De best gelezen marketingblogs uit 2019

In december blikken we terug en kijken we vooruit. Bij Traffic Builders is het wederom een jaar geweest dat voorbij vloog. We kregen er nieuwe opdrachtgevers en collega’s bij, publiceerden onze eerste podcasts en blogden erop los.

Top 10 best gelezen blogs 2019

Wat waren nou de blogs die je niet mocht missen het afgelopen jaar? Welke 10 blogs van 2019 werden het meest gelezen door jullie? Mocht je wat tijd over hebben deze kerstvakantie: met dit fijne lijstje ben je helemaal up-to-date wat betreft digital marketingblogs van Traffic Builders.

Op naar een succesvol 2020 en ook dan hopen we jullie te mogen verwelkomen op onze website met veel nieuwe blogs!
We tellen af van 10 naar 1!

10. Merkcommunicatie & merkimago: van bedrijf naar merk – Lotte Mol

In dit blog over merkcommunicatie vertelt Lotte je meer over de vier pijlers waar een goede merkcommunicatiestrategie mee wordt gebouwd. De vier pijlers data, doelgroepkennis, personalisatie en creativiteit vormen de vier hoeksteken van iedere merk- en contentstrategie waar we bij Traffic Builders mee aan de slag gaan voor onze opdrachtgevers. Een must-read voor iedereen die zich met zijn merk meer wilt onderscheiden van de concurrent.

4 cognitieve fasen die je merk moet doorlopen tot merkvoorkeur

9. SEMrush Review: one tool to rule them all – Brent Meulenberg

Om te kijken hoe we onze SEO-werkzaamheden konden optimaliseren en innoveren, zijn we verschillende SEO-tools gaan testen. Ook Ahrefs en Moz zijn meegenomen in de tooltest, en speciaal voor SEMrush schreef Brent een uitgebreide blog. Er wordt gekeken naar een eerste indruk, functionaliteiten en criteria waar een goede SEO-tool volgens ons aan moet voldoen. Mogelijkheden met bijvoorbeeld backlinkdata en keywordfunctionaliteiten zijn in ons dagelijkse werk bijvoorbeeld onmisbaar.

Lees onze conclusie over SEMrush

8. De podcast met Wolter Tjeenk Willink – Sanne Maarsingh

Je kunt deze podcast luisteren, maar de transcriptie van het hele gesprek staat ook online. De podcast geeft je een kijkje in de keuken van ons bureau en deze podcast hadden we een speciale gast: onze eigen big boss Wolter. Hij vertelt meer over ons REAN-model en zijn visie op (digital) marketing. Het REAN-model is verweven in al onze digitale strategieën waarbij data in iedere fase van de customer journey onmisbaar is. We geven verder niet te veel weg. Luister deze podcast zeker weten als je bezig bent met je (digital) strategie voor het nieuwe jaar.

Meer over podcasts en SEO
Podcast REAN

7. Video advertising: de onmisbare trends en ontwikkelingen – Daphne Smaling

Bij video denkt iedereen direct aan YouTube. Maar video advertising is veel meer dan dat en biedt vooral veel meer mogelijkheden voor jou als bedrijf. Wat gebeurt er als tv straks digitaal en zelf programmatic beschikbaar wordt? Het zou een enorme verschuiving betekenen op het gebied van aanbod, targeting en (real time) data. In dit blog komen onder andere trends rondom video-inkoop, brand safety, transparantie, KPI’s en de huidige status van programmatic tv aan bod. Een interessant artikel voor iedereen die meer wilt doen met video (advertising).
youtube video advertising

6. Digital Analytics trends 2019 – Felipe Wesbonk

Data is steeds vaker de drijvende kracht achter succes, zeker in digital marketing. De afgelopen jaren hebben datamanagement en digital analytics zich enorm ontwikkeld. Vele organisaties zien het belang van betrouwbare data en willen data gedreven werken. Het probleem is vaak nog hoe deze ‘big data’ gecombineerd kunnen worden om hier bruikbare inzichten uit te halen. In 2019 verwachtte onze strateeg Felipe Wesbonk hier veranderingen in. De belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar waren het management van datakwaliteit, marketing automation, predictive & prescriptive analytics en de groei in gebruik van DMP’s.

