Wolter Tjeenk Willink 01 oktober 2009 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google Adwords lanceert “weergaveconversies”. Na de eerder gelanceerde één per klik en veel per klik conversies is de weergaveconversie een aardige nieuwe feature. Want met de weergaveconversie wordt nu eindelijk inzichtelijk wat de bijdrage is van advertentievertoningen aan conversies.


Weergaveconversie uitgelegd door Google
Het koppelen van conversies aan advertentievertoningen is alleen ingeschakeld voor het content of inhoudsnetwerk van Google. Over de werking van de nieuwe feature zegt Google het volgende: weergaveconversies tellen een conversie wanneer er niet wordt geklikt op een inhoudsadvertentie, maar er wel een conversie plaatsvindt binnen 30 dagen na de laatste vertoning van de weergaveadvertentie. Als er op een advertentie wordt geklikt voorafgaand aan de conversie, wordt de conversie beschouwd als een klikconversie.

Weergaveconversies in Google Adwords

De weergaveconversies zijn een welkome aanvulling op de toch al verbeterde conversiemeting vanuit Google Adwords. Dat het inzichtelijk maken van deze conversies loont, blijkt al wel uit één van de campagnes van Traffic Builders waarin de nieuwe functionaliteit zich openbaarde. Voor één van onze opdrachtgevers werden er in placement en content campagnes in totaal 28 weergaveconversies.

Kortom: de moeite waard om in de gaten te houden!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Conversies uit advertentievertoningen inzichtelijk met weergaveconversies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.