feed based advertising

Google Shopping

Automatiseer met product feeds de zichtbaarheid van jouw producten hoog bovenaan de Google-zoekresultaten
feed based advertising

Heb je een webshop, en wil je jouw (brede) assortiment op het juiste moment aantrekkelijk presenteren aan potentiële kopers die zoeken via Google? Wil je dat doelgroepen vaker jouw producten tegenkomen via een vergelijking met andere aanbieders, op elk online device dat zij gebruiken? Zet dan Google Shopping in. Met behulp van handige product feeds automatiseer je je kansen om via betaalde zichtbaarheid in zoekresultaten jouw assortiment te promoten. De feed-based advertising specialisten van Traffic Builders helpen je met je strategie, doelstellingen, campagnes en KPI-monitoring. Onze expertise garandeert meer ROI uit jouw online marketing-strategie via dit krachtige shopping-platform.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een door Google opgezet kanaal om producten en diensten effectief te adverteren op zoekresultaat-pagina’s. Na het invoeren van een commercieel ingestoken zoekterm verschijnt – boven de organische resultaten – een zogezegd gesponsord Shopping-veld met producten van webshops, inclusief afbeelding, prijs en korte beschrijving. Doorklikken leidt óf naar extra informatie, productrecensies en vergelijkbare producten, óf – beter – direct naar de aanbiedende webshop. Google Shopping draait feitelijk via twee platforms: Google Ads en het Google Merchant Center.

Als ‘comparison shopping service’ geeft Google Shopping gebruikers van de zoekmachine de mogelijkheid direct in Google producten met elkaar te vergelijken. En dat op de momenten dat jouw doelgroepen zich serieus oriënteren of al tot een aankoop willen overgaan. De Google Shopping-zoekresultaten die te zien zijn na een zoekopdracht, worden automatisch samengesteld op basis van een product feed die je moet uploaden. Zo’n product feed bevat onder meer een foto, een beschrijving en aanvullende nuttige attributen. Google bepaalt zelf op basis van de inhoud van jouw product feed, jouw website én je biedingen of jouw producten getoond worden in het Shopping-veld.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

De experts van Traffic Builders weten precies hoe Google Shopping advertenties optimaal ingezet kunnen worden voor het behalen van jouw doelstellingen. Onze resultaatgerichte werkwijze begint met het beantwoorden van de juiste vragen. We scherpen gezamenlijk jouw doelstellingen aan, definiëren jouw geprioriteerde productsegment(en) en borgen dat analytics de juiste KPI’s kan rapporteren aan alle betrokken stakeholders, op het gewenste moment. Een gestructureerd en efficiënt gemanaged proces is vervolgens de succesfactor van onze Google Shopping-campagnes.

Met Google Shopping via Traffic Builders profiteer je van:

 • Up-to-date kennis over Google Shopping/ comparison shopping services
 • Veel ervaring met het bewerken & frequent controleren van productfeeds
 • Perfecte weergave van je advertenties in alle applicaties en op alle devices
 • Synergie met andere paid advertising kanalen
 • Ervaring met bijsturen van campagnes o.b.v. ambitieuze KPI’s
 • Extra effectiviteit met remarketing campagnes

Perfecte product feeds zijn ons doel, want dat verhoogt de kans op zichtbaarheid in de Shopping-resultaten. Automatisch worden veranderende productprijzen en jouw up-to-date voorraadstatus aangepast in de door onze specialisten opgebouwde product feed(s). Oftewel, geen bewerkelijke handelingen meer na iedere wijziging, ideaal!

Jouw prospects en klanten kunnen vanuit Google gemakkelijk real-time beschikbare producten vergelijken en rechtstreeks de aankoop doen in jouw webshop. Natuurlijk is het wel van belang dat je webshop geoptimaliseerd is voor mobiele weergave en de beste gebruikerservaring (zie ook CRO en SEO). Ook over dergelijke optimalisatie-kansen denken wij, als multidisciplinair digitaal bureau, graag pro-actief met jouw organisatie mee, dat merk je snel.

Kosten voor jouw Google Shopping-campagne? Die worden pas op je account in rekening gebracht als de klant op een Google Shopping-resultaat klikt en daadwerkelijk in jouw webshop terecht komt. Heel transparant, en een eigenschap waardoor rendabel adverteren prima aangestuurd kan worden.

Samenwerking op maat

Van strategie opzetten tot uitvoerend werk uit handen nemen: we staan voor je klaar met veel deskundigheid en motivatie. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor een succesvolle, kostenefficiënte samenwerking. Welke performance doelstellingen je ook najaagt: we gaan vol energie voor je aan de slag om maximaal resultaat te leveren, en liefst je verwachtingen te overtreffen. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het vele maatwerk dat onze Google Shopping-specialisten jou kunnen bieden. Dat komt tot uiting middels onder meer:

 • De benodigde verdieping in jouw markt, aanbod en USP’s.
 • Betrouwbare forecasts dankzij onze ruime ervaring met feed-based marketing campagnes.
 • Onze focus op relevante KPI’s per specifieke fase in de klantreis van je doelgroepen.
 • Inzet van de meest effectieve features & technologieën.
 • Onze data-gedreven werkwijze, ook mogelijk gemaakt door de soepele samenwerking met ons in-house Digital Analytics-team.
 • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings.
 • Kennisoverdracht inclusief maatwerk workshops.
 • Resultaatgerichte creativiteit & innovatie.
 • Strategieën – inclusief doelstellingen en KPI’s – die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model.

Neem contact op met onze experts

Zoek je een effectief kanaal om jouw (brede) assortiment producten eenvoudig op het juiste moment in de koopcyclus van je doelgroep onder de aandacht te brengen? Met Google Shopping profiteer je van de kracht van product feeds: automatisering vormt de basis van jouw prominente zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google, op kostenefficiënte wijze. Onze specialisten helpen je met een effectieve strategie, implementatie en actionable KPI-monitoring. Ook voor hulp bij overige feed-based advertising kanalen, waaronder Shop-in-Shop, staan we klaar. Ontdek snel de toegevoegde waarde van Traffic Builders. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

 

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Gerelateerde tools
Tim Keegstra
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Tim

Tim is als Product Manager  SEA werkzaam bij Traffic Builders. Hij is een ontzettende nerd als het gaat om data analyses & statistiek en vind veel plezier in woorden als ROAS, K/O en online omzet. In zijn vrije tijd speelt Tim graag een potje basketbal of gaat hij naar de sportschool.

Neem contact op met Tim
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.