CleanLinking: ideale combinatie van afilliate marketing en zoekmachine-optimalisatie?

Geschatte leestijd: 1 minuten

CleanLinking, afkomstig van TradeTracker, is een nieuwe linkingtechnologie voor affiliate marketing. In tegenstelling tot de huidige manier van trackingtechnologieën, maakt CleanLinking geen gebruik van tussenliggende trackingpagina's. Hierdoor verwijzen de door affiliates gebruikte links direct door naar de pagina van de adverteerder.

Het grote voordeel voor affiliate marketing met CleanLinking is dat ook alle onderliggende pagina's meegenomen worden in de indexering van de zoekmachines. Daardoor biedt CleanLinking een belangrijke bijdrage aan de linkpopulariteit. Door een unieke code op de website van de affiliate wordt de klik van de bezoeker op de link geregistreerd.

Google's paid link policy
Maar is CleanLinking wel zo positief van invloed op de rankings? De meningen lopen er over uiteen, zo blijkt ook uit een discussie die direct na de aankondiging door TradeTracker vandaag op AffiliateBlog.nl ontstond. Duidelijk is wel dat CleanLinking als verkoopargument niet langer hout snijdt voor Affiliate Marketing netwerken sinds Google's waarschuwing dat alle betaalde links worden beschouwd als SPAM, mits voorzien van een zogeheten "no follow" tag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.