CleanLinking: ideale combinatie van afilliate marketing en zoekmachine-optimalisatie?

CleanLinking, afkomstig van TradeTracker, is een nieuwe linkingtechnologie voor affiliate marketing. In tegenstelling tot de huidige manier van trackingtechnologieën, maakt CleanLinking geen gebruik van tussenliggende trackingpagina's. Hierdoor verwijzen de door affiliates gebruikte links direct door naar de pagina van de adverteerder.

Het grote voordeel voor affiliate marketing met CleanLinking is dat ook alle onderliggende pagina's meegenomen worden in de indexering van de zoekmachines. Daardoor biedt CleanLinking een belangrijke bijdrage aan de linkpopulariteit. Door een unieke code op de website van de affiliate wordt de klik van de bezoeker op de link geregistreerd.

Google's paid link policy
Maar is CleanLinking wel zo positief van invloed op de rankings? De meningen lopen er over uiteen, zo blijkt ook uit een discussie die direct na de aankondiging door TradeTracker vandaag op AffiliateBlog.nl ontstond. Duidelijk is wel dat CleanLinking als verkoopargument niet langer hout snijdt voor Affiliate Marketing netwerken sinds Google's waarschuwing dat alle betaalde links worden beschouwd als SPAM, mits voorzien van een zogeheten "no follow" tag.