Dirk Scheringa: 'door de komst van internet is nu alles mogelijk'

Geschatte leestijd: 2 minuten

Even wat crossmediaal nieuws. Vanochtend las ik in De Volkskrant dat het transferseizoen voor Dirk Scheringa niet beperkt blijft tot de voetbalwereld. De AZ-voorzitter heeft zijn linies verstevigd met de economische superspits ex-minister Gerrit Zalm (of moet ik gezien zijn monetaire beleid verdediger zeggen..). Zalm is met name aangetrokken om de internationale aanwezigheid van de DSB bank kracht bij te zetten. Opmerkelijk daarbij is dat ook Dirk daar duidelijke ideeen over heeft: hij wil zich niet concentreren op het opzetten van kantoren, maar zich richten op ..internet.

Ik was al fan van Dirk (ik woon vlakbij het stadion dus ook ik volg AZ tegenwoordig), maar nu nog meer. De volledige quote van Dirk Scheringa in het interview met De Volkskrant luidt als volgt:

Waar wilt u naartoe met uw bank?
"Door de komst van internet is nu alles mogelijk. Ik sprak op een beurs in Engeland kortgeleden met de oprichters van bedrijven als Youtube, Skype, Google en andere internetbedrijven. Ze hadden allemaal meer dan een miljard dollar verdiend. Door internet kun je morgen zes miljard klanten hebben. We waren met DSB van plan veel kantoren te openen, maar daar zijn we van teruggekomen. We zullen ons nu meer op internet gaan richten. In Nederland willen we de beste consumentenbank van het land worden.(-)" (bron: De Volkskrant)

Boerenslimheid

Leuk om te lezen dat het met de intenties wel snor zit bij DSB. Ik ben echter benieuwd hoe snel deze boerenslimheid terug te vinden is in de internetmarketing van de DSB. Ik kan me de biedingsstrategie nog herinneren binnen het Overture Netwerk van Frisia Financieringen, maar die getuigde niet echt van nuance (standaard 10,- per klik) of sturen op kosten per conversie. De seo-strategie van de verschillende concepten beginnen er wel op te lijken. Met meerdere sites in de lucht ben je in ieder geval duidelijk in het voordeel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.