Onze creatie, data en technologie diensten

Traffic Builders helpt jou ook met alle creatie, data en technologie. Wij adviseren en helpen bij het implementeren en inrichten van de benodigde tools voor effectieve en rendabele digital marketing activiteiten

REAN®-model

Reach

Binnen ‘Reach’ staat het bereiken van je doelgroep gericht op het verhogen van merkbekendheid en merkoverweging centraal. Het doel is van een onbekend merk een bekend merk te maken, of van een (enigszins) bekend merk een nóg bekender merk.

Kenmerkend voor de marketingkanalen die in deze fase en rol worden ingezet, is dat het ‘push’ kanalen – of zoals wij het noemen: interruptiekanalen –  zijn. Het zijn kanalen met een groot potentieel bereik en relatief rijkere, impactvolle advertentie-uitingen gelet op advertentieformaat, beeld en/of geluid en mogelijkheden tot interactie. Branding campagnes zijn een veel voorkomend voorbeeld van campagnes met een Reach rol.

Engage

‘Engage’ draait om het inspireren en informeren van je doelgroep en is gericht op het uitdragen van merkwaarden en het verhogen van de merkbeleving. In deze fase gaat het niet zozeer om het verhogen van de merkbekendheid, maar veel om meer het ‘laden’ van je merk. Waar het doel in de Reach fase dus is om van een (on)bekend een bekend(er) merk te maken, is het doel in de Engage fase om je doelgroep te laten ervaren waar je merk voor staat.

Marketingkanalen met een Engage rol kennen doorgaans een meer specifieke doelgroep targeting dan Reach kanalen. Maar ook hier zijn het vooral de rijkere advertentieuitingen die worden gebruikt, omdat je hiermee nu eenmaal beter in staat bent om de merkbeleving te creëren die je nastreeft.

Activate

Binnen ‘Activate’ staat het activeren of stimuleren van je doelgroep om de gewenste doelactie te voltooien centraal. Bijvoorbeeld de aankoop van een product of dienst. In een e-commerce context is het doel plat gezegd om van ‘niet-kopers’ kopers te maken. Trekken we de parallel naar business-to-business of leadgeneratie in het algemeen, dan is het doel om van geïnteresseerde websitebezoekers (prospects) leads te maken, bijvoorbeeld door hen te stimuleren een offerteaanvraag te doen.

Kanalen die worden ingezet in de Activate fase kennen een nog specifiekere targeting dan de kanalen die worden ingezet met een Reach of Engage rol. Je kent de personen uit de doelgroep die je met Activate kanalen bereikt vaak beter, bijvoorbeeld doordat je op basis van zoek- of surfgedrag weet dat er interesse bestaat voor je producten of diensten. Of omdat je bepaalde sociaal-demografische kenmerken van de doelgroep kan combineren met contextuele signalen die je gebruikt voor je targeting strategie.

Nurture

‘Nurture’ is misschien wel de meest onderbelichte rol binnen het marketingdomein. Nurture betekent vrij vertaald ‘grootbrengen’ en gaat om het koesteren en verbeteren van bestaande relaties. Dit kan gericht zijn op bestaande klanten of ambassadeurs, maar ook op leads.

De doelstellingen van campagnes gericht op bestaande klanten zijn vaak geënt op het verbeteren van de klantloyaliteit en klantwaarde (Customer Lifetime Value) via cross- en upsells. Ook het verhogen van de retentie c.q. verlagen van de churn rate van klanten is een veel voorkomende doelstelling. Vanuit een ‘service-marketing’ oogpunt is het verbeteren van de klanttevredenheid het belangrijkste streven en zijn Nurture campagnes gericht op het verbeteren van de Net Promoter Score (NPS).

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Maurits

Maurits is onze Client & Strategy Director. Daarmee is hij verantwoordelijk voor alle strategen en commerciele activiteiten binnen Traffic Builders. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met BBQ’en en zijn gezin. Hij maakt een killer pulled-pork en is altijd in voor een gezellig avondje met vrienden of collega’s. Je kunt bij hem terecht voor al je commerciële en strategische vragen.

Neem contact op met Maurits
Ons REAN®-model

REAN is ons eigen marketingmodel dat de fasen van het koopproces van de doelgroep verbindt met de marketingkanalen en -methoden. Het REAN-model wordt gebruikt voor een integrale marketingaanpak, waarin wordt gestreefd naar synergie tussen de verschillende marketingkanalen binnen de mix.

Daag ons uit!

Heb je uitdagende ambities op het gebied van digital marketing? En zoek je digital marketing specialisten die jou écht verder kunnen helpen? Daag ons dan uit. Deel jouw ambities en ontdek de toegevoegde waarde van Traffic Builders. Wij garanderen je een sympathiek eigenwijze insteek, een transparante manier van werken en maximaal resultaat.

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Meer weten over Traffic Builders?

Wij zijn benieuwd naar jouw uitdaging!

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.