Domeinhandel: Cowboys.com voor $370.000

Cowboys.comOmdat domeinen een belangrijk bestandsdeel vormen van search en succesvolle websites volgen we de domaining industrie op de voet. Vandaag verscheen er een grappig berichtje omtrent het domein Cowboys.com, een mooie generieke domeinnaam met tonnen aan type-in traffic. Uit een bod van een vertegenwoordiger van het Dallas Cowboys NFL team bleek maar weer eens dat niet iedereen domeinnamen op waarde schat.

Hoeveel is een domeinnaam waard? De branding kracht en de hoeveelheid type-in traffic maakt van een domein als Cowboys.com een 6-cijferige investering. Een vertegenwoordiger van het Dallas Cowboys NFL team bracht vorige week telefonisch een bod uit van $275.000 tijdens de TRAFFIC domeinveiling in Hollywood. Tenminste, dat dachten ze bij TRAFFIC. Later bleek dat het om een misverstand ging. De Dallas Cowboys dachten zelf namelijk dat het om een bod ging van $275 in plaats van $275.000… Goed bezig!

Inmiddels is Cowboys.com voor $370.000 verkocht aan een groep investeerders. De investeerders waren al 6 maanden bezig met het bestuderen van de mogelijkheden op de country en western markt. $370.000 zullen ze waarschijnlijk als een koopje beschouwen. De Dallas Cowboys staan niet helemaal met lege handen, want ze mogen zich verheugen op een nominatie voor de ‘Moron of The Year Award‘ 🙂