Digital marketeers weten: zodra je bezoekers op jouw site of in je app hebt, is het essentieel om hen te ontzorgen en een perfecte merkbeleving mee te geven. Want na onduidelijkheid of frustratie kunnen ze met één klik (voor altijd) verdwenen zijn. Met User Experience Design werk je aan de best mogelijke gebruikerservaring, een belangrijke voorwaarde voor het behalen van jouw doelstellingen. Beter gebruikte functionaliteiten, snellere funnels, meer conversies: de UX Design-specialisten van Traffic Builders ondersteunen jou met een maatwerk strategie en implementatie, voor meer ROI uit jouw marketingcampagnes.

Wat is UX Design?

Het proces waarbij tijdens de bouw van een website, landingspagina of (mobiele) app de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en het gebruiksgemak serieuze aandacht krijgen, heet User Experience Design. Of kortweg: UX design. Niet bouwen omdat je iets mooi vindt, maar omdat je weet wat de gebruiker wil. Die gebruiker staat altijd centraal. Een user experience designer optimaliseert de meest betekenisvolle en aangename gebruikerservaring, op basis van bewezen UX-strategieën, doelgroepinformatie én inzichten in eerder gedrag op basis van historische data. Naast websites of apps is UX design ook goed mogelijk voor onder meer software programma’s en games.

Zodra jouw website of app een cruciale schakel is in je bedrijfsvoering en/of marketingcampagnes, heeft UX design altijd échte meerwaarde. Allereerst omdat online consumentengedrag en bezoekersverwachtingen geregeld veranderen, mede als gevolg van de snelle ontwikkelingen in ‘digital’. In competitieve markten maak je met een (constant) geoptimaliseerde gebruikerservaring en technisch vlekkeloos werkende functionaliteiten en ‘funnels’ het verschil. Consumenten zullen eerder een merkvoorkeur ontwikkelen, keren zodoende vaker terug naar jouw site of app én praten richting anderen ook positief over jouw merk.

Met User Experience Design werk je aan:

 • het op gunstige wijze aansturen van online bezoekersgedrag
 • inspelen op voorkeuren van desktop-bezoekers en mobiele bezoekers
 • het verhogen van conversieratio’s van je website of app
 • het vaker goed laten gebruiken van essentiële functionaliteiten
 • het verbeteren, versterken of zelfs vernieuwen van je merkidentiteit
 • het verbeteren, versterken of zelfs vernieuwen van de merkbeleving
 • synergie bewerkstelligen tussen merkidentiteit en merkbeleving

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

De UX design-experts van Traffic Builders zetten zich vanaf dag 1 met enthousiasme en focus in voor het behalen van jouw (commerciële) doelstellingen. Onze resultaatgerichte, data driven werkwijze begint met het beantwoorden van de juiste vragen. We scherpen gezamenlijk jouw doelstellingen aan, prioriteren quickwins en lange termijn-goals en verdiepen ons in beschikbare data. Tevens borgen we dat analytics de juiste KPI’s kan rapporteren aan alle betrokken stakeholders, op het gewenste moment. Een gestructureerd en door ons efficiënt gemanaged proces draagt bij aan succesvolle User Experience Design-trajecten.

Via stapsgewijze aanpak naar meer ROI

Hoe eerder wij betrokken kunnen worden bij de start van design- en development-werkzaamheden voor sites, landingspagina’s of apps, hoe beter! Dit is namelijk de fase waarin direct al impactvolle keuzes gemaakt kunnen – en soms moeten – worden, om later ‘ongewenst herstelwerk’ te voorkomen. De volgende chronologische stappen doorlopen we graag tijdens een UX design-traject:

 • Gebruikersonderzoek (user research): input hiervoor verzamelen wij uit bestaande doelgroepinformatie, opgestelde of aangescherpte persona’s, analytics, branche-benchmarks e.d.
 • Ontwerpfase: het maken van doelgroepgerichte mock-ups, prototypen, flow charts en moodboards. We denken in resultaatgerichte user stories, user flows en het vermijden van bottlenecks of afhaakmomenten.
 • Implementatie van definitieve designs
 • Monitoren en (waar nodig) A/B-testen

Onze missie is ervoor te zorgen dat jouw platform, individuele pagina of specifieke interface altijd technisch betrouwbaar en effectief werkt en zo jouw doelgroep op perfecte wijze opvangt. Op desktop, op tablet en op mobiel: voor elk scherm en device hebben we de juiste doordachte, datagedreven UX design strategie.

Overigens, er wordt vaak gezegd: ‘Zonder uitstekende content realiseer je nooit een uitstekende gebruikerservaring’. Daarom staan in ons multidisciplinaire team onder meer ook ervaren digitale strategen, content marketeers en conceptonwikkelaars voor jou paraat.

Samenwerking op maat

Van een maatwerk User Experience Design-strategie uitdenken tot uitvoerend werk uit handen nemen: ons team van specialisten ondersteunt en ontzorgt jou met veel deskundigheid en motivatie. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor een succesvolle, kostenefficiënte samenwerking. Welke branding- óf performance doelstellingen je ook najaagt: we gaan vol energie voor je aan de slag om maximaal resultaat te leveren, en liefst je verwachtingen te overtreffen. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het vele UX-maatwerk dat wij jou kunnen bieden. Dat komt onder meer tot uiting middels:

 • De benodigde verdieping in jouw markt, aanbod en USP’s.
 • Betrouwbare forecasts dankzij onze ruime ervaring met UX Design-trajecten.
 • Onze focus op relevante KPI’s per specifieke fase in de klantreis van je doelgroepen.
 • Inzet van de meest effectieve features & technologieën.
 • Onze data-gedreven werkwijze, ook mogelijk gemaakt door de soepele samenwerking met ons in-house Digital Analytics-team.
 • Sneller resultaat door synergie met Conversie-optimalisatie (CRO).
 • De creatie van technisch én communicatief sterk design in samenwerking met ons in-house Creative Development-team.
 • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings.
 • Strategieën – inclusief doelstellingen en KPI’s – die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model.

Eigen UX-database met testtrajecten
Onze vele eerdere UX Design-cases en eigen database met learnings uit usability testen helpen ons sneller voor jou een resultaatgericht UX design-traject uit te rollen. inclusief periodiek overleg over de voortgang. En wil je zelf meer nuttige kennis opdoen of geïnspireerd worden door leerzame cases? Juist ook voor kennisoverdracht inclusief maatwerk workshops én resultaatgerichte creativiteit & innovatie ben je bij Traffic Builders aan het juiste adres. Samen steeds slimmer werken, dat idee.

Neem contact op met onze experts

Wil je graag zéér effectief je doelgroepen opvangen en langs jouw CTA’s leiden op jouw website of in je app? Begrijp je heel goed dat een perfecte gebruikerservaring de opmaat is naar een positieve merkbeleving en eerder behaalde doelstellingen, en wellicht resultaten die je niet voor mogelijk had gehouden? Werk samen met Traffic Builders aan datagedreven UX Design, vanuit een heldere strategie en een effectief gemanaged proces. Onze specialisten staan je graag pro-actief bij. Neem nu vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Nabil

Als Product Manager Creative Development krijgt Nabil de mogelijkheid om te werken aan de gaafste projecten en continu bezig te zijn om de nieuwste innovaties in kaart te brengen. Elke dag weer opstaan en zijn passie mogen uitoefenen op deze prachtige plek geeft hem een goed gevoel!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.