Als jij als marketeer in de zakelijke markt opereert, vraag je je vast geregeld af: hoe en waar bereik ik effectief mijn doelgroep? Via traditionele search-kanalen is dat vaak heel lastig. Met LinkedIn advertising heb je wél een effectief kanaal voor B2B-marketing in handen. Voor zowel branding als performance-doelstellingen – incl. leadgeneratie – is rendabel adverteren absoluut mogelijk. Traffic Builders kan je datadriven helpen, van strategie tot uitvoer. Synergie met je andere kanalen wordt niet vergeten, voor maximale ROI.

Wat is LinkedIn advertising?

LinkedIn is een uniek social media kanaal omdat het primair gericht is op de zakelijke markt. Je bereikt er in Nederland ruim 80 procent van onze beroepsbevolking mee. Van die 7,3 miljoen gebruikers in 2018 waren er dagelijks 540.000 actief. En door diverse recente nieuwe features is LinkedIn nog veelzijdiger en waardevol geworden. Op dit platform adverteren biedt strategisch gezien veel kansen, juist ook vanwege de vele targeting-opties waarmee je effectief onder de aandacht kunt komen van jouw meest belangrijke doelgroepen. Van daaruit kun je relevante leadgeneratie uitrollen.

De zakelijke markt is uiteraard op verschillende manieren te bereiken, waaronder met marketingtools zoals SEA. Maar een strategie met enkel search-kanalen levert zelden enthousiasmerende resultaten op, omdat het zoekvolume op relevante zakelijke termen (keywords) vaak beperkt is. Van MKB tot grootzakelijk is dit heel herkenbaar, toch? Maar is LinkedIn adverteren dan een slimme oplossing? We horen vaak: “Dat is toch duur, lastig, tijdrovend, en niet rendabel voor leadgeneratie?” Nee hoor. Niet als nu een echte specialist je helpt.

Inspelen op lange doorlooptijd van zakelijke deals

Natuurlijk gaat b2b-marketing vaak over het willen of moeten bereiken van kleine doelgroepen c.q. niches. Omdat een zakelijke deal sluiten doorgaans een lange doorlooptijd heeft, weet je dat succes afhankelijk is van doordachte leadgeneratie. Juist dat rollen wij graag kostenefficiënt en ROI-gedreven voor je uit, inclusief transparante forecast. Met behulp van effectieve advertenties en aantrekkelijke incentives zoals proefperioden en gratis relevante downloads lossen wij het ‘probleem’ van lange b2b-salestrajecten regelmatig succesvol op.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Door onze jarenlange ervaring en up-to-date kennis op het gebied van social advertising heeft adverteren op LinkedIn geen geheimen voor ons. Daarnaast weten we dat aandacht voor het grotere geheel essentieel is. Bij Traffic Builders streven we waar mogelijk naar synergie tussen de verschillende online marketingkanalen. We laten jouw search- en advertising strategie effectief op elkaar aansluiten om de beste resultaten te garanderen.

Onze resultaatgerichte aanpak komt voort uit het beantwoorden van de juiste vragen en een effectief proces. Op strategisch niveau en uitvoerend kunnen we je daarom veel werk uit handen nemen. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor onze vruchtbare samenwerking.

Samenwerking op maat

Vol energie stropen we voor jou de mouwen op met als doel maximaal resultaat. En door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie. In jouw belang zijn we graag soms een beetje eigenwijs én proberen we je geregeld te verrassen. De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit uiteindelijk in het vele maatwerk dat onze specialisten jou kunnen bieden. Dat komt tot uiting middels onder meer:

  • De benodigde verdieping in jouw markt, doelgroep, aanbod & USP’s.
  • Onze focus op zowel branding als performance, waarbij we per fase in de klantreis werken met specifieke, relevante KPI’s.
  • Inzet van de meest effectieve features en technologieën.
  • Onze data-gedreven werkwijze, ook mogelijk gemaakt door de soepele samenwerking met ons in-house Digital Analytics-team.
  • De creatie van communicatief sterke ad-campagnes in samenwerking met ons in-house Creative Development-team.
  • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings.
  • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
  • Strategieën die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model.

Uitgelicht: heldere forecast van advertising-ROI

De perceptie dat LinkedIn adverteren hoge kosten met zich meebrengt, bijvoorbeeld omdat je zo alleen aan ‘branding’ zou kunnen werken, is voor organisaties vaak een drempel. Wij gaan je bewijzen dat je naast branding ook uitstekend performance-based doelstellingen kunt realiseren. Gebaseerd op onze ruime ervaring met LinkedIn maken we vooraf voor jou een datagedreven voorspelling (forecast) van te verwachten ROI. Je maakt dus een weloverwogen keuze voor een helder en realistisch resultaat.

Neem contact op met onze experts

Wil jij op rendabele en effectieve wijze jouw B2B-doelgroep bereiken en je leadgeneratie een boost geven? Laat ons dan jouw LinkedIn advertising campagnes optimaliseren. Heb je deskundige hulp nodig bij een doelgerichte strategie (full-funnel of specifieke fasen), de uitvoering, het vergaren van de juiste kennis óf een nuttige combinatie hiervan? Onze social advertising-specialisten staan je graag pro-actief bij. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Stephanie

Stephanie is bij Traffic Builders werkzaam als Digital Advertising Consultant en is gespecialiseerd in Social. Ze is altijd vrolijk, energiek en een échte strever. Deze eigenschappen steekt ze dan ook iedere dag in haar werk om al haar campagnes te optimaliseren en het beste er uit te halen. Dit doet ze niet alleen op de werkvloer.. Ook is Steph iedere dag te vinden in de Crossfit box, waar ze haar energie helemaal in kwijt kan en zichzelf iedere dag weer een stukje kan verbeteren.

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.