China verlengt licentie Google

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google gaat tóch door met z’n zoekdiensten in China. Kort voor het weekend werd bekend dat de Chinese regering heeft bevestigd dat Google in het land actief mag blijven. De licentie is verstrekt na aanpassingen door Google die in lijn liggen met de Chinese wetgeving.

Dit bericht lijkt een einde te maken aan de maandenlange twist tussen Google en de Chinese overheid, waarover we in maart jl. ook al berichtten. Google dreigde China te verlaten vanwege de oplegging van overheidscensuur. Die ‘bemoeienis’ komt voort uit de Chinese telecomwetgeving. Deze wet verbiedt de verspreiding van informatie die de macht van de staat ondermijnt, etnische spanningen aanwakkert of de nationale veiligheid bedreigt. Ook pornografisch of gewelddadig materiaal is verboden.

Keuze voor censuur ligt nu bij Chinese internetgebruiker

Google lijkt nu een passende oplossing te hebben gevonden om hun zoekdiensten te kunnen blijven aanbieden zonder zelf censuur te hoeven toepassen. In het kort komt het erop neer dat Chinese internetgebruikers via de (opnieuw in gebruik genomen) site Google.cn de ‘gefilterde’ zoekresultaten zien, maar tegelijkertijd ook via een prominente link naar de Google-site in Hong Kong (Google.com.hk) kunnen gaan voor ongecensureerde zoekresultaten. De keuze is op deze manier dus volledig aan de Chinese internetgebruikers.

google hong kong.jpg

Verlenging licentie voor onbepaalde tijd

China heeft de licentie van Google als internet content provider voor onbekende duur verlengt. Meer details over het compromis ontbreken op dit moment. China is vanwege de bevolkingsomvang in potentie een van s werelds grootste markten voor Google, dat internationaal ook graag z’n mobiele diensten en Android-software wil uitrollen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.