E-commerce: 19% stijging omzet webwinkels wereldwijd

Geschatte leestijd: < 1 minuten

E-commerce is booming, webwinkels worden steeds meer gebruikt en gevonden! Wereldwijd zullen consumenten dit jaar waarschijnlijk zo’n 680 miljard dollar uitgeven bij webwinkels in binnen- en buitenland: 19 procent meer dan in 2010.


Zakenbank J.P. Morgen publiceerde (voor betalende klanten) een grondige analyse van de mondiale markt voor webwinkels c.q. e-commerce. Techcrunch kon licht citeren uit het rapport, waaruit dus blijkt dat webwinkels hun omzet continue zien stijgen.

E-commerce: in Azië grootste stijging

In Europa alleen komen de bestedingen volgens J.P. Morgan dit jaar al uit op +/- 211 miljard euro, dat is 6 miljard meer dan in 2010.
In Azië groeit het e-commercelandschap het snelst. In 2010 ging er daar 155 miljard over de digitale toonbanken, dit jaar wordt uitgegaan van 209 miljard. In 2011 is de schatting dat in Aziatische webwinkels voor het eerst meer dan in Europa wordt besteed: 267 miljard dollar.

4 op de 10 koopt maandelijks in webwinkel…

In het rapport is ook de conclusie te lezen dat wereldwijd vier op de tien internetgebruikers gemiddeld minstens een keer per maand iets kopen via een webwinkel.

Omzet Europese webwinkels

De Europese bestedingen op de consumentenmarkt bij online winkels groeit gemiddeld 13,4 procent per jaar, zoals onderstaande cijfers uit J.P. Morgan’s rapport aangeven:

  • 2010: 195 miljard dollar
  • 2011: 211 miljard
  • 2012: 247 miljard
  • 2013: 283 miljard dollar, op een wereldwijd totaal van 963 miljard

Een opvallende conclusie tenslotte in het rapport is, dat er in Amerika online momenteel meer wordt uitgegeven aan reclame dan aan goederen en diensten.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.