Wist jij dat consumenten die e-mails van een bekend bedrijf ontvangen bijna 30% vaker weer iets online bestellen? Met doordachte e-mailmarketing kun jij op effectieve wijze jouw bestaande klantenbase tot actie aanzetten. De specialisten van Traffic Builders helpen jou om jouw boodschap en proposities doeltreffend te laten aansluiten op de behoeften van jouw klanten en prospects. Relevantie, personalisatie en creativiteit gecombineerd met een écht datagedreven aanpak: zo werken wij met e-mailmarketing succesvol aan het behalen van jouw doelstellingen.

Wat is e-mailmarketing?

Als er één marketingkanaal is dat lang werd ondergewaardeerd maar nu weer volop in de spotlights staat, dan is e-mailmarketing dat wel. Jouw contentmarketing kan niet zonder. E-mail is voor b2c en b2b waarschijnlijk het meest directe kanaal dat je kunt benutten voor klantloyaliteit, lead nurturing en conversie-campagnes. Abonnees c.q. klanten willen 1-op-1 jouw content ontvangen, ze zijn dus bereid (vaker) te converteren. Dat is ronduit fantastisch! Maar: doe dan die goodwill en dat vertrouwen wel eer aan, met nieuwsbrieven of andersoortige mailings die relevantie en meerwaarde bieden. Elke keer weer.

Haal met e-mailmarketing meer uit je klantenbase

 • Onderzoek toont aan dat betekenisvolle e-mailmarketing in de lift zit: het heeft een 280% hogere rate of return dan e-mails oude stijl met alleen een ‘koop dit nu-boodschap’;
 • Consumenten die e-mails ontvangen spenderen 138% meer dan consumenten die niet in de database van de organisatie zitten;
 • Je leert je doelgroep met elke gestuurde mail beter kennen, wat effectieve personalisatie én mogelijk maakt;
 • Er zijn legio automatiseringsmogelijkheden, voor uiteenlopende touchpoints.

Veel te vaak die nieuwsbrief ontvangen. Niks hebben met de inhoud van de nieuwsbrief. Als meneer met mevrouw aangesproken worden. De hele tijd het gevoel krijgen dat je iets moet kopen. Dit zijn maar enkele van de vaak gehoorde irritaties van nieuwsbriefontvangers, in allerlei marktsegmenten. Wil jouw organisatie een e-mailmarketing strategie dit dit ongewenste scenario – inclusief zich uitschrijvende abonnees en verloren klanten – voorkomt? Willen jullie juist structureel profiteren van de onmiskenbare kracht van dit kanaal? Lees dan snel verder.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Onze gezamenlijke weg naar mooie resultaten begint altijd met een analyse (Quickscan) van de huidige inzet van jouw e-mailmarketing. We verdiepen ons in jouw proposities en de kenmerken en behoeften van jouw doelgroep(en). Datadriven werken is wat wij doen: op basis van beschikbare analytics brengen we bottlenecks en kansen in kaart. We zorgen dat heel helder is wat je doelstellingen moeten of mogen zijn: dat bepaalt of de inhoud van e-mails zich richt op de fase van Engage, Activate en/of Nurture van de klantreis. Ons bewezen effectieve REAN-model, dat de inzet van marketingkanalen in gehele customer journey effectief op elkaar afstemt, garandeert een resultaatgerichte strategie.

De voor jou meest relevante en effectieve e-mailmarketing strategie wordt ‘actionable’ gedocumenteerd. Daaronder valt ook een heldere planning (kalender), geconcretiseerde thema’s en subtopics en aanvullende adviezen voor bewezen effectieve e-mail content. We koppelen de juiste KPI’s aan inspanningen: we checken of deze in lijn zijn met e-mailmarketing benchmarks en de te volgen strategie. In overleg met jou ligt de creatie van de inhoud van de nieuwsbrief bij onze experts, bij jullie of we pakken het gezamenlijk op (co-creatie). Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

Samenwerking op maat

Heldere communicatie versterkt vanaf dag 1 onze samenwerking. We werken hard, kostenefficiënt en hebben een no nonsense-instelling. We ontzorgen jou (en je team) waar nodig. De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het vele maatwerk dat onze content marketing-specialisten jou kunnen bieden. Denk aan:

 • Benodigde verdieping in jouw markt, aanbod en USP’s
 • Uitstekende doelgroepdefinitie (buyer persona’s)
 • Focus op de juiste touchpoints en CTA’s per fase in de klantreis
 • Inzet van de meest effectieve platformen, features en technologieën
 • Onze data-gedreven werkwijze, mede mogelijk gemaakt door ons in-house Digital Analytics-team
 • Uitvoerende contentcreatie & prikkelende idea generation, ook in samenwerking met ons in-house Creative Development-team
 • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings
 • Verdergaande ondersteuning op het vlak van marketing automation
 • Strategieën die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model

Vol ambitie richting mooie resultaten

Met een no-nonsens mentaliteit stropen we vanaf dag 1 de mouwen op. We willen je bewijzen hoe succesvol e-mailmarketing campagnes kunnen zijn. Daarom zijn we – in jouw belang – graag soms een beetje eigenwijs én proberen we je geregeld te verrassen. Dat doen we ook via up-to-date kennisoverdracht, bijvoorbeeld in workshops en met pro-actieve tips. Samen steeds slimmer werken, dat idee.

Via personalisatie naar meer ROI

We lichten dit aspect nog graag even uit. We ondersteunen je graag bij het effectief taggen van al je mailings, waardoor je – via analytics – je doelgroep constant beter leert kennen, kansrijke segmenten kunt definiëren en diverse mogelijkheden voor relevante personalisatie ontsluit. Zo profiteer je via ons optimaal en snel van het potentieel dat e-mail als ‘unieke (cross-device) identifier’ jouw organisatie biedt! Je toename in ROI zal dit aantonen.

Neem contact op met onze experts

Het zal je duidelijk zijn: e-mail is een enorm waardevol targeting-kanaal, maar neem voldoende je verantwoordelijkheid. Als je het inzet met de juiste doelen voor ogen én respect voor de behoeften van je doelgroep, dan is het zéér effectief. Zeker als je ontvangers op gezette tijden echt positief verrast, bijvoorbeeld met gepersonaliseerde content. Is jouw organisatie klaar om meer ROI uit dit kansrijke kanaal te genereren? Onze e-mailmarketing specialisten staan te popelen. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze doelgerichte werkwijze.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Lotte

Als Marketing & Communicatie Manager is Lotte verantwoordelijk voor onze strategie, events, social media en meer. Vanuit haar eerdere rol als product manager content marketing heeft ze zich gespecialiseerd in creative concepting en merkcommunicatie. Daarover spreekt ze graag op (marketing)events. Buiten kantoor stapt ze regelmatig op de racefiets.

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.