Home » Traffic Builders nieuws » Chrome loopt verder in op IE en Firefox

Chrome loopt verder in op IE en Firefox

Chrome, de opensource-browser van Google, bestaat nu ruim twee jaar. In oktober 2010 is voor de eerste keer een marktaandeel van meer dan 8 procent behaald. Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox verliezen hierdoor (weer) terrein. Dit blijkt uit onderzoek van NetmarketShare.

Wereldwijd heeft Chrome momenteel een marktaandeel van 8,47%, bijna een half procentpunt meer dan de maand ervoor. Het marktaandeel van Mozilla Firefox daalde met 0,2 procentpunt – de browser zag eerder de afgelopen maanden het marktaandeel ook al teruglopen.

Onlangs berichtten we hier ook al over de verschuivende marktaandelen van de belangrijkste browsers.

Chrome en Safari: gestage groei

Internet Explorer (IE) heeft hetzelfde probleem als Firefox: het aandeel zakte in spetember opnieuw onder de 60% tot 59,3%. In oktober verloor IE weer 0,5 procentpunt. Het aantal Chrome-gebruikers neemt gestaag toe, evenals die van Apple-browser Safari, hoewel minder spectaculair. Safari had in oktober een marktaandeel van 5,3%. Browser Opera heeft 2,3 procent van de browsermarkt in handen.

Browsergebruik vs. Windows 7

Combineer je het browsergebruik met dat van Windows 7, dan blijkt de bètaversie van Internet Explorer 9 inmiddels een marktaandeel van 1,5% te hebben. 51,3% van de Windows 7-gebruikers zweert vooralsnog bij IE8. Als daar IE8 in compatibility-modus en enkele aangepaste versies van de browser bij worden opgeteld, komt dit aandeel nog hoger uit: 56%. Firefox 3.6 (22,9%) en Chrome 6.0 (8,47%)  volgen op gepaste afstand.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail