Chrome loopt verder in op IE en Firefox

Chrome, de opensource-browser van Google, bestaat nu ruim twee jaar. In oktober 2010 is voor de eerste keer een marktaandeel van meer dan 8 procent behaald. Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox verliezen hierdoor (weer) terrein. Dit blijkt uit onderzoek van NetmarketShare.

Wereldwijd heeft Chrome momenteel een marktaandeel van 8,47%, bijna een half procentpunt meer dan de maand ervoor. Het marktaandeel van Mozilla Firefox daalde met 0,2 procentpunt – de browser zag eerder de afgelopen maanden het marktaandeel ook al teruglopen.

Onlangs berichtten we hier ook al over de verschuivende marktaandelen van de belangrijkste browsers.

Chrome en Safari: gestage groei

Internet Explorer (IE) heeft hetzelfde probleem als Firefox: het aandeel zakte in spetember opnieuw onder de 60% tot 59,3%. In oktober verloor IE weer 0,5 procentpunt. Het aantal Chrome-gebruikers neemt gestaag toe, evenals die van Apple-browser Safari, hoewel minder spectaculair. Safari had in oktober een marktaandeel van 5,3%. Browser Opera heeft 2,3 procent van de browsermarkt in handen.

Browsergebruik vs. Windows 7

Combineer je het browsergebruik met dat van Windows 7, dan blijkt de bètaversie van Internet Explorer 9 inmiddels een marktaandeel van 1,5% te hebben. 51,3% van de Windows 7-gebruikers zweert vooralsnog bij IE8. Als daar IE8 in compatibility-modus en enkele aangepaste versies van de browser bij worden opgeteld, komt dit aandeel nog hoger uit: 56%. Firefox 3.6 (22,9%) en Chrome 6.0 (8,47%)  volgen op gepaste afstand.

Bron: tweakers.net