‘Facebook betaalde om Google door het slijk te halen’

De sociale netwerksite Facebook zou pr-bureau Burston-Marsteller hebben ingehuurd om negatieve verhalen over Google te verspreiden in de media. Dat heeft de netwerksite toegegeven tegenover de Amerikaanse krant The Daily Beast. Kranten weigerden de verhalen te publiceren.

Een woordvoerder van de razendpopulaire sociale netwerk-site laat in een reactie weten dat het pr-bureau Burston-Marsteller werd ingeschakeld omdat Google op het gebied van sociale media in hun ogen dingen doet op het gebied van privacy die reden tot zorg zijn. Ook het feit dat Google gegevens van Facebook wil gebruiken in een eigen service, is een reden geweest.

Facebook wilde tegenover andere media niet reageren.

Geen beste vrienden

Google en Facebook zijn de afgelopen jaren steeds meer concurrent van elkaar geworden. Google voegt meer sociale elementen aan de website toe. Ook was er onenigheid rond het synchroniseren van contacten van Gmail en Facebook.

Google wilde dus niet ingaan op de situatie. Het pr-bureau op z’n beurt laat aan the Financial Times weten dat de opdrachtgever anoniem wenste te blijven en alleen vroeg op basis van beschikbare informatie berichten te publiceren die gemakkelijk overgenomen konden worden door verschillende media.

Pr-bureau heeft achteraf spijt

Achteraf oordeelt het pr-bureau dat het uiteindelijke doel van Facebook tegen ‘het beleid’ is en dat de aanvraag had moeten worden afgekeurd. We moeten altijd transparant kunnen zijn over opdrachtgevers en dit incident benadrukt het belang hiervan.

Bron: nu.nl