Wil je dat dankzij jouw content je doelgroep het verhaal van jouw bedrijf of merk écht kent? Dat merkloyaliteit wordt gecreëerd en vergroot zodat mensen uiteindelijk bij je blijven terugkomen? Zorg dan dat je beschikt over een duidelijke content marketingstrategie, om op een doeltreffende manier relevante boodschappen onder de aandacht te brengen van je geprioriteerde doelgroep(en).

Voordelen van gerichte contentstrategie

De basis voor relevante content marketing borg je met een zorgvuldig uitgewerkte (en gedocumenteerde) contentstrategie. Het één kan simpelweg niet zonder het andere bestaan. De voordelen van een gerichte contentstrategie zijn onder meer:

  • Synergie tussen website, social, e-mail, influencer, video etc.
  • Doelgroep(en) in kaart met actionable persona’s
  • Grip op contentdistributie en gericht werken aan authority building
  • Borging van focus op én de tracking van de juiste KPI’s
  • Prospects geleidelijk door de voor hen ideale sales-funnel leiden, richting een lead of conversie

Een contentstrategie zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw naamsbekendheid in positieve zin vergroot wordt door de opzet én uitvoering van een onderscheidende campagne. Denk bijvoorbeeld aan een video met fantastische doelgroepgerichte inhoud, of een blogpost die de juiste mensen bereikt dankzij inzet op het juiste kanaal in de juiste periode. Overkoepelend kun je in je strategie ook de opzet voor een creatief concept benoemen dat als rode draad gaat dienen voor een mooie contentcampagne.

Wat is een content (marketing)strategie?

Een content marketingstrategie is een doordacht plan om doelbewust een ​​publiek op te bouwen door frequente en consistente inhoud te publiceren, te onderhouden en te verspreiden. Deze doelgroeprelevante content ‘matcht’ aantoonbaar met doelgroepbehoeften en ondersteunt aantoonbaar jouw bedrijfsdoelstellingen. De bedachte content entertaint, informeert, inspireert en activeert om zo vreemden in fans en bestaande fans in klanten om te zetten én bestaande klanten tot nieuwe conversies te bewegen.

Een contentstrategie die het verschil maakt, omvat verschillende aspecten zoals doelgroepspecificatie, concrete uitgangspunten voor effectieve contentcreatie en benodigde acties voor doelgroepgerichte contentdistributie. Aan de hand van keywordanalyses, audits, interviews, analytics, eerdere succesvolle campagnes en het (vervolgens) definiëren van persona’s krijgen wij een goed beeld van de juiste tone of voice en benodigde insteek van jouw content marketing-activiteiten.

Wat kan Traffic Builders voor jouw contentstrategie doen?

Een contentstrategie waarmee je jouw doelgroep echt aanspreekt stuurt erop aan dat de juiste (beschikbare of haalbare) kanalen, contenttypen en -formats worden ingezet om jouw doelgroep te bereiken. Zó kun je je onderscheiden van de concurrentie. Iedereen is namelijk met content marketing bezig. Zorg dus dat je het beter doet om door de ‘information overload’ heen te breken.

We focussen ons op een strategie met engagerende content waar de consument écht behoefte aan heeft of mee geholpen is. Zodoende kan jouw organisatie zich positioneren als expert of zelfs thought leader. Laat je door ons verrassen: we zetten een creatieve content marketingstrategie met je op die naast de gebaande en verwachte paden durft te gaan, maar ook de juiste resultaten weet te behalen.

Hoe ziet de opbouw van de contentstrategie er precies uit?

1. Persona’s creëren

Je contentstrategie hoort perfect aan te sluiten bij de behoeften van je doelgroep. Persona’s bieden hierin een uitkomst: een fictief persoon die een representatie is van de gehele doelgroep of een deel daarvan. Hier helpen onze experts je graag bij: aan de hand van deze persona’s worden vervolgens de tone of voice en de insteek van de doelgroepspecificatie bepaald.

2. Contentcreatie

Uiteraard kun je bij Traffic Builders terecht voor de daadwerkelijke uitvoering van deze informerende, inspirerende en activerende content. Denk aan copywriting en het schrijven van SEO-proof teksten, maar ook aan visuals, infographics en andere interactieve content. Daarnaast hebben we een netwerk van derden beschikbaar om bijvoorbeeld aansprekende video-content te kunnen creëren, voor branding doeleinden of meer ter ondersteuning van de Activatie- en Nurture-fase.
Meer weten over contentcreatie?

3. Contentdistributie

Net zo essentieel als de contentcreatie is de contentdistributie. Het kan immers nog een uitdaging zijn om de juiste content op het juiste tijdstip op de juiste kanalen te plaatsen. Fantastische content zonder de juiste distributie doet zeer waarschijnlijk niets tot weinig voor je, zeker niet in competitieve markten. We denken met je mee over de doelgerichte inzet van effectieve kanalen: owned, shared, earned of paid.
Meer weten over contentdistributie?

Neem contact op met onze experts

Heb je hulp nodig bij het opstellen of optimaliseren van je contentstrategie, waarmee je jouw content marketing-activiteiten doelgerichter aanvliegt? En zoek je betrokken digital marketing specialisten die jou echt verder kunnen helpen, met kennis én opgestroopte mouwen? Neem dan contact met ons op. Onze contentmarketeers staan met enthousiasme en een sympathiek eigenwijze aanpak voor je klaar om jouw content marketingstrategie naar een hoger niveau te brengen.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.