Home » Algemeen » E-commerce: 19% stijging omzet webwinkels wereldwijd

E-commerce: 19% stijging omzet webwinkels wereldwijd

E-commerce is booming, webwinkels worden steeds meer gebruikt en gevonden! Wereldwijd zullen consumenten dit jaar waarschijnlijk zo’n 680 miljard dollar uitgeven bij webwinkels in binnen- en buitenland: 19 procent meer dan in 2010.


Zakenbank J.P. Morgen publiceerde (voor betalende klanten) een grondige analyse van de mondiale markt voor webwinkels c.q. e-commerce. Techcrunch kon licht citeren uit het rapport, waaruit dus blijkt dat webwinkels hun omzet continue zien stijgen.

E-commerce: in Azië grootste stijging

In Europa alleen komen de bestedingen volgens J.P. Morgan dit jaar al uit op +/- 211 miljard euro, dat is 6 miljard meer dan in 2010.
In Azië groeit het e-commercelandschap het snelst. In 2010 ging er daar 155 miljard over de digitale toonbanken, dit jaar wordt uitgegaan van 209 miljard. In 2011 is de schatting dat in Aziatische webwinkels voor het eerst meer dan in Europa wordt besteed: 267 miljard dollar.

4 op de 10 koopt maandelijks in webwinkel…

In het rapport is ook de conclusie te lezen dat wereldwijd vier op de tien internetgebruikers gemiddeld minstens een keer per maand iets kopen via een webwinkel.

Omzet Europese webwinkels

De Europese bestedingen op de consumentenmarkt bij online winkels groeit gemiddeld 13,4 procent per jaar, zoals onderstaande cijfers uit J.P. Morgan’s rapport aangeven:

  • 2010: 195 miljard dollar
  • 2011: 211 miljard
  • 2012: 247 miljard
  • 2013: 283 miljard dollar, op een wereldwijd totaal van 963 miljard

Een opvallende conclusie tenslotte in het rapport is, dat er in Amerika online momenteel meer wordt uitgegeven aan reclame dan aan goederen en diensten.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail