Is jouw content klaar om de wijde wereld in te gaan? En wil je liever zeker weten dat jouw zorgvuldig opgestelde woorden, beelden en/of video’s de juiste doelgroep bereiken? Dan is de volgende stap strategisch geplande contentdistributie. Zo breng je jouw kwaliteitscontent op het juiste moment via de juiste kanalen onder de aandacht van je doelgroep. Want die met zorg gecreëerde content het is het toch waard om opgemerkt te worden?

Wat is contentdistributie?

Allereerst is contentdistributie van grote invloed op het succes van jouw content. Want zelfs de beste content loopt in dit tijdperk van gefragmenteerd mediagebruik en de dagelijkse overload aan informatie een grote kans om niet opgemerkt te worden. Met slimme distributie kun je die situatie op doelgerichte wijze ombuigen naar relevant bereik.

Contentdistributie omvat de handeling van het promoten van content richting en onder jouw geprioriteerde (online) doelgroepen. Dat doe je idealiter met gebruikmaking van meerdere contentformats en via verschillende mediakanalen, mits de doelgroep zich daar ook van bedient. Deze kanalen verdelen we onder volgens het PESO-model: paid, earned, shared en owned.

Content outreach

De zéér verwante discipline content outreach mag nu niet onvermeld blijven: hierbij gaat het om het wegzetten van doelgroeprelevante content via influencers en thematische relevante externe platformen. Oftewel, we brengen jouw content naar kritisch in kaart gebrachte (online) plekken waar jouw doelgroepen zich ook bevinden. Relevant bereik, naamsvermeldingen, (zachte) conversies en verkregen backlinks zijn resultaten waarop gestuurd wordt.

Hoe pakken wij contentdistributie aan?

Doelgericht bereik staat centraal in onze aanpak qua contentdistributie. Uitgaande van heldere KPI’s zorgen wij ervoor dat jouw doelgroep in elk stadium van de klantreis de meest relevante en nuttige content tegenkomt, op de meest effectieve plek. We spelen in op kenmerkende eigenschappen van het distributiekanaal, en optimaliseren timing en frequentie.

Onze taak is dat jouw content niet stilletjes naar de achtergrond verdwijnt. We geven jouw content de kans om te stralen en gezien te worden. Of het nu is door middel van een succesvolle e-mailcampagne, een waardevolle serie posts op social die jouw doelgroep perfect bereikt, een native advertising campagne die veel views en clicks genereert of een influencer campagne die jouw doelgroep met passende content aanspreekt.

Bovendien waken we ervoor dat de distributie verzandt in oude gewoontes of technieken. We kijken ook naar mogelijkheden van nieuwe distributiekanalen, zoals native advertising of influencer marketing. Oude en nieuwe distributiestrategieën kunnen in synergie worden benut, als je maar analyseert waar de verbeterpunten liggen. En dat doen we frequent.

Maatwerk

Je kunt er bij Traffic Builders altijd van uitgaan dat we contentdistributie zodanig uitrollen dat we het maximale halen uit beschikbare resources. De inspanningen sluiten vanzelfsprekend perfect aan op de doelstellingen van jouw contentstrategie. Als je samen met Traffic Builders de distributie van jouw content gaat vormgeven, dan kun je rekenen op onder meer:

  • Een doelgerichte strategie voor de distributie van gevarieerde content, via een of meerdere kanalen.
  • Templates voor en invulling van de social kalender.
  • Grondig gebruik van beschikbare data, om te begrijpen waar je doelgroep zit en waar en hoe engagement wordt gerealiseerd.
  • Meer effectief bereik en KPI-gebonden groei van het aantal volgers op de social mediakanalen.
  • Outreach-strategieën met een scherpe focus op themarelevante samenwerkingen en het benutten van waardevolle authority.
  • Specialisten die op de hoogte zijn van de laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van distributiekanalen, waaronder ook e-mail / nieuwsbrieven.
  • Het juiste netwerk om relevante influencercampagnes op te zetten.

Wat je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de door ons samen vooraf opgestelde doelen. Is een grotere merkbekendheid jouw doel? Dan kiezen we voor een andere tactiek of strategie dan wanneer je het bereik en engagement binnen een bestaande doelgroep wilt verbeteren.

Neem contact op met onze experts

Krijgt jouw zorgvuldig gecreëerde content niet de aandacht die het verdient? Ben je op zoek naar extra inzicht en kennis op het gebied van contentdistributie? Heb je uitvoerende hulp nodig bij het benutten van de juiste media en kanalen voor meer effectief bereik onder je doelgroep? Onze content marketeers staan je graag pro-actief bij. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Meryl

Meryl is werkzaam als Product Manager Social bij Traffic Builders. Vooral het creatieve aspect van influencer marketing trekt haar erg aan. Daarnaast is ze een echte social media addict en kun je altijd bij haar terecht voor al je Instagram en Facebook vragen. In haar vrije tijd geniet Meryl vooral van reizen en het bijwerken van haar persoonlijke blog. Maar ook een avondje op de bank met Netflix mag in dit rijtje niet ontbreken.

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.