'Chinese Google' (Baidu) richt vizier op buitenland

Geschatte leestijd: 1 minuten

De Chinese zoekmachine Baidu, ook wel het Chinese antwoord op zoekmachinereus Google genoemd, wil de activiteiten uitbreiden in het buitenland. Er wordt nadrukkelijk over de landsgrenzen heengekeken. Ook zijn de Chinezen positief over de groei van mobiel internet in hun eigen land.

Baidu is momenteel al niet alleen in China actief: ook in Japan zijn activiteiten opgestart. Er wordt nu gekeken welke andere markten interessant kunnen zijn, aldus Shen Haoyu (bestuurder/topman) donderdag bij een technologieforum in Shanghai.

baidu.jpg

Baidu krijgt meertalig platform

“Om klaar te zijn voor als we de grens over willen”, maakt Baidu maakt nu een meertalig platform. De expansiedrift van Baidu is zeer serieus. “Een groot deel van de groei van het bedrijf moet de komende tien jaar komen van overzeese uitbreiding”, aldus Shen Haoyu, die ook de snelgroeiende markt voor mobiel internet in China als een “enorme kans” ziet.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.