Facebook blokkeert Google Plus-reclame

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google Plus grijpt om zich heen, zodanig dat mensen nu ook op social media-platform Facebook aan hun vrienden willen laten weten dat ze een profielpagina op Google Plus hebben. Facebook is hiermee ‘not amused. De advertenties ‘voor de Grote Concurrent’ worden letterlijk geweerd, en Facebook-leden blijven koste wat kost achter slot en grendel.

Leden van Facebook komen er sinds eind vorige week achter dat het bedrijf wel erg fel reageert richting Google. Sommige mensen wilden hun vriendenkring op de profielensite laten weten dat ze nu ook op Google Plus zitten. Een reclameboodschap met deze boodschap in de FB-profielen van al hun bekenden leek een slimme vondst. Hun kennissen zagen die uitingen echter nooit.

Facebook houdt de reclameberichten die verwijzen naar Google Plus onverbiddelijk tegen. De berichten blijven óf op Pending Review staan óf worden na publicatie verwijderd.

Nadat de eerste ‘pioniers’ hun bevindingen deelden op hun Google-profiel herhaalden ook anderen het experiment. De resultaten bleven hetzelfde: geen ‘Google+ -visitekaartje’ werd getoond op Facebook.

Facebook mag de ‘Google Plus-reclames’ weigeren

Facebook mag reclames in de ban doen. In de gebruiksvoorwaarden van Facebook staat duidelijk: We kunnen advertenties altijd en om welke reden dan ook afwijzen, ook als we van mening zijn dat advertenties de producten of diensten van concurrenten in een negatief daglicht stellen of de relatie tussen ons en onze klanten negatief beïnvloeden.

‘Google (Plus) een open systeem, Facebook niet’

In de afgelopen maanden sneed Facebook eerder de lijn tussen zijn eigen dienst en die van Google door. Gebruikers van de Facebook kunnen namelijk hun eigen adresboek met contacten niet downloaden, om deze later op Google te gebruiken. Een omweg via Yahoo maakt dit alsnog mogelijk.

Google profileert zich ondertussen als een open systeem. Anders dan bij Facebook kunnen gebruikers van Plus hun contacten wel exporteren naar de eigen computer of andere webdiensten. Binnenkort, zo meldt het Plusteam, is dat ook mogelijk voor (de inmiddels veelbesproken) +1s, artikelen en de reacties die een lid ergens achter liet.

 

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.