Conversies uit advertentievertoningen inzichtelijk met weergaveconversies

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Adwords lanceert “weergaveconversies”. Na de eerder gelanceerde één per klik en veel per klik conversies is de weergaveconversie een aardige nieuwe feature. Want met de weergaveconversie wordt nu eindelijk inzichtelijk wat de bijdrage is van advertentievertoningen aan conversies.


Weergaveconversie uitgelegd door Google
Het koppelen van conversies aan advertentievertoningen is alleen ingeschakeld voor het content of inhoudsnetwerk van Google. Over de werking van de nieuwe feature zegt Google het volgende: weergaveconversies tellen een conversie wanneer er niet wordt geklikt op een inhoudsadvertentie, maar er wel een conversie plaatsvindt binnen 30 dagen na de laatste vertoning van de weergaveadvertentie. Als er op een advertentie wordt geklikt voorafgaand aan de conversie, wordt de conversie beschouwd als een klikconversie.

Weergaveconversies in Google Adwords

De weergaveconversies zijn een welkome aanvulling op de toch al verbeterde conversiemeting vanuit Google Adwords. Dat het inzichtelijk maken van deze conversies loont, blijkt al wel uit één van de campagnes van Traffic Builders waarin de nieuwe functionaliteit zich openbaarde. Voor één van onze opdrachtgevers werden er in placement en content campagnes in totaal 28 weergaveconversies.

Kortom: de moeite waard om in de gaten te houden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.