Conversie meten van mobiele advertenties

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google kondigt vandaag aan dat het mogelijk is om de conversie van mobiele advertenties te meten. Het meten van conversies helpt adverteerders te bepalen wanneer kliks op advertenties leiden tot een bepaalde actie, zoals een aankoop, offerteaanvraag, etc.

Conversie meten voor mobiele advertenties is een uitbreiding van de reeds bestaande mogelijkheid om conversies te meten binnen Google Adwords. Een vereiste om gebruik te maken van de conversiemetingen is wel dat er reeds mobiele advertenties bestaan in de campagne.

Rechtstreeks uit Google’s product update bij deze de stappen om het meten van conversies in te schakelen:

  • Log in op uw Adwords account via http://adwords.google.com
  • Bovenaan de tab Campaign Management klikt u op Conversion Tracking
  • Klik Start Tracking Conversions
  • Loop door het hele set-up proces
  • Kopieer de code uit het tekstvlak onderaan het scherm (Copy the Code) en geef deze aan uw webmaster zodat het op uw conversie pagina’s kan worden geplaatst.
  • Zodra een gebruiker op de mobiele advertenties klikt wordt een tijdelijk cookie op het mobiele apparaat van de gebruiker geplaatst. Dit cookie wordt aan de webpagina die een conversie representeert (de “bedanktpagina”) gekoppeld en registreert Google de conversie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.