E-learning en Q&A: de overstap naar Google Analytics 4

Op 1 juli 2023 stopt Universal Analytics (UA) met het verzamelen van data. Vanaf dat moment hebben gebruikers in UA nog 6 maanden toegang tot de historische gegevens in Analytics-properties. Daarna is deze data niet meer toegankelijk via de gebruikersinterface of API. Om na 1 juli 2023 data te blijven verzamelen is het noodzakelijk om over te stappen naar UA’s opvolger: Google Analytics 4. Om jou te helpen succesvol over te stappen gingen we opnieuw de samenwerking aan met Thuiswinkel.org. Samen ontwikkelden we een e-learning waarmee je in ongeveer een uur bijgespijkerd wordt over de overstap naar GA4.

Daarnaast organiseren we samen een Q&A, waarin twee van onze experts al je vragen beantwoorden over een succesvolle overstap naar GA4. Dus, vergeet niet om je (gratis!) aan te melden en zet dinsdag 6 juni 2023 van 13:00-14:00 dikgedrukt in je agenda.

Inhoud e-learning GA4

De e-learning is ontwikkeld met onze eigen experts: Tiffany Welsh en Estéban Gorter, beiden Digital Analytics Consultant. Samen nemen ze je door middel van tekst, video en een praktijkcase mee door de belangrijkste vragen over de overstap naar Google Analytics 4:

  • Wat is GA4 en waarom is het ontwikkeld?
  • Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen GA4 en UA?
  • Hoe stap je over naar GA4 en hoe zet je het vervolgens succesvol in?

De e-learning is op donderdag 25 mei 2023 gelanceerd, je vind deze hier in de e-Academy van Thuiswinkel. Let op! De e-learning is de eerste periode na de lancering gratis te volgen, na verloop van tijd wordt het premium content. Als je geen lid bent van Thuiswinkel kan je de e-learning dus het beste zo snel mogelijk maken.

Q&A Google Analytics 4

Google Analytics 4 en de overstap ernaartoe kunnen complex zijn, zeker als je zelf niet goed in de materie zit. Het volgen van de e-learning is daarbij een goede eerste stap voor een succesvolle overstap van UA naar GA4. Maar, misschien heb je achteraf nog vragen. Om al jouw vragen te beantwoorden organiseert Thuiswinkel.org een online Q&A-sessie met Tiffany en Estéban.

Dinsdag 6 juni van 13:00-14:00, meld je aan!

De Q&A vindt plaats op dinsdag 6 juni 2023 van 13:00 tot 14:00. Via onderstaande knop vind je meer informatie en vind je het formulier om je gratis aan te melden.

Meld je aan!

Wil je graag meer lezen over Google Analytics 4? We hebben al onze informatie op één plek gebundeld voor je.

Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org is een digital e-commerce-netwerk dat webwinkels, ondernemers en medewerkers helpt om succesvol te zijn. Het biedt relevante en praktische oplossingen met onder andere verschillende keurmerken, juridische tools en advies, belangenbehartiging en educatieplatform Thuiswinkel e-Academy. In de e-Academy zijn meer dan 60 e-learnings te vinden over onderwerpen binnen vakgebieden als digital marketing, e-commerce, supply chain, data en ondernemen. Eerder ontwikkelden we een e-learning over de cookieless era. Vanwege het succes van deze samenwerking besloten we opnieuw de handen ineen te slaan voor een e-learning over de overstap naar Google Analytics 4.

Next step

Na het volgen ben je als het goed is helemaal bijgespijkerd over een succesvolle overstap naar Google Analytics 4. Heb je de overstap nog niet gemaakt, begin daar dan gelijk mee. Je wil koste wat het kost voorkomen dat je in de toekomst (historische) data mist. Heb je nou hulp nodig bij het overstappen naar GA4 of bij data analytics of data management in het algemeen? Neem vrijblijvend contact op, we helpen je graag.