feed based advertising

Feed-based Advertising

Adverteer met perfecte productfeeds efficiënt en rendabel op Google Shopping, Shop-in-Shop & vergelijkingssites
feed based advertising

Heeft jouw webshop of diensten-ingestoken online platform een groot assortiment, een snel wisselend aanbod en veel variabelen, zoals ‘prijs’? Wil jij dit alles eenvoudig en doelgroepgericht adverteren, op overzichtelijke wijze? Feed-based advertising via Google Shopping, shop-in-shop én bekende vergelijkingssites werkt dan uitstekend om jouw prospects te interesseren en te activeren richting aankopen. Van retail tot fashion, van opleidingen of reizen tot vacatures: feed-based marketing via product feeds biedt volop kansen. De online-advertising specialisten van Traffic Builders ondersteunen je op (kosten)efficiënte wijze met de juiste strategie en uitvoering, zodat jouw ROI blijft toenemen.

Wat is feed-based advertising?

Feed-based advertising betreft het geautomatiseerd adverteren op (bekende) e-commerce platformen en (prijs)vergelijkingssites door jouw up-to-date product- en voorraadinformatie via product feeds aan te leveren. Een feed is vaak een xml. of xls. bestand, opgebouwd uit regels en kolommen met daarin specifieke data. Het opstellen en optimaliseren van deze feeds heet feed management. De juiste feeds zorgen voor de best mogelijke weergave van jouw advertenties op platformen als Google Shopping en shop-in-shop via Beslist.nl, Marktplaats, Bol.com, Kieskeurig.nl, Admarkt, Amazon en eBay, op relevante momenten in de customer journey van je doelgroepen.

Wanneer is feed-based advertising nuttig en kansrijk?

Als handmatig aanmaken en bijhouden van advertentiecampagnes op productniveau voor jou te arbeidsintensief is, is feed-based advertising een zeer efficiënte oplossing. Onderliggende redenen zijn vaak:

 • Als jouw organisatie producten en diensten verkoopt (niet per se via eigen site);
 • Als jouw assortiment, prijzen en voorraden regelmatig wijzigen;
 • Als jouw aanbod van veel variabelen afhankelijk is (prijs, momentum, levertijd, aantal personen, omvang, kleur, specifieke USP’s etc.);
 • Als de organische zichtbaarheid van jouw producten en diensten te wensen overlaat;
 • Als jouw doelgroep vaak direct naar grote nationale of internationale webshops c.q. vergelijkers surft voor hun aankopen.

Het aantal e-tailers op het wereldwijde web groeit constant, zeker in competitieve markten. Consumenten (b2c en b2b) willen online snel de beste deal voor hun behoeften vinden, op allerlei momenten, via wisselende devices. Snel goed kunnen vergelijken hoort bij dat oriëntatie- en aankoopproces. Daarom is online zichtbaarheid via bekende overkoepelende product- en prijsvergelijkers voor veel organisaties en merken van groot strategisch belang. Zo verklein je de kans dat je met name in die cruciale Activate-fase, dus als het aankoopmoment zich aandient, sales misloopt. Met feed-advertising komen je producten online op het juiste moment in de juiste context onder de aandacht van je doelgroep.

“Hoe kan Traffic Builders mij helpen?”

De aantoonbaar resultaatgerichte werkwijze van Traffic Builders garandeert effectieve en kostenefficiënte feed-based advertising, op elk voor feed based marketing in te zetten online platform. Ons ervaren team van online advertising-consultants kan jou kundig adviseren over én uitvoerend ondersteunen bij alle aspecten van feed management – inclusief KPI-monitoring. We helpen je met enthousiasme met Google Shopping en Shop-in-Shop (van Bol.com of Amazon tot Beslist.nl en andere grote vergelijkingssites), en je feed management voor vacaturesites (zoals Indeed), opleidingen-sites, auto-sites et cetera.

Een goed onderbouwde strategie is altijd de basis van onze werkzaamheden. Leidraad is het bij ons intern doorontwikkelde REAN-model. Door dit bewezen succesvolle marketing-framework kan elke fase in de customer journey van jouw doelgroep(en) met de meest relevante advertenties worden getarget, inclusief actionable KPI’s. Onze data-gedreven aanpak maakt vervolgens constante optimalisaties mogelijk.

Feed-based advertising via Traffic Builders garandeert:

 • Vergaande, up-to-date kennis van de feed-eisen van Google Shopping en alle bekende prijsvergelijkers en shop-in-shop platformen
 • Op elk moment overal adverteren met je meest actuele voorraden en correcte productinformatie, inclusief remarketing
 • Perfect ingerichte product feeds (opgeschoond, ontdubbeld, vergaand opgesplitst, juiste tracking codes etc.)
 • Juiste koppelingen van jouw feeds (en dus database) met de campagne-omgeving
 • Maximale ROI door optimaal doorgevoerde automatisering, slimme biedstrategieën en geprioriteerde campagnes
 • Regelmatig onderhoud voor constante optimalisaties
 • Transparante KPI-monitoring, periodieke evaluaties & toepassen van learnings


Vanzelfsprekend zijn we uitstekend bekend met alle vereiste tools en het benutten van hun beste features voor écht ROI-gedreven feed-based advertising. Denk aan Channable, koppelingen met Magento, WordPress en Woocommerce.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Zodra we aan de slag mogen, werken wij met focus en veel ambitie om jouw doelstellingen te realiseren en liefst te overtreffen. Heldere afspraken, vergaande expertise, een soms sympathiek eigenwijze aanpak, een duidelijke roadmap en constructieve communicatie: het zijn de pijlers voor onze succesvolle, kostenefficiënte samenwerking. Geregeld kunnen we op locatie werken zodat we samen eerder progressie boeken. Ondertussen wordt het proces doelgericht gemanaged: jouw targets én deadlines staan altijd haarscherp op ons netvlies.

Je kunt ook bij ons terecht voor:

 • Actionable analyse van historische data uit eerdere campagnes
 • Betrouwbare forecasts, door onze ruime ervaring met uiteenlopende campagnes
 • Maatwerk rapportages voor alle betrokken stakeholders
 • Meedoen aan innovatieve béta-trajecten via Google
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Pro-activiteit, inclusief ongevraagde tips & tricks

Hierom kies je voor Traffic Builders

Als bureau is onze opdracht klaarhelder: van feed-based advertising een significant goed presterend kanaal in jouw marketingmix maken. Haak aan bij onze hands-on mentaliteit en drive om het steeds beter te doen! Je merkt snel dat wij als ervaren digital marketingbureau grip hebben op de efforts en resultaten, dat we constant meedenken en dat we je ook op onverwachte momenten kunnen voorzien van nieuwe ideeën en invalshoeken.

Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een data- & performance gedreven aanpak gericht op het maximaliseren van de rendabiliteit per verkoop;
 • veel ervaring met het bewerken & beïnvloeden van product feeds
 • veel ervaring met bijsturen van campagnes o.b.v. ambitieuze KPI’s
 • nationale en internationale business cases;
 • resultaatgerichte innovativiteit & creativiteit;
 • synergie met (jouw) andere online marketingkanalen;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • alle voordelen van onze multidisciplinaire team;
 • kennisoverdracht en coaching;
 • een always-on mentaliteit.

Start nu met het rendabel benutten van alle slimme mogelijkheden van feed-based advertising. Maak het jezelf en jouw organisatie makkelijk: adverteer voortaan altijd eenvoudig, snel én met up-to-date informatie en bereik zo effectief je doelgroepen wanneer je goed zichtbaar moet zijn. De specialisten van Traffic Builders ontzorgen je volledig en werken met jou aan mooie successen. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.  

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Gerelateerde tools
Meryl Smeets
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Meryl

Neem contact op met Meryl
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.