Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuwe website SEO-vriendelijk is opgebouwd, volgens de laatste (technische) richtlijnen? Kun je niet riskeren dat jouw belangrijkste pagina’s en thema’s organisch slecht vindbaar zijn? Onze ervaren specialisten begeleiden je pro-actief met effectieve SEO voor jouw nieuwe site. De juiste focus op techniek, content en autoriteit alsmede een stapsgewijs gecontroleerde migratie van je oude site, garanderen het behoud én groei van zichtbaarheid en bezoekersaantallen. Voorkom problemen achteraf, en werk samen met Traffic Builders aan een uitstekend presterende nieuwe website.

Waarom een SEO-vriendelijke nieuwe website?

SEO (Search Engine Optimization) is een dynamisch en vooral kansrijk vakgebied binnen digital marketing. Elke organisatie die voor bereik, leadgeneratie en sales afhankelijk is van een website, heeft SEO hard nodig. Waarom? ‘Googlen’ – via mobiele devices en desktops – speelt steeds vaker een sturende rol in ons leven (b2c en b2b). Organisch verkeer is én blijft daarom één van de belangrijkste kanalen voor websitebezoek. Met een doordachte strategie voor een SEO-vriendelijke website leg je zodoende de basis voor groei en het behalen van bedrijfsdoelstellingen, op de korte en zeker lange termijn.

Juiste door de snelle ontwikkelingen die SEO nu al jaren achter elkaar doormaakt, is het voor non-professionals moeilijk om te bepalen welke SEO-factoren impact hebben en prioriteit verdienen. Development-technieken ontwikkelen zich snel, algoritme-wijzigingen vereisen aanpassingen. SEO is feitelijk opgebouwd uit drie pijlers: Technische SEO, Geoptimaliseerde content en Online Autoriteit. De ‘invulling’ van deze drie pijlers bepaalt of jouw webpagina’s en dus de voor jouw doelgroepen interessante thema’s, organisch goed vindbaar zijn en kansrijke posities in zoekresultaten innemen.

Maak van SEO geen ondergeschoven kindje

Vanaf het eerste moment moet je bij de conceptfase en ontwikkeling van een nieuwe website SEO integreren. Alles draait om de juiste keuzes op het goede moment. Zo voorkom je dat je website bijvoorbeeld niet indexeerbaar is, het design voor de techniek wordt gesteld óf rankings worden ‘weggegooid’. Voor een SEO-vriendelijke website is het daarom raadzaam om de volgende risico’s vanaf de start te vermijden:

 • Een website alleen gericht op de eigen organisatie en de producten/diensten, niet de doelgroep.
 • Een sitestructuur die te weinig rekening houdt met organische vindbaarheid.
 • Een CMS kiezen dat weinig controle biedt over belangrijke pagina-elementen.
 • Een migratieproces waarbij essentiële stappen en controlemomenten voor behoud van prestaties worden overgeslagen.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Een nieuwe website realiseren is vaak een uitgebreid traject, met veel haken en ogen. Bij de begeleiding naar jouw nieuwe website ondersteunen de SEO-specialisten van Traffic Builders je bij elk impactvol keuzemoment tijdens dit traject. Onze samenwerking begint altijd met goed luisteren en waar nodig doorvragen. Van daaruit komen we tot een heldere visie, duidelijke doelstellingen, een pragmatische roadmap en een effectief gemanaged proces.

