Conversies uit advertentievertoningen inzichtelijk met weergaveconversies

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google Adwords lanceert “weergaveconversies”. Na de eerder gelanceerde één per klik en veel per klik conversies is de weergaveconversie een aardige nieuwe feature. Want met de weergaveconversie wordt nu eindelijk inzichtelijk wat de bijdrage is van advertentievertoningen aan conversies.


Weergaveconversie uitgelegd door Google
Het koppelen van conversies aan advertentievertoningen is alleen ingeschakeld voor het content of inhoudsnetwerk van Google. Over de werking van de nieuwe feature zegt Google het volgende: weergaveconversies tellen een conversie wanneer er niet wordt geklikt op een inhoudsadvertentie, maar er wel een conversie plaatsvindt binnen 30 dagen na de laatste vertoning van de weergaveadvertentie. Als er op een advertentie wordt geklikt voorafgaand aan de conversie, wordt de conversie beschouwd als een klikconversie.

Weergaveconversies in Google Adwords

De weergaveconversies zijn een welkome aanvulling op de toch al verbeterde conversiemeting vanuit Google Adwords. Dat het inzichtelijk maken van deze conversies loont, blijkt al wel uit één van de campagnes van Traffic Builders waarin de nieuwe functionaliteit zich openbaarde. Voor één van onze opdrachtgevers werden er in placement en content campagnes in totaal 28 weergaveconversies.

Kortom: de moeite waard om in de gaten te houden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.