Wolter Tjeenk Willink 11 oktober 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

In mei van dit jaar ontsloot the New York Times haar archieven voor het web. In plaats van geld te verdienen met jaarabbonnementen voor toegang tot het 25-jaar oude archief, genereren de artikelen van the New York Times nu advertentieinkomsten online (voornamelijk via de zoekmachines). Een goed alternatief uit seo-perspectief dat zeker navolging gaat krijgen, voorspelden mijn collega's al. Scherp gezien, want nu geeft ook de Volkskrant aan niet genoeg betalende bezoekers te hebben en gaat meer artikelen 'gratis' op internet plaatsen.

Het probleem van het oude businessmodel (toegang tot artikelen op internet tegen betaling) gaat dieper dan de vraag of cashen met seo verstandig is. Want bijna elke krant kampt met problemen op twee fronten: een snel slinkend aantal abbonnees voor de papieren versie, terwijl het grote geld op het internet, ondanks degelijk opgezette websites (www.volkskrantbanen.nl. www.autotelegraaf.nl) aan hun neus voorbij gaat. Kortom: kwaliteitscontent verliest het van de snelle, gratis nieuwsconsumptie.

Slim staaltje seo
In de Volkskrant van 10-10 geeft de Volkskant aan dat de bezoekersaantallen van vk.nl niet meer groeit (1,1 miljoen bezoekers per maand). Als oorzaak wordt het hoge tarief voor het opvragen van een artikel (€1,15) en de slechte doorzoekbaarheid van de website aangegeven. Daarom worden er nu gesprekken gevoerd om de tolpoorten te verwijderen en zo meer bezoekers te trekken via de zoekmachines. Een slim staaltje seo zeiden mijn collega's op TBlog al, want: "In Nederland hebben de toonaangevende dagbladen De Telegraaf (PR7), De Volkskrant (PR7), Het Parool (PR7), Het NRC (PR7) Het AD (PR6) en Trouw (PR6) een flinke trust opgebouwd. Op basis van deze autoriteit zijn ze in staat om het kunstje van de Times na te doen in Nederland."

Nu maar hopen dat al die Nederlandse kwaliteitsartikelen niet in supplemental terechtkomen šŸ˜‰

 

 

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on De Volkskrant gaat cashen met seo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REANĀ® en het REANĀ® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REANĀ®-model en REANĀ®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: ā€œhet werkā€). Het kopiĆ«ren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naarĀ www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciĆ«le doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatieĀ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/