Marek 12 augustus 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Facebook heeft Friendfeed voor bijna 50 miljoen dollar overgenomen. Door iets meer dan 15 miljoen in geld en ruim 32,5 miljoen dollar in aandelen heeft Facebook Friendfeed gekocht.


Facebook wil door Friendfeed over te nemen microblogger Twitter aanvallen. Facebook is het grootste sociale netwerk en Twitter het snelst groeiende. Deze groei van Twitter wil Facebook trachten te stremmen en ondertussen moet de overname van Friendfeed ervoor zorgen dat het sociale netwerk zelf ook in die richting kan groeien. Friendfeed is in 2007 opgericht en haalde begin vorig jaar al 5 miljoen dollar financiering op. Minder dan 2 jaar later heeft de overname door Facebook bevestigd dat Friendfeed nu bijna het tienvoudige(!) waard is.

Friendfeed wordt gezien als de grote concurrent van Twitter. Nu wordt de service van Friendfeed, die sterk lijkt op die van Twitter, beschikbaar gesteld aan de ruim 250 miljoen gebruikers van Facebook. Een overname van Twitter is ook al eens besproken door de directie van Facebook. Door de enorme groei van de microblogging service was dit echter een te grote investering. Ook Google zat achter Twitter aan voor de real time search engine technologie die gebruikt wordt voor Google Caffeine. Twitter is echter door beide partijen niet overgenomen, maar wordt nu door zowel Google (met real time search) als Facebook en Friendfeed (met microblogging) aangevallen. Het kunnen nog wel eens zware tijden worden voor het populaire Twitter

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Facebook heeft Friendfeed overgenomen en ontketent social media revolutie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.