Wil jouw organisatie echt datagedreven werken en zo steeds succesvoller worden? Zit je op een schat aan data die onvoldoende wordt gebruikt om marketing en sales te optimaliseren, maar weet je niet hoe? Dan is Data Science dé oplossing. Haal niet alleen de juiste inzichten uit jouw (en externe) data, maar reageer ook doelgericht op wat er ‘gaat gebeuren’. Bij Traffic Builders is Data Science hiermee een vorm van predictive analytics: de toegevoegde waarde in je marketingmix is enorm. Ons team van data-analisten helpt je graag om via data structureel het verschil te maken in jouw markt.

Wat is Data Science?

Data Science is een multidisciplinair expertisegebied waarin drie disciplines doelgericht samenkomen: statistiek, data-analyse en machine learning. In het dynamische digital marketinglandschap weten ambitieuze organisaties al geruime tijd waarom deze discipline onmisbaar is. Traffic Builders past Data Science toe om de inzet van jouw digital marketing aantoonbaar effectiever te maken en je marketingbudget resultaatgericht en kostenefficiënt toe te wijzen.

De hoeveelheid (gemeten) data groeit elke dag exponentieel, wereldwijd. Big data, waar je ook kijkt. En waarschijnlijk ook in jouw organisatie. Maar wat licht je eruit, wat is echt waardevol óf noodzakelijk om op in te zoomen? Gedrag van doelgroepen op uiteenlopende devices, de omni-channel klantreis, de opmars van The Internet Of Things, snel evoluerende dataplatformen: dit alles levert een Grand Canyon aan gestructureerde en, vaker, niet-gestructureerde data op. Wie snapt hoe je hieruit op betrouwbare wijze kansen én te vermijden bottlenecks destilleert, is winnaar. Want de route naar meer succes zit verborgen in je data.

Vanuit data naar nieuwe waardevolle kennis

Onze Data Science-specialisten ontsluiten, structureren, combineren en analyseren de big data van jouw marketingkanalen. Data verandert in kostbare, praktisch inzetbare nieuwe kennis. Heldere doelstellingen en hypothesen zijn het startpunt. Het beoogde eindresultaat? Grip op wat jouw doelgroepen vaker laat converteren. Heel nauwkeurig worden modellen losgelaten op – combinaties van – diverse waardevolle eigen én externe databronnen (denk bijvoorbeeld ook aan weergegevens). Nieuwe data leveren zo accurate voorspellingen op over verwacht gedrag of ROI, en zekerheid over doelgroeprelevante uitingen of succesvolle call-to-actions in de customer journey van prospects en bestaande klanten.

“Hoe kan Traffic Builders mij helpen?”

Voorbij de ‘standaard mogelijkheden’ van digital analytics kijken: het lukt onze Data-experts vanwege hun gestructureerde werkwijze. Voor uiteenlopende opdrachtgevers in diverse branches hebben wij zo inzichten en voorspellingen naar boven gehaald die leidden tot mooie resultaten. Van het voorspellen van de uitkomst van A/B-testen tot het verfijnen van complexe attributie-modellen en het ontsluiten van zorgwekkende afwijkingen in data. Data Science inclusief predictive analytics kan op veel manieren in de praktijk worden toegepast om de effectiviteit van (digital) marketing en salescampagnes te optimaliseren. Daag ons uit! Denk onder meer aan:

 • Conversie-attributie 2.0
  Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de attributie over verschillende ingezette mediakanalen. Ook laten we analyses los op de waarde van specifieke (typen) content of afzonderlijke gebruikerevents op je website, voorafgaand aan een geprioriteerd conversiemoment. Een platform als Google Analytics biedt deze mogelijkheid van zichzelf onvoldoende.
 • Regressie-analyse
  Met behulp van regressie-analyse wordt antwoord gegeven op vragen zoals ‘Wat is het effect van marketingactiviteiten op sales?’, ‘Hoe beïnvloeden de seizoenen of het weer onze sales?’, ‘Welke soft conversie heeft een hoge mate van invloed op de harde conversie?’. De antwoorden op deze vragen zijn essentieel voor het voorspellen van toekomstig gedrag van je doelgroep of markt.
 • Customer lifetime value
  We creëren clusters van klanten die elk een andere customer lifetime value krijgen toegewezen op basis van hun verschillende klanteigenschappen. Zo kunnen we campagnes aansturen op specifieke clusters om zo de overall customer lifetime value te verhogen. Juist de voorspellende waarde van Data Science in marketing geeft een completer beeld van de customer lifetime value.
 • Afwijkende data-patronen
  We construeren modellen op basis van combinaties van data, die kunnen laten zien of er qua prestaties of uitgaven ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden (vb. trend of groeiend patroon) die niet direct aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Doel is ook om concreet te kunnen herleiden waardoor de ongewenste ‘afwijking’ wordt veroorzaakt, en hoe die kan worden omgebogen.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Vanaf dag 1 doen we er alles aan om relevante data steeds meer in jouw voordeel te benutten. Ons team van ervaren data-specialisten adviseert, ondersteunt en ontzorgt je waar nodig. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap en constructieve communicatie vormen de basis voor een vruchtbare, kostenefficiënte samenwerking. We kunnen sympathiek eigenwijs zijn, werken hard en hebben een no-nonsense instelling.

Onze expertise en veelzijdigheid worden jouw kracht:

 • Altijd datagedreven advies richting heldere doelen
 • Up-to-date kennis van de beste technologieën en tools
 • Vergaande kennis van econometrische modellen en algoritme-ontwikkeling
 • Inhouse software development team voor maatwerk data-oplossingen
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Resultaatgerichte innovativiteit & creativiteit
 • Pro-activiteit, inclusief ongevraagde tips & tricks

Ons succesvolle REAN-model en de full funnel-aanpak die wij door onze diverse teams van digitale specialisten ‘onder 1 dak’ kunnen aanbieden, vormen misschien wel het allergrootste voordeel van samenwerken met Traffic Builders.

Hierom kies je dus voor Traffic Builders

Data kan jou veel wijzer maken dan je denkt. Wij halen de juiste inzichten naar voren, zodat jouw (big) data wordt getransformeerd in nieuwe actionable kennis die jouw organisatie vooruit helpt. Betere attributie-modellen, effectievere A/B-testen of kansrijke predictive analytics: het is mogelijk met data science. Je ontdekt snel dat wij als ervaren digital marketing bureau grip hebben op efforts en resultaten. Jouw doelstellingen verliezen we nooit uit het oog, en we overtreffen graag je verwachtingen.

Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een data-gedreven strategie;
 • nationale en internationale ervaring;
 • synergie tussen al jouw marketingkanalen;
 • creatieve en innovatieve oplossingen;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • een always-on mentaliteit.

Waar wil jouw organisatie naartoe? Wij helpen jullie om daar te komen, juist óók met data science.
Vanuit betrouwbare data en slim vergaarde nieuwe inzichten werken we graag met jou aan effectieve, succesvolle digitale kanalen. Ons Data Science-team is er absoluut klaar voor. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Robert

Bij Traffic Builders staat Robert bekend als de Kungfu kid van de afdeling, omdat hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden in de avond lesgeeft in vechtsport. Uberhaupt staat hij bekend als de persoon met de meeste hobby’s. Je kunt denken aan goochelen, Kungfu, Wingchun, Taichi, Muziek instrumenten bespelen en nog veel meer. Ondertussen is er gelukkig genoeg tijd voor het werk bij Traffic Builders, waar hij met veel plezier in het Weban Alytics team werkt.

Neem contact op

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.