 • In een kick-off meeting worden de gezamenlijke doelstellingen afgestemd en de rolverdeling van betrokken partijen vastgelegd. Deze meeting wordt idealiter zo vroeg mogelijk binnen een nieuw websitetraject georganiseerd, om de samenwerking zo goed mogelijk te stroomlijnen.
 • Mocht je nog geen webbouwer, CMS of technische partij hebben gekozen, dan adviseert Traffic Builders je graag onafhankelijk en objectief bij deze keuze. Onze SEO-experts kunnen bovendien aansluiten bij meetings met potentiële partijen of ondersteunen bij het beoordelen van hun offertes.
 • In onze adviezen en uitvoerende ondersteuning focussen we ons op noodzakelijke en haalbare optimalisatieslagen op het gebied van techniek, content en autoriteit. Afhankelijk van jouw doelstellingen kijken we bijvoorbeeld naar keywordfocus, navigatie-elementen, linkstructuur, laadsnelheid, image-optimalisatie, voice search-kansen of de implementatie van structured data. Vanzelfsprekend wordt aandacht voor mobile first-index niet vergeten!
 • Moet je oude site succesvol worden gemigreerd? We bereiden de URL-migratie zorgvuldig met jou en betrokken partijen voor om waardevolle content en organische posities te behouden. Synergie met je andere kanalen (bijvoorbeeld SEA- en remarketing-traching codes correct overzetten) wordt niet vergeten. Je kunt ervan op aan dat wij tijdens de migratie bovenop het proces zitten en naderhand tijdig controleren of de afgesproken actiepunten correct zijn doorgevoerd.

Voldoende feedbackmomenten

Zorgen voor grip op het proces is zeer belangrijk als nieuwe website met succes tot stand moet komen. We plannen voldoende afstem- en feedbackmomenten in. Denk bijvoorbeeld aan het toetsen van het visueel en functioneel ontwerp op relevante SEO-factoren, en het meekijken in de testomgeving voordat er akkoord komt op livegang. Onze communicatie is helder en duidelijk, om zo de totstandkoming van jouw gebruiks- en zoekmachinevriendelijke website te waarborgen.

Samenwerking op maat

Maximaal resultaat: dat is ons doel, voor iedere opdrachtgever. We maken heldere afspraken, houden ons aan deadlines en hebben een hands-on mentaliteit. We zijn sympathiek eigenwijs als we 100% zeker zijn dat dit jouw belang dient. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie. Dit alles is het fundament voor onze succesvolle, kostenefficiënte samenwerking.

De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het maatwerk dat onze SEO-consultants voor je oppakken. Dat komt tot uiting in onder meer:

 • De benodigde verdieping in jouw markt, doelgroep, aanbod en USP’s
 • Vergaande kennis over en ervaring met website migraties en andere SEO-vraagstukken
 • Strategisch meedenken over functionaliteit, design & kansrijke contentthema’s (waarbij bijvoorbeeld SEO copywriting en content marketing van pas kunnen komen)
 • Heldere uitwerking van actiepunten inclusief prioriteit, risico en aanvullende input voor onder andere de webbouwer en hostingpartij
 • Proactiviteit & resultaatgerichte innovatie
 • Kennisoverdracht via maatwerk (SEO-)workshops
 • Strategieën die altijd worden getoetst aan ons bewezen REAN-model

Neem contact op met onze SEO-experts

Wil je SEO echt goed op orde hebben voor je nieuwe website, of sta je voor een specifieke uitdaging omtrent zoekmachine-optimalisatie? Onze consultants hebben de kennis en kunde om van jouw website redesign een succes te maken, en (grote en kleine) websitemigraties effectief te begeleiden. Zodra techniek als cruciale basis is geoptimaliseerd, kan eenvoudiger aan de pijlers content en autoriteit worden gewerkt. Traffic Builders ontzorgt je in het contact met je webbouwer en hostingpartij, terwijl je ook zelf uitvoerend aan de slag kunt met impactvolle actiepunten. Deel je ambities en ontdek de toegevoegde waarde van ons ervaren SEO-team. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Robbert

zoek•ma•chi•ne op•ti•ma•li•sa•tie/ SEO : o – het geheel aan werkzaamheden en activiteiten dat Robbert al 10 jaar slim toepast om voor uiteenlopende (soms ook beursgenoteerde) opdrachtgevers in diverse branches een hoge positie in de reguliere zoekresultaten van zoekmachines te bewerkstelligen. Zijn ranking-statistieken en behaalde conversieratio’s spreken voor zich!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.