Niels Bijvoet 06 januari 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

E-commerce is booming, webwinkels worden steeds meer gebruikt en gevonden! Wereldwijd zullen consumenten dit jaar waarschijnlijk zo’n 680 miljard dollar uitgeven bij webwinkels in binnen- en buitenland: 19 procent meer dan in 2010.


Zakenbank J.P. Morgen publiceerde (voor betalende klanten) een grondige analyse van de mondiale markt voor webwinkels c.q. e-commerce. Techcrunch kon licht citeren uit het rapport, waaruit dus blijkt dat webwinkels hun omzet continue zien stijgen.

E-commerce: in Azië grootste stijging

In Europa alleen komen de bestedingen volgens J.P. Morgan dit jaar al uit op +/- 211 miljard euro, dat is 6 miljard meer dan in 2010.
In Azië groeit het e-commercelandschap het snelst. In 2010 ging er daar 155 miljard over de digitale toonbanken, dit jaar wordt uitgegaan van 209 miljard. In 2011 is de schatting dat in Aziatische webwinkels voor het eerst meer dan in Europa wordt besteed: 267 miljard dollar.

4 op de 10 koopt maandelijks in webwinkel…

In het rapport is ook de conclusie te lezen dat wereldwijd vier op de tien internetgebruikers gemiddeld minstens een keer per maand iets kopen via een webwinkel.

Omzet Europese webwinkels

De Europese bestedingen op de consumentenmarkt bij online winkels groeit gemiddeld 13,4 procent per jaar, zoals onderstaande cijfers uit J.P. Morgan’s rapport aangeven:

  • 2010: 195 miljard dollar
  • 2011: 211 miljard
  • 2012: 247 miljard
  • 2013: 283 miljard dollar, op een wereldwijd totaal van 963 miljard

Een opvallende conclusie tenslotte in het rapport is, dat er in Amerika online momenteel meer wordt uitgegeven aan reclame dan aan goederen en diensten.

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on E-commerce: 19% stijging omzet webwinkels wereldwijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/