Wolter Tjeenk Willink 26 mei 2011 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

De Chinese zoekmachine Baidu, ook wel het Chinese antwoord op zoekmachinereus Google genoemd, wil de activiteiten uitbreiden in het buitenland. Er wordt nadrukkelijk over de landsgrenzen heengekeken. Ook zijn de Chinezen positief over de groei van mobiel internet in hun eigen land.

Baidu is momenteel al niet alleen in China actief: ook in Japan zijn activiteiten opgestart. Er wordt nu gekeken welke andere markten interessant kunnen zijn, aldus Shen Haoyu (bestuurder/topman) donderdag bij een technologieforum in Shanghai.

baidu.jpg

Baidu krijgt meertalig platform

“Om klaar te zijn voor als we de grens over willen”, maakt Baidu maakt nu een meertalig platform. De expansiedrift van Baidu is zeer serieus. “Een groot deel van de groei van het bedrijf moet de komende tien jaar komen van overzeese uitbreiding”, aldus Shen Haoyu, die ook de snelgroeiende markt voor mobiel internet in China als een “enorme kans” ziet.

Bron: nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on ‘Chinese Google’ (Baidu) richt vizier op buitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/