Dirk Scheringa: ‘door de komst van internet is nu alles mogelijk’

Even wat crossmediaal nieuws. Vanochtend las ik in De Volkskrant dat het transferseizoen voor Dirk Scheringa niet beperkt blijft tot de voetbalwereld. De AZ-voorzitter heeft zijn linies verstevigd met de economische superspits ex-minister Gerrit Zalm (of moet ik gezien zijn monetaire beleid verdediger zeggen..). Zalm is met name aangetrokken om de internationale aanwezigheid van de DSB bank kracht bij te zetten. Opmerkelijk daarbij is dat ook Dirk daar duidelijke ideeen over heeft: hij wil zich niet concentreren op het opzetten van kantoren, maar zich richten op ..internet.

Ik was al fan van Dirk (ik woon vlakbij het stadion dus ook ik volg AZ tegenwoordig), maar nu nog meer. De volledige quote van Dirk Scheringa in het interview met De Volkskrant luidt als volgt:

Waar wilt u naartoe met uw bank?
"Door de komst van internet is nu alles mogelijk. Ik sprak op een beurs in Engeland kortgeleden met de oprichters van bedrijven als Youtube, Skype, Google en andere internetbedrijven. Ze hadden allemaal meer dan een miljard dollar verdiend. Door internet kun je morgen zes miljard klanten hebben. We waren met DSB van plan veel kantoren te openen, maar daar zijn we van teruggekomen. We zullen ons nu meer op internet gaan richten. In Nederland willen we de beste consumentenbank van het land worden.(-)" (bron: De Volkskrant)

Boerenslimheid

Leuk om te lezen dat het met de intenties wel snor zit bij DSB. Ik ben echter benieuwd hoe snel deze boerenslimheid terug te vinden is in de internetmarketing van de DSB. Ik kan me de biedingsstrategie nog herinneren binnen het Overture Netwerk van Frisia Financieringen, maar die getuigde niet echt van nuance (standaard 10,- per klik) of sturen op kosten per conversie. De seo-strategie van de verschillende concepten beginnen er wel op te lijken. Met meerdere sites in de lucht ben je in ieder geval duidelijk in het voordeel.