Competitieve SEO of Average Joe?

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Competitieve SEO!Als SEO moet je soms dealen met situaties die niet 1 2 3 op te lossen zijn. Ik heb het dan niet eens zo zeer over geavanceerde SEO, maar over situaties waarin je als SEO moet kiezen tussen twee oplossingen die eigenlijk allebei niet optimaal zijn. Bijvoorbeeld: blijf je werken binnen de muren van een beperkt CMS of ga je toch maar aan de slag met de alom gehate (en eerder door Wolter gehekelde) ‘SEO landing pages’?

9 van de 10 keer werken we bij Traffic Builders met webbouwers die alle door ons gewenste wijzingen zonder problemen willen/kunnen doorvoeren. Denk aan zaken als zoekmachinevriendelijke url’s, dynamisch in te vullen pagina titels, meta descriptions, h1’s, h2’s, etcetera. Helaas zijn er uitzonderingen. Webbouwers die niet al te veel verantwoordelijkheid willen nemen voor SEO en conversie-optimalisatie. Voor een veel te hoge offerte willen ze er op zich nog wel even induiken, maar eigenlijk liever niet.

De Average Joe oplossing voor een SEO is om het hardnekkig te (blijven) proberen met een halfgaar CMS. Een redelijk resultaat is te behalen, maar optimaal wordt het nooit. Deze week hebben we daarom voor het eerst sinds tijden weer eens de keus gemaakt om tijdelijk met additionele pagina’s buiten een CMS om te werken. Het verdient alles behalve de schoonheidsprijs, maar als competitieve SEO moet je soms dit soort beslissingen nemen. Tenzij je als Average Joe door het leven wil gaan uiteraard…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.