SEO zoekmachine optimalisatie

Technische SEO

Maak jouw webcontent beter bereikbaar en relevanter voor zoekmachines & doelgroepen
SEO zoekmachine optimalisatie

De impact van techniek op de prestaties en ROI van jouw website is tegenwoordig zeer groot. Wil jij betere posities in organische zoekresultaten én tegelijkertijd de zo belangrijke gebruikerservaring optimaliseren? Technische SEO – waaronder indexatie, structured data en laadsnelheid – verdient dan je volle aandacht. De specialisten van Traffic Builders helpen je pro-actief alles uit jouw CMS, hostingpartij én online content te halen, en maken je minder afhankelijk van je webbouwer. Via techniek naar structureel meer opbrengst uit je website, dát is het doel.

Wat is Technische SEO

Technische SEO betreft het optimaliseren van jouw website-techniek voor allereerst zoekmachines, met als doel betere crawling en effectievere indexering van belangrijke webpagina’s. Het einddoel is structurele verbetering van organische posities in zoekresultaten op mobiel en desktop: dit lukt alleen als zoekmachines zoals Google jouw webpagina’s perfect kunnen vinden, interpreteren en indexeren. De uitdaging? Goed weten welke van alle factoren die dit bevorderen óf beperken, technisch geoptimaliseerd moeten worden.

SEO Techniek is naast content en autoriteit een cruciale pijler in elke SEO Strategie. De laatste 5-8 jaar is het belang van de technische optimalisatie van websites exponentieel gegroeid. Juist ook omdat techniek vaak bepalend is voor de gebruikerservaring. Aanjagers hiervoor zijn met name het snel evoluerende algoritme van Google dat veel eist van websites om als relevant beschouwd te blijven worden, de explosie van innovaties binnen webdevelopment én de opkomst van de smartphone als dominant device. Denk tevens ook aan de groeiende rol die (web-based) apps en voice search spelen in (organische) customer journeys, en je snapt: je techniek bepaalt je succes.

Grote stappen maken door juiste prioriteiten

Gelukkig is Technische SEO niet alleen maar complex. Door de juiste basics goed op orde te hebben, bekende spider traps te vermijden én die features te optimaliseren die specifiek voor jouw site, branche, doelgroep of doelstellingen van onderscheidende waarde zijn, maak je vaak al grote stappen. Weet wel dat een website altijd technische verbeterpunten blijft houden: wie daaraan blijft werken, maakt eerder het verschil bij zoekmachines én doelgroepen.

Hoe pakken wij Technische SEO op?

In onze aantoonbaar effectieve (Agile) werkwijze focussen wij op wat jou écht verder helpt. Technische risico’s worden tijdig vermeden en de juiste (schaalbare) verbeteringen geprioriteerd. Het optimalisatieproces borgen we waar nodig in een sprint-planning.

Technische SEO-trajecten zijn gebaat bij ervaring, optimale betrokkenheid en samenwerking. Begrijpen wat de urgentie en het doel zijn, welke effectieve rolverdeling daarbij hoort en welke stappen je wanneer doorloopt binnen een realistische planning: onze SEO-specialisten houden van begin tot eind grip op dit proces. Waar een klap op tafel vereist is, geven we die – voor of met jou.

We ontzorgen je vergaand, onderbouwen op degelijke wijze onze adviezen en werken doelgericht samen met jouw webbouwer, developer of hostingpartij. Daarnaast geven we jou ook de middelen om meer zelfstandig de functionaliteiten van je CMS/website of individuele pagina’s te optimaliseren. Pro-activiteit en het halen van mijlpalen en deadlines hebben bovendien altijd onze onverdeelde aandacht. Net als kostenefficiënt werken, logisch toch?

SEO Techniek-trajecten die wij kunnen begeleiden betreffen bijvoorbeeld:

 • Crawling & Indexatie
 • Sitestructuur & linkstructuur
 • Structured data (markup)
 • Migratie (o.a. URL, CMS, domein, https)
 • Laadsnelheid
 • Accelerated Mobile Pages (AMP)
 • Duplicate content
 • Local SEO
 • SSL en HTTPS
 • Schaalbaarheid content incl. meta data
 • Voice Search & Visual Search
 • SEO voor (web)Apps
 • Gebruik van plugins & SEO-tools
 • Analyse van webanalytics (vb. bij onverwachte ‘drop’)
 • en meer…

Alle adviezen en werkzaamheden toetsen we aan de laatste richtlijnen en best case scenario’s – ook op basis van onze eigen ervaringen. Schaalbaarheid en het automatiseren van optimalisaties (bv. via dynamische templates) nemen we mee waar nuttig. Usability verliezen we echter nooit uit het oog.

Als gespecialiseerd SEO-bureau bieden wij vanzelfsprekend nog meer:

 • Up-to-date kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Borging van werkwijzen via checklists en handleidingen
 • Sparring- en inspiratiesessies met stakeholders
 • Onafhankelijk advies t.a.v. keuze voor CMS, webbouwer of hostingpartij
 • Jou verrassen met pro-actieve kennisoverdracht of kansrijke innovaties

Neem contact op met onze experts

Het succes van je website valt of staat met techniek. Wil je ontzorgd worden in het contact met je webbouwer en hostingpartij, maar zelf ook uitvoerend aan de slag kunnen met de juiste technische verbeterpunten? Zodat jouw belangrijke webpagina’s hogere organische posities bereiken (op mobiel, tablet en desktop), en jouw beter bereikte doelgroep vaker converteert? Onze ervaren SEO-consultants ondersteunen jou én je webbouwer graag met effectieve Technische SEO, op betrokken en kostenefficiënte wijze. Neem vrijblijvend contact op en ontdek snel onze resultaatgerichte manier van werken.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Gerelateerde tools
Peter Hage
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Peter

Peter Hage is werkzaam als senior projectmanager digital marketing. In deze functie is hij verantwoordelijk voor een optimale samenwerking tussen het team van Traffic Builders en dat van onze ambitieuze klanten. Hiernaast is hij een bijzonder trotse papa en kun je hem alles vragen over de combinatie sport en voeding.

Neem contact op met Peter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.