Chrome loopt verder in op IE en Firefox

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Chrome, de opensource-browser van Google, bestaat nu ruim twee jaar. In oktober 2010 is voor de eerste keer een marktaandeel van meer dan 8 procent behaald. Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox verliezen hierdoor (weer) terrein. Dit blijkt uit onderzoek van NetmarketShare.

Wereldwijd heeft Chrome momenteel een marktaandeel van 8,47%, bijna een half procentpunt meer dan de maand ervoor. Het marktaandeel van Mozilla Firefox daalde met 0,2 procentpunt – de browser zag eerder de afgelopen maanden het marktaandeel ook al teruglopen.

Onlangs berichtten we hier ook al over de verschuivende marktaandelen van de belangrijkste browsers.

Chrome en Safari: gestage groei

Internet Explorer (IE) heeft hetzelfde probleem als Firefox: het aandeel zakte in spetember opnieuw onder de 60% tot 59,3%. In oktober verloor IE weer 0,5 procentpunt. Het aantal Chrome-gebruikers neemt gestaag toe, evenals die van Apple-browser Safari, hoewel minder spectaculair. Safari had in oktober een marktaandeel van 5,3%. Browser Opera heeft 2,3 procent van de browsermarkt in handen.

Browsergebruik vs. Windows 7

Combineer je het browsergebruik met dat van Windows 7, dan blijkt de bètaversie van Internet Explorer 9 inmiddels een marktaandeel van 1,5% te hebben. 51,3% van de Windows 7-gebruikers zweert vooralsnog bij IE8. Als daar IE8 in compatibility-modus en enkele aangepaste versies van de browser bij worden opgeteld, komt dit aandeel nog hoger uit: 56%. Firefox 3.6 (22,9%) en Chrome 6.0 (8,47%)  volgen op gepaste afstand.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.