Competitieve SEO of Average Joe?

Competitieve SEO! Als SEO moet je soms dealen met situaties die niet 1 2 3 op te lossen zijn. Ik heb het dan niet eens zo zeer over geavanceerde SEO, maar over situaties waarin je als SEO moet kiezen tussen twee oplossingen die eigenlijk allebei niet optimaal zijn. Bijvoorbeeld: blijf je werken binnen de muren van een beperkt CMS of ga je toch maar aan de slag met de alom gehate (en eerder door Wolter gehekelde) ‘SEO landing pages’?

9 van de 10 keer werken we bij Traffic Builders met webbouwers die alle door ons gewenste wijzingen zonder problemen willen/kunnen doorvoeren. Denk aan zaken als zoekmachinevriendelijke url’s, dynamisch in te vullen pagina titels, meta descriptions, h1’s, h2’s, etcetera. Helaas zijn er uitzonderingen. Webbouwers die niet al te veel verantwoordelijkheid willen nemen voor SEO en conversie-optimalisatie. Voor een veel te hoge offerte willen ze er op zich nog wel even induiken, maar eigenlijk liever niet.

De Average Joe oplossing voor een SEO is om het hardnekkig te (blijven) proberen met een halfgaar CMS. Een redelijk resultaat is te behalen, maar optimaal wordt het nooit. Deze week hebben we daarom voor het eerst sinds tijden weer eens de keus gemaakt om tijdelijk met additionele pagina’s buiten een CMS om te werken. Het verdient alles behalve de schoonheidsprijs, maar als competitieve SEO moet je soms dit soort beslissingen nemen. Tenzij je als Average Joe door het leven wil gaan uiteraard…