Als online marketeer of manager kun je overvallen worden door alle data die digital analytics jou biedt. Wat je nodig hebt zijn heldere rapportages die snel een compleet beeld geven van waar je stond, waar je staat en waar je heengaat. Effectief sturen op jouw campagnes, doelen en ROI lukt je met 100% betrouwbare dashboards en rapportages. Onze digital analytics-experts ontsluiten voor jou op maat waardevolle data uit alle relevante bronnen. Dat kan via interactieve visuele dashboards, en vanuit verschillende webanalytics-systemen. Zo krijg je altijd de datagedreven antwoorden waarmee jouw organisatie nieuwe stappen vooruit zet.

Wat houdt Dashboarding & Rapportages in?

De essentie van (digital) dashboarding & data-rapportages betreft: ‘Het beheer en de begrijpelijke presentatie van informatie waardoor snel correcte conclusies kunnen worden getrokken betreffende KPI’s, statistieken en andere belangrijke data die relevant zijn voor een bedrijf, afdeling of proces’. Betrouwbare dashboards baseren zich op zuivere data, zijn actionable en vergemakkelijken zo jouw doelgerichte daadkracht.

Een veelvoorkomend digital analytics-probleem binnen organisaties is dat niet de juiste data met elkaar worden vergeleken. Of dat de data niet consistent worden gemeten en verzameld. In beide gevallen zijn data dashboards dan feitelijk waardeloos. Je vermijdt dit probleem door te waarborgen dat je altijd op consistente en correcte wijze je ‘metrics & dimensies’ (waaronder kanalen, bronnen, devices en contenttypen) definieert, benoemt en tagt.

Effectieve marketing door kernachtige dashboards

Tegenwoordig zijn alle tools voorhanden om relevante gegevens te consolideren vanuit meerdere databronnen. Koppel dát aan de juiste kennis over die tools, en je kunt specifieke en cruciale data betrouwbaar weergeven in doelgerichte dashboards. Heel belangrijk is dus wel dat data ook effectief gevisualiseerd worden, zodat de kernboodschap begrijpelijk en actiegericht is. Dit hele proces kan Traffic Builders met veel deskundigheid voor jou verzorgen.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Met de juiste focus en optimale betrokkenheid gaan onze data-experts voor én met jou aan de slag. Alles begint bij jouw doelstellingen en de databehoeften die daarbij perfect aansluiten, waar nodig stakeholder-specifiek. Indien wenselijk faciliteren we eerst het benodigde Data Management–fundament voor jouw organisatie, of helpen we jou voorafgaand om een effectieve datastrategie te definiëren.

REAN: zinvolle KPI’s in de juiste context

Onze adviezen en werkzaamheden worden altijd getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model. Zodoende garanderen onze dashboards dat KPI’s altijd zijn geplaatst in de juiste context van je doelstelling of benchmark. De rol van kanalen, de fase van de klantreis, de targets van een campagne binnen jouw marketingstrategie: wij snappen hoe data tot écht relevante inzichten leidt, met als resultaat waardevolle dashboards en daardoor meer ROI.

Ruime ervaring met diverse Dashboarding tools

Al bijna twee decennia zit Digital Analytics diep verweven in alles wat wij doen. Onze data-specialisten hebben zodoende vergaande kennis van veelvoorkomende webanalytics-systemen en (maatwerk) dashboarding tools. We kunnen je daarom ook objectief en onafhankelijk adviseren over de aanschaf van een systeem of platform dat perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Voor uitvoerende dashboarding en reporting werken wij veel met DataStudio. Deze welbekende dashboarding tool biedt dynamische dashboards met veel flexibiliteit. We kunnen zodoende snel en effectief werken met onder meer Google Analytics-data. Daarnaast hebben we veel ervaring met andere data visualisatie tools als Microsoft Power Bi en Tableau.

Via ons datawarehouse-systeem Datahive 360 koppelen we verschillende databronnen aan elkaar, bijvoorbeeld:

 • CRM-systemen
 • Google Analytics & Google Search Console
 • MailChimp
 • Facebook én andere social kanalen
 • Bing Ads & Google Ads
 • Google Display Netwerk
 • Display & Video 360 (vervanging van DoubleClick)

Samenwerking op maat

Het klinkt zo logisch, maar we benadrukken het graag: wij passen altijd onze dashboards en rapportages aan op de gebruiker. Ben jij bijvoorbeeld een online marketingmanager, e-commerce manager, contentmarketeer, SEO-specialist of maak je deel uit van hoger management? Je krijgt exact wat je nodig hebt! Moet een dashboard een grote groep mensen meer betrokken maken bij een gezamenlijk project, en hen motiveren? We maken het, en blijven optimaliseren waar mogelijk.

Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor onze vruchtbare en kostenefficiënte samenwerking. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit uiteindelijk in het vele maatwerk dat onze data-specialisten jou bieden. Dat komt tot uiting middels onder meer:

 • De benodigde verdieping in jouw markt, doelgroep, aanbod & USP’s
 • Vergaande kennis over & ervaring met de beste dashboarding tools
 • Perfect inrichten en implementeren van jouw data-platform(s)
 • Kundige hulp bij het zinvol interpreteren van data
 • Effectieve visualisaties van relevante data-insights
 • Het GDPR-proof maken van alle data die je binnenhaalt
 • Verzorgen van (benodigd) Tag Management en Data Management (DMP)
 • Pro-activiteit & resultaatgerichte innovatie
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Ervaring met nationale én internationale trajecten

Neem contact op met onze experts

Wil jij de juiste actiegerichte data dashboards en rapporten om jouw afdeling en organisatie succesvoller te laten zijn? Onze ervaren data-specialisten helpen je met advies en uitvoerende ondersteuning op elk vlak van betrouwbare dashboarding & rapportages. Jouw specifieke informatiebehoefte is leidend: vervolgens profiteer jij van duidelijke managementoverzichten met de belangrijkste KPI’s, en detailrapportages voor degenen die dagelijks vanuit data moeten optimaliseren. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Robert

Bij Traffic Builders staat Robert bekend als de Kungfu kid van de afdeling, omdat hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden in de avond lesgeeft in vechtsport. Uberhaupt staat hij bekend als de persoon met de meeste hobby’s. Je kunt denken aan goochelen, Kungfu, Wingchun, Taichi, Muziek instrumenten bespelen en nog veel meer. Ondertussen is er gelukkig genoeg tijd voor het werk bij Traffic Builders, waar hij met veel plezier in het Weban Alytics team werkt.

Neem contact op

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.