Emerce top 100 2019 onderzoek geopend: waarom je mening geven zin heeft

De Emerce top 100 2019 verkiezingen. Als abonnee op de Emerce nieuwsbrief weet je het: in het laatste kwartaal komt de Emerce top 100-enquête in je mailbox. Dit jaar heb ik even moeten wachten tot het online marketing platform me uitnodigt om deel te nemen aan het Emerce top 100 2019 onderzoek. Maar gisteren was het eindelijk zover: ik mag stemmen.

2018 was een druk jaar: er werden 632 bedrijven beoordeeld. De Emerce top 100 2018 editie werd door slechts 1.049 respondenten ingevuld. Een veelvoud daarvan kregen de uitnodiging van Gijs. Maar liefst 50.238 mensen lieten hun stem schieten. Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen halverwege de enquête afhaakten. Met zoveel bedrijven om te kunnen beoordelen, lijkt het onderzoek een tijdrovende klus. Dit jaar heeft onderzoeksbureau Motivaction daar wat op bedacht. Maar of dat zo handig is?

Emerce 100 2018 editie

#Keuzestress

Ja, oké. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de vraag ‘ben je bekend of heb je gewerkt met bedrijf X’? wel een probleem in de hand werkt. Het is best een klein wereldje hier, dus al gauw zit je 170 bedrijven te beoordelen.. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten! Maar hoe bepaal ik dan wie er echt de moeite waard is om te beoordelen?  Emerce top 100 2019 teveel keuze is reuze

Fair of gunfactor?

Motivaction vraagt me de verschillende bedrijven te beoordelen op kennis/know-how, prijs/kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Zo wordt mijn lijstje al een stuk korter. Ik kan van veel bedrijven niks zeggen over de prijs/kwaliteit verhouding. Het imago is voor mij grotendeels gevormd door kennis en know-how die gedeeld wordt op blogs en social media. Want ik werk wel bij een digital marketingbureau, maar in mijn rol zit ik niet aan dezelfde knoppen als mijn SEA- of Analytics collega’s. Ik schrap er een hoop. Er blijven een stuk of 12 over waar ik heel tevreden over ben en ik hoop dat ze een mooi plekje in de top 10 zullen bemachtigen. Want dat willen we toch allemaal?

11 jaar Emerce top 100 in 2019

Jaar in jaar uit werken mijn collega’s hard aan de beste campagnes voor hun accounts. Als TB’s content manager heb ik hier niet direct mee te maken, maar mag ik wel meegenieten met de blijdschap wanneer toffe cases gevierd worden. In 2018 stonden we voor de tiende keer op rij in de Emerce 100. Een bijzondere prestatie, want er zijn niet veel bureaus die al zo lang op rij in de top staan. Dit jaar gaan we voor de elfde keer. Met een nieuwe lichting consultants, uitdagende opdrachtgevers en gave accounts. Ik hoop dat ik in april 2019 weer mee mag juichen, we gaan ervoor!

Dus vergeet niet te stemmen. Jouw mening doet ertoe! We horen graag van je en denken graag mee over oplossingen die jouw organisatie helpt groeien en versterken, dus laat vooral een berichtje achter onder dit artikel. Namens het hele team: bedankt!