Digital analytics

GDPR/AVG website implementatie

Is jouw website al GDPR / AVG-proof? Via de juiste persoonsgegevens naar hogere KTV & meer ROI
Digital analytics

Geen enkele organisatie die zich bedient van digital marketing kan erom heen: je moet voldoen aan de richtlijnen van de General Data Protection Regulation (GDPR, of: AVG), de nieuwe privacywet uit 2018. Sindsdien is meer verantwoordelijkheid neergelegd bij organisaties die digitaal persoonsgegevens verzamelen, en zijn de privacy rechten van consumenten aangescherpt. Iedereen die werkt met cookies, advertising, targeting en digital analytics moet zich hiernaar voegen, juist óók omdat het je organisatie voordelen oplevert! De digital analytics-specialisten van Traffic Builders maken jouw organisatie GDPR-proof, zodat je boetes voorkomt en je online platformen beter presteren.

Wat houdt de Wet GDPR / AVG in?

Sinds 25 mei 2018 geldt in Europa de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming: GDPR (General Data Protection Regulation), in Nederland bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is de opvolger van de Meldplicht Datalekken. Organisaties moeten heel specifiek duidelijk maken waarom ze – digitaal – persoonsgegevens verzamelen, waarvoor ze die gebruiken, en hoe lang deze data worden bewaard. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verzorgt controles, in alle branches.

De voordelen van de GDPR zijn helder:

  • consumenten krijgen door een aantal rechten meer grip op hun persoonsgegevens
  • het beperkt identiteitsfraude (bij webshops en andere online platformen)
  • het verbetert de online gebruikerservaring van consumenten
  • het werkt een ‘vertrouwensrelatie’ tussen bedrijven en consumenten in de hand

Digital marketing inclusief bijna alle subdisciplines ondervinden de impact van de aangepaste privacywet: van digital analytics en conversie-optimalisatie tot display advertising, social media, e-mail marketing, SEO en de inzet van Google Ads of Bing Ads. Toezichthouder AP kan – hoewel nog beperkt toegepast – forse boetes opleggen, oplopend tot €20.000.000 of 4% van de wereldwijde jaaromzet bij grove nalatigheid. Meteen angstig bibberen is niet nodig, maar steek zeker niet je kop in het zand. Elke organisatie waar digital marketing via één of meerdere kanalen onderdeel uitmaakt van de marketingstrategie, doet er verstandig aan haar ‘AVG-zaken’ snel goed op orde te hebben.

Elke organisatie heeft haar eigen GDPR / AVG-behoeften

In welke situaties moet jij er als digital marketeer echt voor zorgen dat je (big) data GDPR-proof zijn? Welke cookies mag je plaatsen, aan welke voorwaarden dienen je tracking codes te voldoen, hoe moet je je cookiebar opbouwen, wat doe je tegenwoordig met opt-in, wat moet er op welke wijze in je privacy statement staan?

Wat je nodig hebt, hangt vooral af van het feit of je werkt met gegevens die een persoon kunnen identificeren, of gegevens die pseudo-anoniem zijn waardoor ‘individualisering’ mogelijk is. Als je geen vorm van profilering toepast (personalisatie, remarketing, interesseprofielen opbouwen etc.) en ook geen IP-adressen opslaat, is de impact van GDPR/AVG minder groot. In welke situatie jouw organisatie ook zit: Traffic Builders kan jou volledig ontzorgen en zeer deskundig ondersteunen. Hoe? Lees snel verder.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

GDPR-proof data-oplossingen zijn gegarandeerd door de expertise van onze ervaren digital analytics-specialisten, die altijd werken vanuit heldere doelstellingen en een gedegen plan van aanpak. Traffic Builders ontzorgt jouw organisatie door de correcte implementatie van cookiebar-oplossingen, analytics en tag management. We voeren vooraf de vereiste ‘’GDPR-analyses’ uit, brengen benodigde acties in kaart, implementeren uitvoerend wat nodig is en blijven desgewenst de juiste zaken op jouw platform controleren en testen .