5. Content marketing trends – Lotte Mol

Hoe zet je content marketing effectief in? Welke factoren zijn bepalend voor je contentsuccessen? In dit blog behandelt Lotte onder andere contentdistributie, podcasts, datagedreven personalisatie en relevantie. Ook storytelling en actionable persona’s komen in het blog aan bod. Content marketing is net als alle andere deelgebieden constant in beweging. Het draait niet altijd om inspringen op de laatste trends maar consistent zijn in je boodschap en daar de juiste kanalen bij zoeken. Het verhaal, daar waar je als organisatie voor staat en het kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit vormen de rode draad. Een blog die in 2020 net zo interessant en relevant is als in 2019.

4. SEO: belangrijkste trends en onze visie – Sem van der Klauw

Onze eigen SEO Sem keek aan het begin van 2019 in zijn glazen bol en voorspelde een heleboel interessants voor Search Engine Optimization. Hierin ging Sem al dieper in op het fenomeen Walled Gardens. Een vooruitziende blik want in 2019 werd Google nog meer een antwoordmachine dan een zoekmachine. Een kloppende visie en in het nieuwe trendblog van 2020 zien we dit dan ook wederom terugkomen. Ook de verschuiving van content naar content is een trend die nog steeds ontzettend accuraat is. Samen met het nieuwe SEO-trendblog voor 2020 niet-te-missen blogs voor marketeers.

3. SEO Tool Test: SEMrush, Ahrefs en Moz – Brent Meulenberg

Iedere marketeer die SEO een beetje serieus neemt, gaat een keer in zijn carrière op zoek naar een tool die hem of haar kan helpen met de online doelstellingen. Maar welke SEO-tool is nu het meest interessant? Een interessante test aangezien er voor veel tools aardig wat geld wordt gevraagd. Welke tool is de maandelijkse fee waard, welke functionaliteiten hebben ze wel/niet en waarom zijn de tools een goede aanvulling op de andere gratis tools die er al zijn? Niet voor niets een blog die in de top 3 staat en het dit jaar erg goed deed!

2. Wat is Edge SEO 2019? – Robbert van Ekris

Geloof het of niet, maar inderdaad weer een SEO-blog in deze top 10. Deze keer niet van collega’s Sem en Brent maar van oudgediende Robbert van Ekris. Ja inderdaad, de man die ooit eerder een blog schreef met de passende titel: Google & AMP: dikke middelvinger naar alle webbouwers. Edge SEO gaat in op het technische aspect van SEO. Er wordt gebruik gemaakt van Edge Computing Technologieën en het kan zijn dat je bij het lezen van deze term bent afgehaakt. Daarom is deze blog ontzettend interessant voor (technische) SEO-specialisten en iedere organisatie die stappen wilt zetten met zoekmachineoptimalisatie. Ook in 2020.
wat is edge seo

1. Social trends – Rob Terstall

2019 was het jaar dat het gat tussen data, technologie en marketing steeds kleiner werd in het speelveld van social. Zeker met de mogelijkheden om performance-based te adverteren op social media kanalen. Denk aan de shopping-mogelijkheid binnen Instagram waar veel webshops mee adverteerden en wat de ROI van Instagram volledig veranderde. Maar ook binnen influencer marketing veranderde er veel en ook adverteren via Pinterest werd een optie (met goede resultaten). Daarnaast nam TikTok een vogelvlucht en werd er meer mogelijk op het gebied van personalisatie en automatisering. Geen medium zo in beweging als de verschillende social kanalen. Niet gek dus dat dit social media blog onze absolute topper was van het afgelopen jaar.
social ontwikkelingen 2019

Marketingblogs in 2020

Zoals je hebt gelezen waren met name onze trendblogs erg in trek in 2019. We doen het daarom in 2020 nog eens dunnetjes over. Collega Sem was de eerste maar de komende weken volgen er nog veel meer. Van ons mag je verwachten dat we in 2020 je regelmatig zullen verrassen met nieuwe blogs en dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de digital marketing specialisaties. En dat we jou daarvan uiteraard op de hoogte brengen!

Geniet van de feestdagen en op naar 2020!