Jouw bedrijf heeft ze absoluut: uitdagingen. Zeker in competitieve markten. Vanuit concrete organisatiedoelstellingen zet je communicatie en marketing in om die doelen te realiseren. Creative concepting ‘done right’ helpt je om onderscheidende campagnes uit te rollen die waardevolle impact hebben bij je doelgroep. Het sterke overkoepelende idee verbindt boodschap, doelgroep en kanalen, en creëert waar nodig synergie tussen diverse campagnes, klein én groot. Ervaar de frisse aanpak van onze creatieve koppen en digitale specialisten. Samen werken aan jouw merk, ROI en wellicht award-winning cases? Daag ons maar uit.

Wat is creative concepting?

Goed begrijpen wat het op te lossen ‘probleem’ is. Met een te ontwikkelen sterk idee voortborduren op een eerder bedacht strategisch fundament (bijvoorbeeld een visie). En vervolgens dat ‘Big Idea’ uitvoerbaar uitrollen inclusief concrete doelstelling(en) en KPI’s: dát is Creative concepting bij Traffic Builders.

Creative concepting genereert oplossingen en helderheid. Het concept definieert ‘hoe’ je je propositie communiceert, en doorgaans ook ‘waar’. Het is wat ervoor zorgt dat de juiste snaar wordt geraakt bij je doelgroep. Het is wat van een campagne een viral campagne kan maken. Het is wat consistentie en onderscheidend vermogen borgt in je marketinguitingen. Kortom: het is de manier voor jouw organisatie om zich écht te differentiëren van de concurrentie.

Waarde en iets eigens toevoegen

Omdat we leven in een tijdperk van ‘information overload’, is een mix van strategie en relevante creativiteit vaak hard nodig om doelgroepen in beweging te zetten en te overtuigen. Met een sterk (communicatie)concept verander je van een bedrijf dat een product of dienst aanbiedt in een merk met een eigen identiteit. Wil jij dat ook? Lees dan snel verder over onze werkwijze.

“Hoe kan Traffic Builders mij helpen?”

Om de conceptontwikkeling voor jouw organisatie efficiënt en resultaatgericht uit te voeren, doorlopen we vrijwel altijd een aantal vaste stappen.

 • Door middel van een kennismaking en eerste briefing leren we jullie en jullie uitdagingen in de markt beter kennen. We willen heel goed jullie product of dienst begrijpen, weten wie de (ideale) doelgroep is, wat het doel moet zijn van het creatieve concept alsmede beoogde resultaten, en welke bedrijfswaarden er moeten terugkomen in de merkcommunicatie. Ook absolute don’ts worden in kaart gebracht.
 • Na de inventarisatiefase volgt het opstellen van de creatieve briefing, die als leidraad en kader dient voor de boodschap en daartoe te ontwikkelen materialen. We starten de concepting-fase, die we eventueel met jullie samen uitvoeren. Onze eerste ideeën worden aangescherpt, meerdere concepten kunnen zich aandienen.
 • We vertalen de beste ideeën naar uitvoerbare plannen passend bij jullie budget, timeline en gestelde doelen. Deze presenteren we om vervolgens te beslissen welk concept een go krijgt.

Traffic Builders is een data-driven bureau. Om die reden zijn goed onderbouwde persona’s en datagestuurd inzicht in manieren om ‘touchpoints’ in de customer journey echt te personaliseren, voor ons zeer wenselijke bouwstenen van een creatief (en uniek) concept. Het zijn de pijlers voor succes van – bijvoorbeeld – die verrassende branding campagne of productintroductie.

Synergie in jouw digital marketing strategie

Ons idee van een sterk creatief concept is dat we dit snel kunnen doorvertalen naar je hele digital marketingstrategie. Je wilt het kunnen toepassen in verschillende contentformats en op verschillende mediakanalen. En liefst over een langere periode, indien relevant.

Bijvoorbeeld: naast prikkelende storytelling met slim gedistribueerde videocontent kun je een ondersteunende display-campagne of opvallende creatives op social inzetten. Of een app of tool bedenken die gericht bijdraagt aan het onder de aandacht brengen van je propositie.

Vaak ligt de grondslag van creative concepting in de Reach- en Engage-fase (zie ons REAN-model), maar ook voor overige fases in de klantreis kan een creatief concept uitstekend bijdragen aan het behalen van je doelstellingen. Meer over REAN in deze aflevering van onze podcast. 

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Onze conceptontwikkeling is onderscheidend door de combinatie van ervaring, expertise, creativiteit en het data-driven DNA van ons bureau. Vanaf dag 1 van onze samenwerking gaan wij er 100% voor om het voor jou zo sterk mogelijk creatieve concept te bedenken en uitvoerbaar te maken. Daarvoor denken we waar nodig buiten de gebaande paden en zijn we sympathiek eigenwijs. Jouw doelstellingen, doelgroep, budget en het gewenste resultaat houden we ondertussen scherp in het vizier.

In-house hebben we bovendien ervaren specialisten in ieder vakgebied van digital marketing. Daardoor kun jij jouw conceptueel goed opgebouwde actie of campagne eenvoudig en doelgericht lanceren met bijv. inzet van video, interactieve content, influencers, social media, display advertising en Digital out of Home. Net waar je doelgroep zich bevindt of op zal aanslaan.

Hierom kies je dus voor Traffic Builders

Is jouw organisatie toe aan de volgende stap, en ben je er klaar voor om op doordachte wijze creative concepting in te zetten waardoor je eruit springt bij doelgroepen ten opzichte van je concurrenten? Wij staan voor je klaar.

Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een doordacht creatief concept;
 • een data-gedreven strategie;
 • nationale en internationale ervaring;
 • synergie tussen online marketing kanalen;
 • veel disciplines onder 1 dak, inclusief development;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • transparante en kostenefficiënte werkwijze;
 • een always-on mentaliteit.

Wat wil je nog meer? Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.