Effectieve zoekmachinemarketing in de evenementenbranche

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vandaag was ik als gastspreker aanwezig op het New Media Congres van High Profile. Samen met collega Jurgen Huwae mochten we de bezoekers uit de evenementenbranche het een en ander bijschaven over zoekmachinemarketing. In deze post een korte review van dit geslaagde evenement en een impressie van onze bevindingen.

Na 22 kilometer file te hebben gereden vanuit Almere naar Zaandam kwamen we aan in de Taets Art Gallery voor een verdiende kop koffie. Een erg mooi ingerichte locatie overigens daar aan de Hemkade. Doordat heel weggebruikend Nederland de combinatie maandag en slecht weer wederom niet aan bleek te kunnen, startte het programma iets later dan gepland. Na een korte introductie door dagvoorzitter Ronnie Overgoor (PitchView) sloeg ADHD trendwatcher Vincent Everts het publiek om de oren met een scala aan web 2.0 cretologie. Gelukkig weinig nieuws gehoord, maar ben ervan overtuigd dat 90% van de zaal om de zoveel seconden met klapperende oren zat te luisteren. "Leuk dat web 2.0, marketing 2.0, social media en getwitter tot vervelends aan toe, maar wat moet IK ermee?" zullen velen hebben gedacht. Desalniettemin een goede warming up voor wat komen ging.

Zoekmachinemarketing nog in de kinderschoenenNew Media Congres 2007
Daarna begonnen de masterclasses en 1 op 1 adviesgesprekken, dus we moesten aan de bak. 4 workshops van 30+ minuten en ca. 90 deelnemers later kan ik niet anders dan concluderen dat zoekmachinemarketing in de evenementen-branche nog in de kinderschoenen staat. Van de deelnemers blijkt uit een snel 'steek je hand op als… onderzoek' dat slechts ca. 10% aan zoekmachinemarketing doet, zij het middels Google Adwords dan wel via organic search.

Sites als Wegmetdebaas.nl, DNLS.nl, Teamuitstapje.nl, Recreatief.nl en een handje vol anderen hebben het beter begrepen. Maar er is nog altijd veel terrein te winnen. Zeker waar het gaat om creatieve content creatie, user generated content en andere web 2.0 & social media toepassingen zoals social bookmarking. Deze worden nog nergens toegepast met zoekmachine-optimalisatie in het vizier.

Presentatie "Effectieve zoekmachinemarketing in de evenementenbranche"
Genoeg kansen dus zou je zeggen. Ik hoop dan ook dat de deelnemers aan Jurgen's 1 op 1 sessies en mijn toehoorders bij de workshop zoekmachinemarketing er iets van op gestoken hebben. Voor hen die e.e.a. nog na willen lopen bij deze de presentatie 'Effectieve zoekmachinemarketing in de evenementenbranche' in PDF format.Ik hoop ook de video-opnamen nog even op de kop te kunnen tikken een dezer dagen. Hou TBlog in de gaten!

De afloop van het evenement hebben we helaas niet meegemaakt. Na ruim 2 uur kennis spuien hadden m'n benen en keel het wel gezien. Bovendien wilden we de 40km terug naar Almere sneller afleggen dan op de heenweg het geval was. Desalniettemin complimenten aan High Profile en Commgres voor de organisatie van een geslaagd New Media Congres. Lijkt me voor herhaling vatbaar in 2008.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.