Facebook populairste website in Groot-Brittannië

Facebook is volgens recent onderzoek van Hitwise de populairste website van Groot-Brittannië. In september was niet minder dan 1 op de 7 pageviews een pagina van Facebook.

Google is de populairste website ter wereld, maar in Groot-Brittannië gaat Facebook met deze eer aan de haal. Groot-Brittannië laat hiermee zien sterk georiënteerd te zijn op social media. De Britten staan overigens bekend om hun ontvankelijkheid voor nieuwe technologie. Zo is interactieve televisie aan de andere kant van de Noordzee vele malen populairder dan bijvoorbeeld hier en was Groot-Brittannië de eerste markt waar reclame-uitgaven voor internet die voor televisie inhaalden. Onderstaande tabel laat de top-10 van populairste websites zien. Opvallend is dat Google niet eens in de buurt komt van Facebook.

 

Facebook had na de overname van Friendfeed al aangegeven flinke stappen in de markt van social media te willen maken. Nu is dat in Groot-Brittannië wat gemakkelijker, aangezien daar social media zelfs verplichte lesstof zijn, ondanks dat een Engelse Aartsbisschop social media veroordeelde. Ook in Nederland begint Facebook steeds meer een opmars te maken. Adverteren op Facebook wordt daardoor steeds interessanter.