VariantBasisUitgebreidContinue
Quickscan
Introductie GDPR/AVG
Quickscan
Plan van Aanpak/Stappenplan
Implementatie
Inventarisatie gebruikte tools
Inventarisatie cookies
Controle privacy/cookie statement
Opstellen nieuw privacy/cookie statement
Configuratie Google Analytics*
Configuratie Google Tag Manager*
Periodieke analyse & controle
Inventarisatie gebruikte tools
Inventarisatie cookies
Controle privacy/cookie statement
Bijwerken nieuw privacy/cookie statement
Configuratie Google Analytics*
Configuratie Google Tag Manager*
Investering€ 600Vanaf € 2000Op aanvraag

Profiteer direct van onze grondige GDPR / AVG-aanpak

We bieden de onderstaande maatwerk diensten aan:

  • GDPR/AVG website quickscan

Hierbij analyseert Traffic Builders je website, gebruikte formulieren en tools, cookies, privacy statement en cookie statement. Hieruit volgt een doelgericht stappenplan met te ondernemen acties om ervoor te zorgen dat jouw website (en de verzameling en verwerking van persoonsgegevens) aan AVG-standaarden voldoet.

  • GDPR/AVG website implementatie

We doen een uitgebreidere, meer gedetailleerde analyse van je website. Vervolgens zorgen we uitvoerend voor de correcte inrichting van de cookiebar, Google Tag Management (GTM), Google Analytics en andere benodigde of gebruikte tools. Tot slot worden de privacy- en cookiestatements waar nodig herschreven zodat ze GDPR-compliant zijn.

  • Privacy monitoring (analyse & controle)

Traffic Builders biedt de mogelijkheid om jouw website periodiek en constant te monitoren. We checken doorlopend het gebruik van cookies, waar het cookiestatement automatisch op wordt aangepast. Ook controleren we websiteformulieren, de inrichting van analytics en de privacy- en cookiestatements. Benodigde configuratie van Google Analytics en Google Tag Manager is ook inclusief.

Garanties van bewezen GDPR- en privacy-expert

Traffic Builders is nauw betrokken geweest bij diverse activiteiten op het gebied van data-regulering en professionalisering. Zo leverden wij een belangrijke bijdrage aan de gedragscode digital analytics van de Branchevereniging voor Marktonderzoek en –advies (MOA) en de “ISO 19731 digital analytics and web analyses”. Uiteraard zijn beide kwaliteitsnormen volledig afgestemd op de AVG. Kortom: we weten tot in detail waar we het over hebben. We helpen je graag om de juiste zaken op up-to-date wijze op orde te krijgen.

Samenwerking op maat

De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het vele maatwerk dat onze data-specialisten jou kunnen bieden. Aan alles wordt gedacht. Met een no-nonsens mentaliteit stropen we vanaf dag 1 de mouwen op. Transparante afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor onze vruchtbare, kostenefficiënte samenwerking. Jouw online platform(en) laten excelleren is ons einddoel, niets minder. Op nationaal of internationaal niveau. En door soms ook op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

Als ervaren digital analytics bureau ontzorgen we je ook met:

Neem contact op met onze experts

Begrijp je dat het in het belang van jouw organisatie is als de online gebruikerservaring van je doelgroepen verbetert? Wil je met hen een duurzame vertrouwensrelatie opbouwen en ondertussen identiteitsfraude en datalekken voorkomen? Handel dan constructief naar de GDPR-/AVG-wetgeving. De specialisten van Traffic Builders zorgen voor een uitstekende implementatie en correcte naleving van de nieuwe GDPR-richtlijnen, van correcte cookiebar of privacystatement tot tagging en monitoring. Neem nu vrijblijvend contact op met Traffic Builders.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Jessica Zijlmans
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Jessica

Jessica is sinds 2016 werkzaam bij Traffic Builders als Digital Analytics Consultant. Stort zich dagelijks op de verschillende analytische vraagstukken binnen de organisatie. Komt uit Brabant en brengt de zuidelijke gezelligheid mee naar kantoor.

Neem contact op met Jessica
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.