ROAS te genereren, staat de CPA van een winkelbezoek op €40. Maar, Google Ads en DS3 bieden niet de mogelijkheid om biedstrategieen te bouwen op basis van de store visit insights van Google. Door een oplossing te bouwen, kunnen we de search-campagnes optimaliseren voor offline resultaat.

Strategie

Het is momenteel niet mogelijk om winkel bezoeken te gebruiken als input voor biedstrategieen zoals Google Ads of Doubleclick for Search. Door middel van een regressie analyse worden alle online acties geanalyseerd, om er achter te komen welke online actie indicatief is voor winkelbezoekers. Uit de analyse bleek dat een klik naar de contactpagina, waar de openingstijden vermeld worden,  de beste indicatie was voor een winkelbezoek. Daarom werd een bezoek aan de contactpagina gebruikt als een floodlight conversie in DoubleClick for Search om biedingen te automatiseren voor winkelbezoek.

Aanpak

In de eerste fase werd met DoubleClick Campaign Manager en Google Tag Manager een grote hoeveelheid softconversies getagd op de website, die indiceren dat er een mogelijk winkelbezoek zou plaatsvinden. Softconversies als ‘bekijk in de winkel’ en ‘plan mijn reis’ of bezoek aan de contactpagina waar de openingstijden te vinden zijn.

De tweede fase stond in het teken van data analyse. Na vier maanden van floodlight dataverzameling en optimalisatie op basis van winkelbezoek data konden we door middel van een  regressie analyse de meest verklaarbare relatie tussen soft conversies en winkelbezoeken vaststellen. Volgens deze data analyse bestaat er een sterk verband tussen een klik naar de contactpagina met de openingstijden en een bezoek aan de winkel.

Vervolgens hebben we de biedstrategie getest en de target CPA bijgesteld op basis van de eerder besproken data-analyse.  Daarna hebben we de impact van de strategie geevalueerd op basis van de winkelbezoeken CPA, online transacties en het vermogen om zich te houden aan de vooraf bepaalde run rate op basis van het jaarlijkse budget.

Resultaat

Het gebruik van een regressie analyse om de best passende softconversie te bepalen voor winkelbezoek automatisering bleek zeer effectief. De instore traffic in de grote meubels categorie campagne groeide met maar liefst 50% en de CPA kromp met 37%.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners