CleanLinking: ideale combinatie van afilliate marketing en zoekmachine-optimalisatie?

Geschatte leestijd: < 1 minuten

CleanLinking, afkomstig van TradeTracker, is een nieuwe linkingtechnologie voor affiliate marketing. In tegenstelling tot de huidige manier van trackingtechnologieën, maakt CleanLinking geen gebruik van tussenliggende trackingpagina's. Hierdoor verwijzen de door affiliates gebruikte links direct door naar de pagina van de adverteerder.

Het grote voordeel voor affiliate marketing met CleanLinking is dat ook alle onderliggende pagina's meegenomen worden in de indexering van de zoekmachines. Daardoor biedt CleanLinking een belangrijke bijdrage aan de linkpopulariteit. Door een unieke code op de website van de affiliate wordt de klik van de bezoeker op de link geregistreerd.

Google's paid link policy
Maar is CleanLinking wel zo positief van invloed op de rankings? De meningen lopen er over uiteen, zo blijkt ook uit een discussie die direct na de aankondiging door TradeTracker vandaag op AffiliateBlog.nl ontstond. Duidelijk is wel dat CleanLinking als verkoopargument niet langer hout snijdt voor Affiliate Marketing netwerken sinds Google's waarschuwing dat alle betaalde links worden beschouwd als SPAM, mits voorzien van een zogeheten "no follow" tag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.