Heb jij visueel goed uit te lichten producten die je zeer effectief onder de aandacht van een relatief jonge doelgroep wilt brengen? Instagram Advertising biedt een groot potentieel bereik en is een uitstekend te meten marketingkanaal. Je kunt je doelgroep specifiek targeten, veel features benutten en je beste advertenties volop testen. Profiteer van dit alsmaar groeiende platform. De specialisten van Traffic Builders helpen je graag met strategie, uitvoering, monitoring en resultaatanalyses. Op datagedreven wijze optimaliseren wij jouw ROI.

Wat is Instagram Advertising?

Instagram advertenties zijn ingekochte berichten die op de tijdlijn of in de Instagram Stories van je doelgroep worden getoond. Instagram advertising is gekoppeld aan Facebook advertising: je hebt dus een Facebook advertentieaccount nodig als je advertenties op Instagram wilt plaatsen. Vervolgens kun je zelf bepalen of je gaat adverteren vanuit de Instagram app of via de Facebook ads manager-interface. Wil jij branding of performance doelstellingen behalen? Beide is mogelijk.

Instagram is het social media-platform dat in 2018 de grootste groei doormaakte. Nederland telt zo’n 5 miljoen gebruikers, het overgrote deel is jonger dan 35 jaar. Voor B2C-adverteerders in e-commerce én non e-commerce biedt dit uitgelezen kansen, of je nou stuurt op transacties of vooral leadgeneratie centraal moet stellen. Veel organisaties in onder meer fashion, travel, fitness, lifestyle en andere retail weten het al: Instagram is hét perfecte social media kanaal voor visueel aantrekkelijke creatives. In combinatie met de vele targeting-opties en creatives-features heb je zo als marketeer een krachtig kanaal in handen.

Val op, en stuur op branding of performance

Heb je in jouw concurrentie-intensieve markt moeite om voldoende resultaat te halen uit paid kanalen zoals Google Ads? Zitten er lage zoekvolumes op jouw producten maar weet je dat er een doelgroep voor is? Start met kostenefficiënte social advertising op Instagram, dat inmiddels perfect is ingericht voor e-commerce (incl. retargeting). In elke fase van de klantreis kun je relevant adverteren: ons bewezen effectieve REAN-model is de basis voor jouw resultaatgerichte strategie. Afhankelijk van of je via de Facebook ad manager óf de Instagram app je campagnes inricht, kun je monitoren op KPI’s als:

 • Merkbekendheid
 • Profielbezoek
 • Betrokkenheid (engagement)
 • Mensen in een regio bereiken
 • Verkeer naar je website
 • App installaties
 • Videoweergaven
 • Leadgeneratie
 • Conversies

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Onze ervaren social advertising-consultants volgen vanaf dag 1 een werkwijze die strategisch is onderbouwd, en voor jou optimaal resultaat moet opleveren. We benutten de voordelen van het feit dat adverteren op Instagram en Facebook sterk aan elkaar gekoppeld is, maar zijn heel scherp op de advertentie-eisen per kanaal. Er zijn geregeld verschillen qua specificaties, doelgroepbereik en ‘nut’. Zoals gezegd gebruik je Instagram idealiter als je visueel aantrekkelijke producten verkoopt aan een vooral jonge doelgroep. Facebook is inzetbaar voor een breder scala aan producten en nuttiger om een wat oudere doelgroep te bereiken.

Van doelgerichte strategie tot de (gezamenlijke) creatie en uitrol van campagnes die we effectief bijsturen voor maximale ROI: onze Instagram-specialisten weten wat gedaan moet worden. Ons gestructureerde proces is de basis, onze kostenefficiënte werkwijze een bewezen feit. Constructieve communicatie versterkt onze samenwerking. Heldere doelstellingen zijn de opmaat naar specifieke targeting, de sterkste boodschap, een effectief ad-format en slimme timing. Jouw huisstijl en tone-of-voice zijn natuurlijk leidend.

Datagedreven forecasts? Met onze ervaring kunnen we die voor je opstellen, zodat je goed kunt inschatten wat je investeringen gaan opleveren. Samen bepalen we tijdig nuttige KPI’s waarop wordt gestuurd:

 • Denk aan branding gerelateerde doelstellingen; meetbaar in uniek bereik, view-through rate (VTR), click-through rate (CTR), groei in het aantal volgers en/of het aantal behaalde soft conversies;
 • Denk aan performance gerelateerde groei; meetbaar in onder meer Cost per Acquisition (CPA) en Return on Investment (ROI).

Samenwerking op maat

De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het vele maatwerk dat onze specialisten jou kunnen bieden. We adviseren je daarom ook over synergie tussen jouw verschillende marketingactiviteiten, want dit maximaliseert eerder het resultaat. Je Instagram-campagnes gaan zo eerder bijdragen aan het behalen van je doelstellingen. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

Adverteren op Instagram met Traffic Builders verzekert je van:

 • Benodigde verdieping in jouw markt, aanbod en USP’s
 • Uitstekende doelgroep-targeting
 • Focus op de juiste touchpoints en CTA’s per fase in de klantreis
 • Inzet van de meest effectieve features en technologieën
 • Onze data-gedreven werkwijze, mede mogelijk gemaakt door ons in-house Digital Analytics-team
 • De creatie van communicatief sterke campagnes in samenwerking met ons in-house Creative Development-team
 • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings
 • Strategieën die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model

Als ervaren paid advertising-bureau ontzorgen we je ook met:

 • Kennisoverdracht via diverse workshops & pro-actieve tips
 • Custom oplossingen, bijvoorbeeld voor data-vergaring
 • Perfecte integratie met adverteren op andere social media
 • Effectieve retargeting van prospects
 • Internationale Instagram-campagnes, indien gewenst

Neem contact op met onze experts

Wil je jouw producten doelgericht maar kostenefficiënt onder de aandacht brengen van een relatief jonge doelgroep? Benut hét social media-platform dat qua populariteit en (e-commerce) features volop kansen biedt op mooie resultaten. De Instagram advertising-specialisten van Traffic Builders helpen jouw organisatie op datagedreven wijze de juiste doelstellingen te behalen. Ondertussen versterken we het inspirerende imago van jouw merk. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Stephanie

Stephanie is bij Traffic Builders werkzaam als Digital Advertising Consultant en is gespecialiseerd in Social. Ze is altijd vrolijk, energiek en een échte strever. Deze eigenschappen steekt ze dan ook iedere dag in haar werk om al haar campagnes te optimaliseren en het beste er uit te halen. Dit doet ze niet alleen op de werkvloer.. Ook is Steph iedere dag te vinden in de Crossfit box, waar ze haar energie helemaal in kwijt kan en zichzelf iedere dag weer een stukje kan verbeteren.

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.