Wolter Tjeenk Willink 26 november 2009
Leestijd: 2 minuten

Via het Google Adwords blog is bekend gemaakt dat de nieuwste versie van de Adwords API v2009 2 dynamische parameters toestaat in advertentieteksten. Dit stelt adverteerders bijvoorbeeld in staat om prijzen, voorraad/beschikbaarheid etc. in advertentieteksten te verwerken.


Het was uiteraard al eerder mogelijk om via XML productfeeds en de Google Adwords API automatisch Adwords campagnes beheren. Ook het toevoegen van prijs- en voorraadinformatie was al mogelijk. Maar dit betekende dat advertentieteksten telkens werden aangepast als de prijs of het voorraadniveau wijzigde. Dit was funest voor de Quality Score van de advertentie, waardoor het gebruik van dergelijke dynamische informatie leidde tot onnodig hogere kosten per klik.

Voorbeeld dynamische parameters via Google Adwords API
Een touroperator die regelmatig de prijzen van accommodaties en reizen aanpast op basis van het aantal beschikbare bedden of vliegtuigstoelen kan de actuele prijs- en beschikbaarheidsinformatie uit XML productfeeds nu dynamisch voeden aan Adwords advertenties.

adwords_dynamische_parameters_1.png

 

 

 

adwords_dynamische_parameters_2.png

 

 

 

Restricties
Google geeft aan dat er enkele restricties zijn aan de nieuwe dynamische parameters. Zo kunnen deze uitsluitend via de Adwords API en niet via bijv. de Adwords editor of online interface worden toegevoegd. Daarnaast dienen de dynamische parameters altijd numerieke waarden te zijn. De default value die wordt getoond als geen parameter wordt meegegeven kan wel tekstueel zijn.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Vul onderstaand formulier in