+50% instore traffic door regressie-analyse en automation

Woonboulevard Poortvliet XXL is een van de grootste woonwinkels in Nederland met 31 shop-in-shops. Traffic Builders is gevraagd te helpen om in-store traffic te verhogen en om meer online aankopen te genereren in de webshop.

+50%

In-store traffic

-37%

CPA

Strategie

Het is momenteel niet mogelijk om winkel bezoeken te gebruiken als input voor biedstrategieën zoals Google Adwords of DoubleClick for Search. Door middel van een regressie-analyse worden alle online acties geanalyseerd, om er achter te komen welke online actie indicatief is voor winkelbezoekers. Uit de analyse blijkt dat een klik naar de contactpagina, waar de openingstijden vermeld worden, de beste indicatie is voor een winkelbezoek. Daarom wordt een bezoek aan de contactpagina gebruikt als een floodlight conversie in DoubleClick for Search om biedingen te automatiseren voor winkelbezoek.

Campagne en oplossing

Fase 1

In de eerste fase taggen we met DoubleClick Campaign Manager en Google Tag Manager een grote hoeveelheid softconversies op de website, die indiceren dat er een mogelijk winkelbezoek plaatsvindt. Het betreft hier softconversies als ‘bekijk in de winkel’ en ‘plan mijn reis’, of bijvoorbeeld een bezoek aan de contactpagina waar de openingstijden te vinden zijn.

Fase 2

De tweede fase staat in het teken van data-analyse. Na vier maanden van floodlight dataverzameling van winkelbezoeken kunnen we met een regressie-analyse de meest verklaarbare relatie tussen softconversies en winkelbezoeken vaststellen. Volgens deze data-analyse bestaat er een sterk verband tussen een klik naar de contactpagina met de openingstijden en een bezoek aan de winkel.

Score banner

Fase 3

We testen de biedstrategie en stellen de target-CPA bij op basis van de data-analyse. Daarna evalueren we de impact van de strategie met de winkelbezoek-CPA, online transacties en het vermogen om zich te houden aan de vooraf bepaalde run-rate.

Resultaat

Het gebruik van een regressieanalyse om de best passende softconversie te bepalen voor winkelbezoek automatisering bleek zeer effectief.

  • De instore traffic in de categorie ‘grote meubels’ campagne groeit met maar liefst 50%
  • CPA: -37%.

Michael Kloosterhuis | Digital Strategy Consultant

Deze strateeg kent de ins & outs voor het opzetten van een awardwinning full funnel strategie. Lanceerde ooit als stagiair succesvol zelf de dienst DooH binnen Traffic Builders.