Doordachte content marketing is een driver voor je business

Roos, Content Marketeer & Copywriter

Content marketing-strategie

Maak impact door in elke fase van de klantreis waarde toe te voegen. Laat als organisatie zien dat je de doelgroep begrijpt. Win vertrouwen en bouw aan duurzame klantrelaties. Wees onderscheidend met een unieke, creatieve en datagedreven content marketing-strategie. Onze bevlogen contentstrategen adviseren je er graag over.

Anderen zoeken ook naar

Maatwerk content marketing-strategie

Door middel van strategiesessies, brainstorms, onderzoek en diverse analyses definiëren we een maatwerk content marketing-strategie. Deze contentstrategie zorgt voor synergie tussen alle kanalen en campagnes. Het geeft sturing aan de realisatie van online doelstellingen. Meer merkbekendheid? Meer leads? Meer terugkerende klanten? Kan allemaal met content.

De start: een contentanalyse

We analyseren de huidige content en contentstrategie, indien deze er al is. We kijken naar doelstellingen en KPI’s, de kwaliteit, uniciteit en consistentie van de content, de tone of voice en de gebruikte keywords en call-to-actions. Deze analyse levert direct quick wins en adviezen op.

Persona’s en klantreis

We ontwikkelen persona’s en brengen de klantreis in kaart. Welke wensen, behoeften en uitdagingen heeft de doelgroep? Hoe kunnen we touchpoints creëren of verbeteren? We brengen de informatiebehoeften van de doelgroep in kaart en bepalen de tone of voice.

Contenttypen en -formats

We buigen ons over de in te zetten contenttypen en -formats. De informatiebehoefte wordt gematcht met diverse contenttypen en -formats. Naast webpagina’s en blogs kunnen dat bijvoorbeeld infographics, social posts, video’s, whitepapers, nieuwsbrieven en podcasts zijn.

Distributieplan

Onmisbaar in een gedegen contentstrategie: het distributieplan. We adviseren over de in te zetten kanalen: owned, shared, earned of paid. Ook brengen we in kaart op welk moment we de verschillende typen content het beste kunnen verspreiden.

Amber Swier | Copywriter & Content Marketeer

Deze creatieve content marketeer en copywriter schudt moeiteloos de beste teksten uit haar mouw. Met een toefje SEO of knipoog indien gewenst. Blogt daarnaast regelmatig over de leukste content- en videocampagnes.
SEAT Private Lease: verbetering autoriteit door influencer marketing-image

SEAT Private Lease: verbetering autoriteit door influencer marketing

Lees verder

Veelgestelde vragen

Wat doet een contentstrateeg?

Een contentstrateeg maakt de vertaalslag van de bedrijfsstrategie en online doelstellingen naar een concreet content marketingplan. Daar hoort onder meer het uitvoeren van verschillende analyses bij, het definiëren van buyer persona’s en het maken van een distributieplan.

Wat zijn buyer persona’s?

Een buyer persona is een representatie van de doelgroep van een merk, vormgegeven als een fictief personage. Van de buyer persona wordt een gedetailleerd profiel opgesteld, compleet met demografische gegevens, wensen, behoeften, uitdagingen en online gedrag. Dit wordt gedaan aan de hand van concrete data, verkregen uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Buyer persona’s helpen bij het begrijpen van de doelgroep en het formuleren en creëren van content voor de doelgroep.

Waarom content marketing?

Content marketing is een kostenefficiënte manier om je merkbekendheid te vergroten. Je creëert waardevolle contactmomenten met de doelgroep en bouwt aan merkvoorkeur en een gevoel van vertrouwen. Resultaat: de doelgroep is geïnspireerd, geïnformeerd en geënthousiasmeerd. Zo worden het merkambassadeurs die keer op keer willen kiezen voor jouw merk.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Seat logo
VGZ logo

Over Traffic Builders

Welke contentuitdaging er ook ligt, wij stropen onze mouwen op en ontzorgen van a tot z. Heldere communicatie, behaalde deadlines, proactiviteit, creativiteit, enthousiasme en een no-nonsense houding typeren onze werkwijze.

Thuis in trends

Content marketing is een dynamisch vakgebied. Nieuwe kanalen, trends, algoritmes en content formats dienen zich continu aan. Geen enkel probleem voor onze contentmarketeers. Sterker nog: zij duiken er graag vol overgave in. Om er de juiste trends uit te pikken en in te zetten voor jouw organisatie.

Alles onder één dak

Bij Traffic Builders hebben we alles onder één dak – en dat is ook onze kracht. In de contentstrategie van jouw organisatie zoeken we altijd de synergie op met andere disciplines. Zo zitten we rond de tafel met onze collega’s van bijvoorbeeld SEO, SEA, social, CRO en digital analytics.

De krachten bundelen

Onze kennis van content marketing en jouw kennis van de organisatie combineren we graag. Door de krachten te bundelen ontwikkelen we een sterke content marketing strategie. Zo bereiken, inspireren en overtuigen we jouw doelgroep.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden