eBay laat Google's cashcow schrikken

Geschatte leestijd: 1 minuten

eBay en Google eBay laat zien dat het niet met zich laat sollen door Google. Gebruikers van eBay mogen geen gebruik maken van Google Checkout, het betaalsysteem van Google. Om hier tegen te ‘protesteren’ nodigde Google haar Checkout gebruikers uit voor een ‘Google Checkout Freedom Party‘ tijdens het eBay Live gebruikers/aandeelhouders evenement in Boston.

Leuk bedacht, maar niet echt doordacht als je het mij vraagt. Checkout is een directe concurrent van PayPal, eigendom van eBay. Als het steeds machtiger wordende Google ineens spot met je core-business, valt daar moeilijk om te lachen (ook al is het grappig bedoeld). eBay reageerde dan ook door hun Google Adwords campagnes in de US te pauzeren. Een redelijke ‘in the nuts’ actie, aangezien eBay één van de grotere spenders is bij Google.

‘Weak Spot’
De zwakke plek van Google, bijna alle inkomsten zijn afhankelijk van kliks, wordt hiermee duidelijk aangetoond. eBay is de eerste partij die Google op de knieën krijgt (het feestje is inmiddels afgelast). Mocht de wereld nou ooit moe worden van de dominantie van Google en alle privacy issues, dan kunnen we wellicht een internationale ‘Pause Your Adwords Campaigns’ feestmaand organiseren 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

Nieuwsbrieven
Email*
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
 

Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement