Domeinhandel: Cowboys.com voor $370.000

Geschatte leestijd: 1 minuten

Cowboys.comOmdat domeinen een belangrijk bestandsdeel vormen van search en succesvolle websites volgen we de domaining industrie op de voet. Vandaag verscheen er een grappig berichtje omtrent het domein Cowboys.com, een mooie generieke domeinnaam met tonnen aan type-in traffic. Uit een bod van een vertegenwoordiger van het Dallas Cowboys NFL team bleek maar weer eens dat niet iedereen domeinnamen op waarde schat.

Hoeveel is een domeinnaam waard? De branding kracht en de hoeveelheid type-in traffic maakt van een domein als Cowboys.com een 6-cijferige investering. Een vertegenwoordiger van het Dallas Cowboys NFL team bracht vorige week telefonisch een bod uit van $275.000 tijdens de TRAFFIC domeinveiling in Hollywood. Tenminste, dat dachten ze bij TRAFFIC. Later bleek dat het om een misverstand ging. De Dallas Cowboys dachten zelf namelijk dat het om een bod ging van $275 in plaats van $275.000… Goed bezig!

Inmiddels is Cowboys.com voor $370.000 verkocht aan een groep investeerders. De investeerders waren al 6 maanden bezig met het bestuderen van de mogelijkheden op de country en western markt. $370.000 zullen ze waarschijnlijk als een koopje beschouwen. De Dallas Cowboys staan niet helemaal met lege handen, want ze mogen zich verheugen op een nominatie voor de ‘Moron of The Year Award‘ 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.