De nieuwe Demand Gen campagnes binnen Google Ads

Tijdens de Google Marketing Live 2023, eind mei, kondigde Google al aan dat er een nieuw campagnetype aan zat te komen: Demand Gen. Hiermee introduceert Google een campagnetype dat onder andere gedreven wordt kunstmatige intelligentie (AI) en op basis van AI optimalisaties doorvoert. In dit blog neem ik je mee in wat Demand Gen campagnes zijn, wat deze campagnes anders maakt en wat het beste moment is om de campagnes in te zetten.

Wat zijn Demand Gen ads?

Demand Gen campagnes kunnen we zien als de opvolger van Discovery-campagnes. Vanaf november kunnen je Discovery-campagnes automatisch worden omgezet naar Demand Gen campagnes. Naar verwachting is de overgang volledig afgerond in maart 2024.

Demand Gen campagnes zijn ontworpen om consumenten buiten tekstadvertenties om te bereiken en kunnen worden ingezet binnen Google Discover, Gmail, YouTube In-Stream en YouTube Shorts. De campagnes gebruiken hierbij visuelere advertentievarianten (video’s en afbeeldingen).

Wat beide campagnetypen zo krachtig maakt is dat beide ingezet kunnen worden om gebruikers te bereiken voordat zij actief op zoek zijn naar een specifiek product of merk. Met maandelijks miljarden gebruikers op platformen als YouTube en Gmail zijn de mogelijkheden om nieuwe klanten te bereiken eindeloos.

Wat zijn de verschillen tussen Demand Gen en Discovery ads?

Nu we de aankomende maanden een periode van migratie in gaan is het goed om te weten wat nou precies de belangrijkste verschillen zijn tussen de huidige Discovery-campagnes en de nieuwe Demand Gen campagnes.

Nog meer bereik

Een van de belangrijkste verschillen tussen beide campagnetypes is de mogelijkheden op het gebied van bereik. Waar Discovery-campagnes zich richten tot plaatsingen op de Discovery feed, Gmail en deels YouTube is het binnen Demand Gen ook mogelijk om uit te breiden naar YouTube In-Stream en YouTube Shorts. Dit maakt het potentiële bereik van de campagne ten opzichte van Discovery-campagnes nog veel groter.

Aanvullende advertentiemogelijkheden

Met de uitbreidingen binnen YouTube kunnen adverteerders naast afbeeldingen ook video’s (maximaal 5) inzetten. Dit biedt nog meer mogelijkheden om een product visueel onder de aandacht te brengen met verschillende advertentieformaten.

Meer mogelijkheden op het gebied van bieden

De beschikbare biedopties binnen Discovery-campagnes zijn vooral gericht op conversies: conversies maximaliseren en conversiewaarde maximaliseren. Deze biedopties zijn nog steeds beschikbaar maar hier komt ook de biedoptie ‘’Klikken maximaliseren’’ bij. Deze biedoptie kan interessant zijn voor adverteerders waar de focus ligt op het binnenhalen van verkeer of waar de conversie aantallen erg laag zijn.

Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Met de komst van Demand Gen zijn er meer mogelijkheden om inzicht te krijgen in onder andere advertentie impact, merkimpact en zoekopdrachten.

Vergelijkbare doelgroepen

Wellicht ken je de lookalike audiences van Meta Ads en Google Ads die vroeger beschikbaar waren. Met de komst van Demand Gen krijgen we een nieuwe optie in targeting waarmee we mensen kunnen targeten die vergelijkbare kenmerken en gedrag hebben als je bestaande klanten en die dus veel lijkt op de lookalike audiences.

Verschillen Discovery ads en nieuwe Demand Gen features
Verschillen Discovery ads en nieuwe Demand Gen features (bron: Google)

Wanneer zet je Demand Gen ads in?

Het nieuwe campagnetype is er dus bij uitstek een om vraag te genereren, zoals de naam al suggereert. Het is dan ook vooral geen campagne om af te rekenen op basis van harde conversies zoals een aankoop of offerteaanvraag. Demand Gen is een vorm van adverteren binnen Google Ads die meer boven in de marketingfunnel zit. Het doel van de campagne zal dus eerder gericht zijn op het vergroten van de merkbekendheid.

De nieuwe campagnes kunnen dus prima naast je traditionele zoekcampagnes lopen. Sterker nog, de inzet ervan kan het zoekvolume boosten wat resulteert in meer verkeer via je zoekadvertenties. Demand Gen kan ook goed werken naast Performance Max-campagnes. Waar Performance Max gericht is op het realiseren van conversies, kan je Demand Gen dus inzetten voor awareness en branding doeleinden wat de prestaties van Performance Max ook weer kan verbeteren.

Goed om te weten

  • Besteed voldoende tijd aan het creëren en selecteren van jouw afbeeldingen en video’s. Waar de extra advertentiemogelijkheden van Demand Gen erg goed kunnen werken, kan dit bij lage kwaliteit averechts werken.
  • Voeg je klantenlijst toe aan Google Ads om de eerder benoemde optie van vergelijkbare doelgroepen maximaal te benutten. Zo heeft Google meer signalen wie jouw potentiële klant is en wie geschikt is om te bereiken met Demand Gen.
  • Google geeft aan dat het dagbudget van Demand Gen 15 keer je doel-CPA moet zijn om optimaal te kunnen presteren. Dit zou voor een hoop bedrijven met wat lagere budgetten niet interessant zijn. Probeer daarom te werken met micro-conversions voor je campagne. Dit zijn kleinere doelen die voorafgaan aan je harde conversies. Zo kan een add-to-cart een micro-conversion zijn voor een e-commerce partij die normaliter aanstuurt op aankopen en omzet.
  • Goed om nog te weten is dat alle historische data van de Discovery-campagnes behouden blijft met de migratie, waardoor je zonder problemen verder kan met Demand Gen zonder een nieuwe leerperiode in te gaan.

Kortom, Demand Gen biedt nieuwe mogelijkheden met betrekking tot het bereiken van nieuwe klanten met sterke visuele advertentievarianten. Het kan een krachtige aanvulling op je zoek- en Performance Max-campagnes. Hopelijk kun je met behulp van deze informatie aan de slag met de nieuwe campagnes. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over Demand Gen campagnes of kun je hulp gebruiken bij het optimaal inrichten van jouw SEA-campagnes? Neem contact op, we helpen graag!