Als digital marketeer bouw je aan je merk, zet je (creatieve) campagnes op en stuur je op leadgeneratie en conversies. Maar hoe weet je wat succesvol is, en waar synergie mogelijk is? Waar exact ligt jouw databehoefte? Met deskundig Data Management vertellen essentiële data uit diverse bronnen jou op betrouwbare wijze of je marketinginspanningen vruchten afwerpen. Én waar (nieuwe) kansen liggen. Onze data management-specialisten helpen je om jouw data goed op 1 plek te verzamelen en analyse-klaar te maken. Vanuit meer grip draagt data zo effectief bij aan het behalen van jouw doelen.

Wat is Data Management?

Data management draait om het verzamelen, controleren, opslaan, verwerken en gericht bewerken van jouw digitale data. In dynamische organisaties neemt de hoeveelheid data(stromen) contant toe (lees: Big Data), net als de behoefte om deze effectief en efficiënt te benutten. Hoe haal je meer uit on-site behavioral targeting, remarketing of marketing automation? Hoe verhouden ingezette online én offline kanalen zich tot elkaar in de funnel? Data management geeft je de antwoorden. Data wordt zo een ‘business asset’ waarmee het verschil in jouw markt gemaakt kan worden.

Het overzichtelijk aan elkaar koppelen van kanalen en campagnes is in veel organisaties een struikelblok, laat staan het waarborgen van data-integriteit en nauwkeurige (custom) rapportages. Strategisch is dat onwenselijk: je kunt moeilijk onderbouwde beslissingen nemen over bijvoorbeeld de meest effectieve verdeling van je advertentiebudget, het bijsturen van content en social campagnes of het targeten van specifieke doelgroepen. Maar het kan gelukkig ook anders.

Data Management Platform: écht grip op online ROI

Er zijn uitstekende oplossingen voorhanden om data in het voordeel van jouw organisatie te laten werken. Het bekendst is het Data Management Platform (DMP). Hiermee koppel je verschillende online en offline databronnen effectief op 1 plek aan elkaar zodat je een volledig beeld krijgt van jouw campagnes, kanalen, doelgroep(en) en hun klantreis. Ook kun je klant- en prospectprofielen verrijken met relevante data, voor meer kansrijke ‘audiences’. Het bekende probleem dat veel databronnen in verschillende silo’s zitten, los je zo structureel op. Met een DMP kun je effectief aan de slag met essentiële data vanuit één overzicht.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Op betrokken en resultaatgerichte wijze gaan onze data-experts voor én met jou aan de slag. Alles begint bij jouw doelstellingen en de databehoeften die daarbij perfect aansluiten. Welke concrete inzichten en acties wil je met data management kunnen zekeren? We stellen daarom de juiste vragen en ontzorgen je waar nodig. Sympathiek eigenwijs zijn we ook, als we 100% geloven dat jij daar beter van wordt.

Welk Data Management Platform helpt jou vooruit?

Traffic Builders helpt je bij het kiezen en implementeren van het juiste data management platform, en we maken je wegwijs in het gebruik. De basis van een succesvol data management plan ligt bij Traffic Builders bij de technische implementatie van digital analytics en de effectieve koppeling van digital analytics met:

  • Externe databronnen zoals leadmanagement-systemen, CRM of ERP.
  • On-site gedrag van bezoekers (divers)
  • Interacties
  • Conversies

Wij borgen dat elke datastroom altijd nauwkeurig, volledig en intact blijft en dat het wordt onderhouden binnen de oorspronkelijke context. Data-integriteit is een voorwaarde voor resultaatgericht handelen.

Het DMP-wiel opnieuw uitvinden is vaak niet nodig. Je kunt diverse 3rd party data management platformen inzetten: wij hebben daarover actuele kennis paraat. Online en offline data (vb: weergegevens) combineren? Het is mogelijk! Als jouw databehoefte heel specifiek is, kunnen wij ook een maatwerk DMP voor je opzetten en een doordachte, effectieve datastrategie formuleren. De daaropvolgende stap is de technische implementatie van alle tooling waarmee jullie werken.

Inhouse Datawarehouse Platform

Een andere optie is het inzetten van een inhouse datawarehouse platform. Je hebt minder mogelijkheden dan met een DMP om data door te vertalen naar betere target-audiences, of gesegmenteerde datasets terug te schieten naar de afzonderlijke bronnen. Maar een datawarehouse functioneert uitstekend voor de ontsluiting van data uit diverse bronnen, waaronder:

Google Analytics, Google Ads en Search Console
Bing Analytics, Bing Ads en Webmaster Tools
Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn en Twitter
DoubleClick Campaign Manager & DoubleClick Bid Manager
Moz.org en RankInspector via o.a. Google BigQuery, Amazon cloud (AWS) en Microsoft Azure.
Et cetera..

Zoals gezegd: de concrete behoefte van jouw organisatie bepaalt de beste platform-oplossing <– leestip! Op basis van factoren als jouw budget, aansluiting met gebruikte marketingkanalen, mogelijkheden voor segmentering en targeting én snelheid van geboden ondersteuning helpt Traffic Builders jou de optimale keuze te maken.

Samenwerking op maat

Vol energie stropen we voor jou de mouwen op met als doel maximaal resultaat. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor onze vruchtbare samenwerking. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie. De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit uiteindelijk in het vele maatwerk dat onze data-specialisten jou bieden. Dat komt tot uiting middels onder meer:

Neem contact op met onze experts

Ongeacht de data-uitdaging binnen jouw organisatie, op nationaal óf internationaal niveau: onze analytics-experts bijten zich er graag in vast om tot een oplossing te komen. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie stevige grip krijgt op alle data die dagelijks binnenkomt. Vervolgens maken we samen ROI-gedreven de juiste stappen voorwaarts. Deel je ambities en ontdek snel de toegevoegde waarde van data management-expert Traffic Builders. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Robert

Bij Traffic Builders staat Robert bekend als de Kungfu kid van de afdeling, omdat hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden in de avond lesgeeft in vechtsport. Uberhaupt staat hij bekend als de persoon met de meeste hobby’s. Je kunt denken aan goochelen, Kungfu, Wingchun, Taichi, Muziek instrumenten bespelen en nog veel meer. Ondertussen is er gelukkig genoeg tijd voor het werk bij Traffic Builders, waar hij met veel plezier in het Weban Alytics team werkt.

Neem contact op

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.