Conversies uit advertentievertoningen inzichtelijk met weergaveconversies

Google Adwords lanceert “weergaveconversies”. Na de eerder gelanceerde één per klik en veel per klik conversies is de weergaveconversie een aardige nieuwe feature. Want met de weergaveconversie wordt nu eindelijk inzichtelijk wat de bijdrage is van advertentievertoningen aan conversies.


Weergaveconversie uitgelegd door Google
Het koppelen van conversies aan advertentievertoningen is alleen ingeschakeld voor het content of inhoudsnetwerk van Google. Over de werking van de nieuwe feature zegt Google het volgende: weergaveconversies tellen een conversie wanneer er niet wordt geklikt op een inhoudsadvertentie, maar er wel een conversie plaatsvindt binnen 30 dagen na de laatste vertoning van de weergaveadvertentie. Als er op een advertentie wordt geklikt voorafgaand aan de conversie, wordt de conversie beschouwd als een klikconversie.

Weergaveconversies in Google Adwords

De weergaveconversies zijn een welkome aanvulling op de toch al verbeterde conversiemeting vanuit Google Adwords. Dat het inzichtelijk maken van deze conversies loont, blijkt al wel uit één van de campagnes van Traffic Builders waarin de nieuwe functionaliteit zich openbaarde. Voor één van onze opdrachtgevers werden er in placement en content campagnes in totaal 28 weergaveconversies.

Kortom: de moeite waard om in de gaten te houden!