'Facebook betaalde om Google door het slijk te halen'

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De sociale netwerksite Facebook zou pr-bureau Burston-Marsteller hebben ingehuurd om negatieve verhalen over Google te verspreiden in de media. Dat heeft de netwerksite toegegeven tegenover de Amerikaanse krant The Daily Beast. Kranten weigerden de verhalen te publiceren.

Een woordvoerder van de razendpopulaire sociale netwerk-site laat in een reactie weten dat het pr-bureau Burston-Marsteller werd ingeschakeld omdat Google op het gebied van sociale media in hun ogen dingen doet op het gebied van privacy die reden tot zorg zijn. Ook het feit dat Google gegevens van Facebook wil gebruiken in een eigen service, is een reden geweest.

Facebook wilde tegenover andere media niet reageren.

Geen beste vrienden

Google en Facebook zijn de afgelopen jaren steeds meer concurrent van elkaar geworden. Google voegt meer sociale elementen aan de website toe. Ook was er onenigheid rond het synchroniseren van contacten van Gmail en Facebook.

Google wilde dus niet ingaan op de situatie. Het pr-bureau op z’n beurt laat aan the Financial Times weten dat de opdrachtgever anoniem wenste te blijven en alleen vroeg op basis van beschikbare informatie berichten te publiceren die gemakkelijk overgenomen konden worden door verschillende media.

Pr-bureau heeft achteraf spijt

Achteraf oordeelt het pr-bureau dat het uiteindelijke doel van Facebook tegen ‘het beleid’ is en dat de aanvraag had moeten worden afgekeurd. We moeten altijd transparant kunnen zijn over opdrachtgevers en dit incident benadrukt het belang hiervan.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.