Dynamische parameters in advertentieteksten via Google Adwords API

Geschatte leestijd: 2 minuten

Via het Google Adwords blog is bekend gemaakt dat de nieuwste versie van de Adwords API v2009 2 dynamische parameters toestaat in advertentieteksten. Dit stelt adverteerders bijvoorbeeld in staat om prijzen, voorraad/beschikbaarheid etc. in advertentieteksten te verwerken.


Het was uiteraard al eerder mogelijk om via XML productfeeds en de Google Adwords API automatisch Adwords campagnes beheren. Ook het toevoegen van prijs- en voorraadinformatie was al mogelijk. Maar dit betekende dat advertentieteksten telkens werden aangepast als de prijs of het voorraadniveau wijzigde. Dit was funest voor de Quality Score van de advertentie, waardoor het gebruik van dergelijke dynamische informatie leidde tot onnodig hogere kosten per klik.

Voorbeeld dynamische parameters via Google Adwords API
Een touroperator die regelmatig de prijzen van accommodaties en reizen aanpast op basis van het aantal beschikbare bedden of vliegtuigstoelen kan de actuele prijs- en beschikbaarheidsinformatie uit XML productfeeds nu dynamisch voeden aan Adwords advertenties.

adwords_dynamische_parameters_1.png

 

 

 

adwords_dynamische_parameters_2.png

 

 

 

Restricties
Google geeft aan dat er enkele restricties zijn aan de nieuwe dynamische parameters. Zo kunnen deze uitsluitend via de Adwords API en niet via bijv. de Adwords editor of online interface worden toegevoegd. Daarnaast dienen de dynamische parameters altijd numerieke waarden te zijn. De default value die wordt getoond als geen parameter wordt meegegeven kan wel tekstueel zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.