Digital Marketing Live 2017: scoor snel jouw tickets!

Digital Marketing Live is een van de favoriete Emerce events voor online marketeers. Traditiegetrouw delen wij hier onze kennis en ervaring met bezoekers en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. In dit artikel lees je over de inhoud van onze sessies en wat je kunt verwachten van het grootste event van de Benelux als het gaat om online marketing, advertising en interactieve media. En: maak kans op een gratis ticket voor #DML17. 

Wat kan je verwachten tijdens Digital Marketing Live 2017?

Al jaren is Digital Marketing Live, ook wel liefkozend DML genoemd, het best bezochte kennisevent voor online marketeers. Het team van Emerce werkt er met veel plezier naartoe en ze weten ons ook elk jaar weer te strikken voor een spreeksessie, roundtable of workshop. Dit jaar staan we op het podium met onder andere Heineken, Fonq, Uber en ING. Tof, want kennis is er om gedeeld te worden! Voor Emerce leden is het event gratis te bezoeken. Ben je nog geen lid? Dan kun je hier tickets kopen voor €119,00 per stuk (exclusief servicekosten) óf je inschrijven voor onze nieuwsbrief en dus gratis kans maken op een van onze DML tickets. Dan krijg je er ook nog af en toe een mailtje met interessante blogs voor terug. Fijn, fijn.

Digital Marketing Live 2017 Traffic Builders

Traffic Builders op Digital Marketing Live 2017

Goed, zoals ik je al eerder beloofd heb zal ik je wat meer vertellen over de inhoud van onze sessies. We verzorgen op 1 juni namelijk acht roundtables in de zaal én heeft Wolter een plekje op het podium. Laten we beginnen met da boss, onze Wolter Tjeenk Willink.

Een omni-channel online marketing strategie in 30 minuten

Administratiezaal (zaal 5) : 14:00-14:30 uur

Hapklare brokken, heldere voorbeelden en natuurlijk keiharde cijfers, daar houden we van. Daarom deelt de Godfather van de online marketing zijn kennis en ervaring op het gebied van online strategie. In 30 minuten vertelt hij alles over het opstellen, onderbouwen en onderhouden van de ideale online marketing strategie in een omni-channel wereld. Je zult gegarandeerd anders kijken naar de aanpak en inzet van jouw online én offline marketingmiddelen.

Roundtable sessies

Tijdens Digital Marketing Live 2017 zijn er ook genoeg roundtables bij te wonen. Tijdens deze sessies van een half uur deel je met 10 personen een tafel waarmee je een onderwerp bespreekt. De roundtable host bepaalt het topic en leidt de discussie. De vier heren Tije, Joren, Martijn en Brent zullen ieder twee roundtable sessies voorzitten. Dubbel kans dus om aan te schuiven! Je vindt onze sessies aan tafel 6.

Is dataverzameling wel genoeg top-of-mind bij marketeers?

Tafel 6: 13:30-13:00 uur en 15:15-15:45 uur. 

Webanalist Tije Vlam vraagt het zich echt af.. Hij ziet dagelijks dat marketeers de mogelijkheden en kansen zien (en gebruiken) die data hen bieden. Vooral (re)targeting natuurlijk.. Maar hij krijgt ook vaak de vraag of hij de campagne die net/gisteren/vorige week van start is gegaan ‘even’ kan doormeten of controleren. Daar gaat dus iets mis. Vandaar de vraag, is dataverzameling wel genoeg top-of-mind? Want het uitdenken van nieuwe campagnes zou toch moeten beginnen met het opstellen van een datastrategie!

Kan conversie optimalisatie onethisch zijn?

Tafel 6: 10:45 – 11:15 uur en 13:45 – 14:15 uur.

Onze huispsycholoog Joren van Gilst vraagt zich af waar de soms extreem dunne lijn dubieus wordt. Want als een commerciële organisatie het gedrag van zijn bezoekers bewust kan beïnvloeden om meer winst te maken, staan we dat dan altijd toe? En als de commerciële organisatie hierdoor zijn milieubewuste targets kan halen, is het dan anders? Daar gaat Joren graag met jou over in gesprek.

Wat heeft het internet aan advertenties?

Tafel 6: 10:00-10:30 uur en 13:00-13:30 uur 

Dat vraagt onze meest veelzijdige SEO consultant Brent Meulenberg zich af. SEO’ers ontsluiten daadwerkelijk interessante, gewilde en goed geschreven content, zorgen ervoor dat daar op de juiste plekken naar verwezen wordt en maken het internet sneller en toegankelijker! Niemand gaat het internet op om op advertenties te klikken. Dus wat hebben wij met z’n allen (mensen die elke dag het internet gebruiken om informatie te vinden) nu eigenlijk aan advertenties in AdWords, Gmail, display, social media?

Wat is de toekomst van de zoekmachine?

Tafel 6: 11:30 – 12:00 uur en 14:30 – 15:00 uur.

Martijn Stoelhorst is teamlead SEA en een van onze meest ervaren sprekers. Dit keer host hij een roundtable en snijdt een onderwerp aan wat ons allemaal bezighoudt: hoe ziet de toekomst van Search Advertising er straks uit? Worden Online Marketeers weg geautomatiseerd, zijn alle uitingen dynamisch en bestaat 80% van je tijd uit Data Analyse..? Wat kun jij doen om jezelf als Online Marketeer straks onmisbaar te maken? Gelukkig zijn er twee tijden om je op in te schrijven, want deze vraag doet flink wat stof opwaaien.

⚐ Zet Digital Marketing Live 2017 op 1 juni in je agenda ⚐

We hopen je te zien op 1 juni in de beurs van Berlage. De volledige programmering vind je hier. Als je je nog niet hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief, doe dat dan snel.  Zo maak je kans op die gratis ticket voor het event. Fijn! Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Laat een reactie achter onder dit bericht of neem contact met ons op.