Eerste Nederlandse samenwerking in SEO PR

Het PR Bureau en Traffic Builders zoekmachinemarketing zijn een samenwerking aangegaan om search engine optimization (SEO) en PR gecombineerd aan te kunnen bieden als nieuwe dienst. Met dit eerste initiatief op het gebied van SEO PR willen de beide bureaus inspringen op een nog onontgonnen gebied op de Nederlandse communicatiekaart.

Search Engine Reputation Management
Het internet speelt een steeds grotere rol bij het maken of kraken van reputaties. Deze ontwikkeling neemt met allerlei online toepassingen een steeds hogere vlucht. User-generated content doet het goed, burgerjournalistiek viert hoogtij, ofwel: de bezoeker bepaalt. Volgens Marnix Geus, directeur van Het PR Bureau, betekent dat dat we ook op een andere manier naar PR moeten gaan kijken. Zoekmachine-optimalisatie is daarbij een effectieve aanvulling op de traditionele PR diensten. Dit wordt ook wel search engine reputation management genoemd.

SEO PR

PR als onderdeel van de SEO-strategie
Vice-versa geldt ook dat PR een ondersteunende functie kan bieden bij zoekmachine-optimalisatie activiteiten. Het realiseren en behouden van topposities in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google wordt een steeds arbeidsintensiever proces. De weging van het aantal en de kwaliteit van links die verwijzen naar een webpagina in het bepalen van de ranking wordt zwaarder. PR-activiteiten kunnen aan dit onderdeel van het zoekmachine-optimalisatie proces bijdragen. Door de interactie op te zoeken op relevante fora en blogs, of bijvoorbeeld door geoptimaliseerde persberichten te schrijven.

Tools
Onder de noemer SEO PR bundelen beide bureaus nu de krachten. Het PR Bureau brengt naast een uitstekend medianetwerk creativiteit, kennis en ervaring in op het gebied van reputatie monitoring en PR. Traffic Builders is op haar beurt verantwoordelijk voor het optimaliseren en redigeren van persberichten en de online mediaselectie. Ook ontwikkelde het zoekmachinemarketingbureau diverse SEO tools waaronder keyword selectie tools, 'linkbuilding' tools en positie-analyse tools.

Hoewel de term SEO PR niet nieuw is, biedt deze samenwerking als eerste in Nederland een serie concrete diensten op dit vlak, aldus Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders. Juist deze integrale benadering van beide bedrijfsprocessen maakt dat synergievoordelen optimaal worden benut.

Klik hier voor meer informatie over de dienst SEO PR.